Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Μαΐου 2018

Νίκη με Φαν Ρόι από τα 11 μέτρα (1995)

Σαν σήμερα στις 28/5/1995, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον ΟΦΗ, σε παιχνίδι της 33ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1994-1995 ... 

Ο Δικέφαλος με τον Άρι Χάαν στον πάγκο του, μπροστά σε περισσότερους από 10.000 θεατές (8.727 τα εισιτήρια), πήρε την πολύτιμη νίκη με 1-0, χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φαν Ρόι στο 55'... 
Ένα πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής Κεφαλάς, σε ανατροπή του Τουρσουνίδη από τον Κιάσσο, το μετέτρεψε σε γκολ ο Ολλανδός παίκτης του ΠΑΟΚ, ξεγελώντας τον Χοσάδα, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία και τον τερματοφύλακα στη δεξιά. 

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο α' ημίχρονο και στο 19' ο Μιχόπουλος σταμάτησε το σουτ του Μαχλά. 

Ο ΠΑΟΚ αντίθετα, ήταν υποτονικός στο α' ημίχρονο, απείλησε μόνο σε μια περίπτωση στο 22' με τον Ζαγοράκη από καλή θέση να πιάνει την κεφαλιά μετά από σέντρα του Ζαφειρίου, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ! 

Στο 45' ο Κωνσταντινίδης, μετά από μπαλιά του Βλαχούδη σούταρε άουτ! 

Ο ΠΑΟΚ βελτίωσε αισθητά την απόδοσή του στο ξεκίνημα της επανάληψης, σε ένα διάστημα στο οποίο πίεσε τον ΟΦΗ και σημείωσε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.
Καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση της εικόνας του Δικεφάλου, έπαιξε η είσοδος στο παιχνίδι των Τουρσουνίδη – Καπετανόπουλου με την έναρξη της επανάληψης! 

Μετά το 1-0 ο ΟΦΗ βγήκε στην επίθεση αναζητώντας την ισοφάριση, άφησε κενά στην αμυντική του γραμμή, τα οποία όμως δεν εκμεταλλεύτηκαν ούτε ο Ζουμπούλης στο 68', ούτε ο Αναστασιάδης στο 81', καθώς στα τετ α τετ που είχαν νικήθηκαν από τον Χοσάδα. 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Καπετανόπουλος, Τουρσουνίδης, Φαν Ρόι, Αναστασιάδης και από τον μαχητικό ΟΦΗ οι Κουνενάκης, Πουρσανίδης, Θωμαΐδης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Γιουκούδης, Χάβος (46' Καπετανόπουλος), Ζαφειρίου, Αλεξίου, Λαγωνίδης, Ζαγοράκης, Αναστασιάδης, Μπότσιεκ (46' Τουρσουνίδης), Φαν Ρόι, Ζουμπούλης.

ΟΦΗ: Χοσάδας, Κουνενάκης, Κιάσσος, Παπαδόπουλος, Βάβουλας, Πουρσανίδης, Κωνσταντινίδης, Μούτας, Μαχλάς, Βλαχούδης, Θωμαΐδης.

Δηλώσεις:

Άρι Χάαν: «Στο α' μέρος δεν είχαμε την κατάλληλη συνταγή, αλλά στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη και την πήρε!  Όλες οι ομάδες παίζουν δυνατά με τον ΠΑΟΚ μέχρι το 90', αν και είναι βαθμολογικά αδιάφορες. Το ίδιο περίμενα και από τον ΟΦΗ γιατί ξέρω πώς παίζει ο Γκέραρντ. Στόχος μας η νίκη και στα τελευταία ματς, για να φτάσουμε στον σκοπό μας.»

Ευγένιος Γκέραρντ: «Δέχομαι κομπλιμέντα για το καλό παιχνίδι μας, αλλά πάλι στο μηδέν είμαστε! Είμαι ευχαριστημένους από τους δύο νεαρούς μπακ που έχουν πολύ μέλλον μπροστά τους! Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου και πήρε τη νίκη με τη βοήθεια του κόσμου του. Στο πρώτο ημίχρονο, μόνο ο ΟΦΗ υπήρχε στο γήπεδο. Ελπίζω ο ΠΑΟΚ, που έχει τα ίδια χρώματα με εμάς, να καταφέρει φτάσει τον στόχο του.» 

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1994-1995 είχε σε όλη διάρκειά της τον Ολλανδό τεχνικό Άρι Χάαν στον πάγκο του (σπάνια περίπτωση!). 

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση, έχοντας 20 νίκες, 5 ισοπαλίες, 9 ήττες. Συγκέντρωσε 65 βαθμούς με τέρματα 55-29. Εκείνη τη σεζόν ο ΠΑΟΚ ξεχρέωσε την ποινή που του είχε επιβληθεί από την ΟΥΕΦΑ για τα όσα είχαν γίνει στο παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμαίν (1/10/1992). 


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4