Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Μαΐου 2018

Ο διπρόσωπος ΠΑΟΚ έφερε την ισοπαλία (1965)

Σαν σήμερα στις 16/5/1965, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την ΑΕΚ, σε παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1964-1965...

Ο Δικέφαλος του Βορρά με τον Γκεόργκι Μπαμπολτσάι στον πάγκο του, μπροστά σε 10.000 θεατές (9.377 τα εισιτήρια), αναδείχτηκε ισόπαλος με 1-1, αν και προηγήθηκε στο σκορ με τον Κούλη Αποστολίδη.
Το σκορ αδικεί τον ΠΑΟΚ που ήταν πολύ καλύτερος από την αθηναϊκή ομάδα, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στη νίκη, καθώς οι ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν έμειναν αναξιοποίητες. 

Eξαίρεση η φάση του γκολ στο 27' από τον Αποστολίδη. Ο σκόρερ δέχτηκε την μπάλα από τον Κούδα και με γυριστό σουτ την έστειλε στη δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει, Πετκάκη.

Η ομάδα μας είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, αναγκάζοντας τη φιλόδοξη ΑΕΚ σε παθητικό παιχνίδι, ενθουσιάζοντας -με τον τρόπο που αναπτυσσόταν- τους θεατές της αναμέτρησης!
Η ΑΕΚ ισοφάρισε στο 53' με τον Παπαγεωργίου, που εκμεταλλεύτηκε μεγάλο λάθος του Μακρή (έχασε την μπάλα μέσα από τα πόδια του!) και πλάσαρε εύστοχα τον Μουσελεμίδη, γράφοντας το 1-1 (εικόνα που ακολουθεί), το οποίο ήταν και το τελικό σκορ στο ματς .
Πάντως στο 72', ο Ραπτόπουλος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Πετκάκη μετά από εξαιρετική μπαλιά του Κούδα, όμως σούταρε ψηλά, πάνω από τα δοκάρια της ΑΕΚ, χάνοντας μια πολύ μεγάλη ευκαιρία. 

Σε γενικές γραμμές η απόδοση του ΠΑΟΚ στην επανάληψη δεν είχε καμία σχέση με αυτήν του πρώτου ημιχρόνου, με την ομάδα να επηρεάζεται φανερά από το γκολ που δέχτηκε και κυρίως από τον τρόπου που αυτό επιτεύχθηκε!
Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Νικολαΐδης, Κούδας, Μουσελεμίδης και από την ΑΕΚ οι Μπαλόπουλος, Σταματιάδης. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η διαιτησία του Ελβετού, Μπόλερ.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Μακρής, Λιτόπουλος, Βαλτσάνης, Νικολαΐδης, Ραπτόπουλος, Κούδας, Χαραλαμπίδης, Αποστολίδης, Γιακουμής, Λέανδρος.

ΑΕΚ: Πετράκης, Κεφαλίδης, Ιορδάνου, Κανελλόπουλος, Σκευοφύλακας, Μπαλόπουλος, Σταματιάδης, Παπαγεωργίου, Νεστορίδης, Παπαϊωάννου, Πετρίδης.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 26ης αγωνιστικής.
* Μετά το παιχνίδι ο κόσμος αποδοκίμασε την ομάδα για τη μεταμόρφωσή της προς το χειρότερο στην επανάληψη, ενώ απειλήθηκε επεισόδιο ανάμεσα σε οπαδούς και τους Λέανδρο - Γιακουμή.

* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά (όπως και την προηγούμενη) είχε στον πάγκο του τον Ούγγρο τεχνικό Γκιόργκι Μπαμπολτσάι. Συγκέντρωσε 58 βαθμούς, τερματίζοντας στην 8η θέση με τέρματα 29-33. 

Πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο (τότε Κύπελλο Εκθέσεων, νυν Europa League), καθώς σε αυτό είχαν δικαίωμα συμμετοχής μόνο σωματεία από πόλεις που φιλοξενούσαν εμπορικές εκθέσεις, χωρίς να παίζει ρόλο σε ποια θέση είχαν τερματίσει στο εθνικό τους πρωτάθλημα (ΔΕΘ).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4