Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Απριλίου 2018

Ήττα στο ΟΑΚΑ με δύο πέναλτι (1994)

Σαν σήμερα στις 9/4/1994, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό, σε παιχνίδι της 32ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1993-1994 ...

Ο Δικέφαλος με τον Σταύρο Σαράφη στον πάγκο του, μπροστά σε 6.000 περίπου θεατές (4.593 τα εισιτήρια), έχασε με 2-0, δεχόμενος τα δύο γκολ από τον Κριστόφ Βαζέχα, από ένα σε κάθε ημίχρονο...
Το σκορ άνοιξε στο 6' μόλις, όταν ο Παναγιωτίδης τράβηξε από τη φανέλα τον Πολωνό επιθετικό των γηπεδούχων και ο Μαζαράκης έδειξε την άσπρη βούλα, από όπου ο Βαζέχα νίκησε τον Μιχόπουλο, κάνοντας το 1-0.
 
Ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-1, όταν στο 38' ο Καπετανόπουλος με μακρινή μπαλιά έβγαλε τον Δερμιτζάκη τετ α τετ με τον Βάντσικ, το πλασέ όμως του επιθετικού μας ήταν χλιαρό και ο Βάντσικ απέκρουσε σε κόρνερ. Στη συνέχεια της φάσης, ο Οικονομίδης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Λούχοβι πήρε την κεφαλιά με τον Βάντσικ εξουδετερωμένο, όμως ο Γεωργιάδης πρόλαβε και απομάκρυνε πάνω στη γραμμή!
Στην επανάληψη, ο Λούχοβι από εξαιρετική θέση σούταρε δυνατά, αλλά πάνω από τα δοκάρια, ενώ ο Μιχόπουλος στη συνέχεια με ουκ ολίγες σταθερές επεμβάσεις του (κάποιες από αυτές εκπληκτικές!) σταμάτησε τα σουτ των γηπεδούχων κρατώντας το σκορ στο 1-0, κατεβάζοντας κυριολεκτικά ρολά, όπως μπορείτε να θυμηθείτε στο video που ακολουθεί...

Το τελικό 2-0 σημειώθηκε στο 79' από τον Βαζέχα και πάλι με εκτέλεση πέναλτι, στο οποίο υπέπεσε και πάλι ο ... Παναγιωτίδης (χέρι).
Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Μιχόπουλος, Ζαγοράκης, Γιουκούδης, Δερμιτζάκης και από τον Παναθηναϊκό ξεχώρισαν οι Μπορέλι, Ουζουνίδης, Βαζέχα, Χριστοδούλου.
Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Βάντσικ, Γεωργιάδης (85' Φρατζέσκος), Ουζουνίδης, Χριστοδούλου, Καπουράνης, Μάρκος, Μπορέλι, Αντωνίου, Βαζέχα, Δώνης, Μαραγκός.

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Παναγιωτίδης, Καπετανόπουλος, Ηλιάδης, Αλεξίοου, Γιουκούδης, Δερμιτζάκης, Οικονομίδης (69' Καρασαββίδης), Λούχοβι (75' Μπορμπόκης), Ζαγοράκης, Αναστασιάδης.
* O ΠΑΟΚ εκείνη τη χρονιά τερμάτισε στην 5η θέση με 51 βαθμούς, έχοντας 14 νίκες, 9 ισοπαλίες, 11 ήττες και τέρματα 45-38. Η χρονιά ξεκίνησε με τον Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο μας (26 ματς) και συνεχίστηκε με τον Σταύρο Σαράφη (8 παιχνίδια).
* Στην παραπάνω εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1993-1994.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4