Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

26 Μαΐου 2018

Ευκαιρίες με το τσουβάλι αλλά κόλλησε στο 1-1 (1974)

Σαν σήμερα στις 26/5/1974, ημέρα Σάββατο, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Παναχαϊκή, σε παιχνίδι της 32ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1973-1974 ...

Ο Δικέφαλος με τον Λες Σάνον στον πάγκο του, μπροστά σε 20.000 θεατές (18.774 τα εισιτήρια), αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1, χάνοντας σωρεία ευκαιριών και ένα πέναλτι, ενώ αγωνιζόταν σε όλο το 2ο ημίχρονο με παίκτη παραπάνω!
Ήταν η πρώτη φορά που η Παναχαϊκή επισκεπτόταν την Τούμπα, μετά το απίστευτο 3-5 της προηγούμενης σεζόν, που στοίχισε στον ΠΑΟΚ ένα ολόκληρο πρωτάθλημα και ο πολύς κόσμος που βρέθηκε εκείνη τη μέρα στην Τούμπα, δεν το είχε ξεχάσει!

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 20', σε μια από τις ελάχιστες φορές που επισκέφτηκαν την περιοχή μας σε ολόκληρο το ματς, με τον Σπυρόπουλο, ο οποίος παίρνοντας την μπάλα από τον Δαβουρλή, εκμεταλλεύτηκε λάθος του Τσιλιγκιρίδη και πλάσαρε εύστοχα τον Στέφα!
Ο ΠΑΟΚ πίεσε αφόρητα την εστία του Τζανετουλάκου, αναζητώντας την ισοφάριση, ευκαιρίες χάθηκαν ουκ ολίγες, ενώ στο 43' ο Λέλος Βαμβακόπουλος αρνήθηκε το καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Σαράφη από τον Λεβέντη.

Με την έναρξη της επανάληψης, στο 46', ο Παρίδης ανατράπηκε από τους Λεβέντη – Σίδερη, το πέναλτι δόθηκε αυτή τη φορά, όμως ο Ασλανίδης που το εκτέλεσε, ναι μεν έστειλε τον τερματοφύλακα στην άλλη γωνία, αλλά και την μπάλα άουτ!
Στο 62' ο Παρίδης εκτέλεσε κόρνερ, ο Φουντουκίδης νίκησε στον αέρα τον Τζανετουλάκο και ισοφάρισε.

Στο μισάωρο που ακολούθησε, οι παίκτες μας συνέχισαν να χάνουν τις εξαιρετικές ευκαιρίες που δημιούργησαν, με επακόλουθο η Παναχαϊκή να φύγει για δεύτερη φορά με θετικό αποτέλεσμα από τη Θεσσαλονίκη!
Να σημειωθεί πως στο 46' αποβλήθηκε ο Σπυρόπουλος της Παναχαϊκής, δεχόμενος διαδοχικά δύο κίτρινες κάρτες για διαμαρτυρία, αμέσως μετά το χαμένο πέναλτι του Ασλανίδη!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Ασλανίδης, Γούναρης, Ιωσηφίδης και από τους Πατρινούς ξεχώρισαν οι Λεβέντης, Δαβουρλής.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Στέφας, Γούναρης, Τσιλιγκιρίδης, Φουντουκίδης (85' Καλλιφούλης), Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Τερζανίδης, Κούδας, Σαράφης, Ασλανίδης, Παρίδης.

Παναχαϊκή: Τζανετουλάκος, Ζοάνος, Λεβέντης, Σίδερης, Καλφίν, Παππάς, Στραβοπόδης, Λεβεντάκος, Παπαγιαννόπουλος (74' Ανδρούτσος), Σπυρόπουλος, Δαβουρλής.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 32ης αγωνιστικής (με εκκρεμότητες).
* Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε τη σεζόν 1973-74 στην 4η θέση με 16 νίκες, 11 ισοπαλίες, 7 ήττες σε 34 ματς (όλα με τον Σάνον στον πάγκο του), συγκέντρωσε 43 βαθμούς (62-32 τα τέρματα), σε μια σεζόν που σημαδεύτηκε από μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία στο Κύπελλο Κυπελλούχων (Λέγκια - Λυών - Μίλαν) και κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στον ιστορικό τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4