Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Μαΐου 2018

Ήττα από τα 11 μέτρα στη Ριζούπολη (1995)

Σαν σήμερα στις 10/5/1995, ημέρα Τετάρτη, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Απόλλωνα Σμύρνης, σε παιχνίδι της 30ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1994-1995 ...

Ο Δικέφαλος με τον Άρι Χάαν στον πάγκο του, μπροστά σε 3.500 θεατές (2.766 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 2-1, σε ένα γήπεδο στο οποίο η προϊστορία δεν είναι σύμμαχός μας, καθώς διαχρονικά από τη σεζόν 1959-1960 που καθιερώθηκε η Εθνική Κατηγορία έχουμε γνωρίσει πολλές –για το μέγεθος ΠΑΟΚ- ήττες!

Αυτή ήταν η 8η συνεχόμενη νίκη (!) στο πρωτάθλημα για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» εκείνη τη σεζόν και η ομάδα της Ριζούπολης χάρη στην εξαιρετική της πορεία στον 2ο γύρο, βρέθηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται μια θέση πιο κάτω, τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος!

Με την έναρξη της αναμέτρησης, ο Χάαν έβαλε πάνω στους Νικολαΐδης, Μπάρνιακ, Κοβάσεβιτς, τους Παναγιωτίδη, Ζαφειρίου, Λαγωνίδη, μια κίνηση που έδωσε στον ΠΑΟΚ τον τον έλεγχο της αναμέτρησης στο πρώτο μισάωρό της!

Ο Δικέφαλος προηγήθηκε στο σκορ στο 32' με κεφαλιά του Αλέξη Αλεξίου, μετά από κόρνερ που εκτέλεσε στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων ο Φαν Ρόι.

Αυτό το γκολ ξύπνησε τους γηπεδούχους που βγήκαν στην επίθεση και έφτασαν στο 39' στη ισοφάριση, με κοντινή κεφαλιά του Ιωάννου, με τον Μιχόπουλο να έχει ευθύνη για το γκολ, καθώς δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα, μετά από κόρνερ του Μπάρνιακ!
Στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και χρειάστηκαν οι επεμβάσεις του Μιχόπουλου σε σουτ του Μπάρνιακ στο 41΄και δύο κεφαλιές του Καρασαββίδη στη συνέχεια στο 44'.

Στο 59' ο Καλαθενός είδε πέναλτι σε ανατροπή (;) του Βελέντζα από τον Γιουκούδη, παρά τις πολύ έντονες και απόλυτα δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των παικτών μας. Ο Μπάρνιακ ευστόχησε από τα 11 μέτρα και ο Απόλλωνας πήρε το προβάδισμα στο σκορ, ένα προβάδισμα που το κράτησε ως το τέλος.

Ο Καλαθενός στο 90' απέβαλε τον Βελέντζα με 2η κίτρινη κάρτα και οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς με «10».
Από πλευράς ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Τουρσουνίδης, Αλεξίου, Λαγωνίδης, Ζαφειρίου και από τον Απόλλωνα οι Ιωάννου, Κοβάσεβιτς, Βελέντζας.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Σμύρνης (Παθιακάκης): Μήνου, Λαχανάς, Ποζαπαλίδης, Κεφαλάς, Ιωάννου, Καρασαββίδης Θεοφ., Βελέντζας, Κόλα, Μπάρνιακ (76' Αποστόλου), Κοβάσεβιτς, Νικολαΐδης.

ΠΑΟΚ (Χάαν): Μιχόπουλος, Γιουκούδης, Καπετανόπουλος (69' Μπότσιεκ), Ζαφειρίου, Αλεξίου, Λαγωνίδης, Ζαγοράκης, Τουρσουνίδης, Παναγιωτίδης, Φαν Ρόι (60' Αναστασιάδης), Ζουμπούλης.
* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Παναγιωτίδης να προσπαθεί να σταματήσει τον Κόλα, ενώ τη φάση παρακολουθούν οι Καρασαββίδης, Φαν Ρόι, Κεφαλάς.

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1994-1995 είχε σε όλη διάρκειά της τον Ολλανδό τεχνικό Άρι Χάαν στον πάγκο του (σπάνια περίπτωση).

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση, έχοντας 20 νίκες, 5 ισοπαλίες, 9 ήττες. Συγκέντρωσε 65 βαθμούς με τέρματα 55-29. Εκείνη τη σεζόν ο ΠΑΟΚ ξεχρέωσε την ποινή που του είχε επιβληθεί από την ΟΥΕΦΑ για τα όσα είχαν γίνει στο παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμαίν (1/10/1992).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4