Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Απριλίου 2018

Νίκησε την Ξάνθη με Δημήτρη Παπαδόπουλο (2015)

Σαν σήμερα στις 5/4/2015, o ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα την Skoda Ξάνθη με 2-1, για την 30η αγωνιστική της Super League της περιόδου 2014-2015 ...

Μπροστά σε 5.000 (!) θεατές, ο Γιώργος Γεωργιάδης κατέβασε τον ΠΑΟΚ με 4-4-2 έχοντας τον Ιτάνζ κάτω από δοκάρια, τους Ρατς, Βίτορ, Τζαβέλλα, Κωνσταντινίδη στην άμυνα, Τζιόλη, Κάτσε, Περέιρα, Μακ στη μεσαία γραμμή και Αθανασιάδη, Παπαδόπουλο στην επίθεση. 

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ προτίμησε να αφήσει στον πάγκο τον Νομπόα που ταλαιπωρήθηκε από το πρόσφατο ταξίδι του στην πατρίδα του, για να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της χώρας του...

Ο Δικέφαλος ήταν καλύτερος στο πρώτο μισό του αγώνα, είχε την κατοχή της μπάλας (55%-45%) και έκλεισε όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Ιτάνζ. Στο διάστημα αυτό δεν έλειψαν κάποια λάθη αλλά στο 21' ο Δημήτρης Παπαδόπουλος με κεφαλιά μετά από εξαιρετική σέντρα του Κάτσε στην καρδιά της άμυνας της Ξάνθης, άνοιξε το σκορ. 

Ήταν η πρώτη αξιόλογη επιθετική προσπάθεια και για τις δύο ομάδες στο 45λεπτο, που ήταν πολύ φτωχό σε φάσεις και θα ξεχαστεί σύντομα από όσους το παρακολούθησαν.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Νομπόα πέρασε στη θέση του Τζιόλη που αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον προσαγωγό (το γνωστό χρόνιο πρόβλημα), ο Δικέφαλος μπήκε φουριόζος και στο 53΄ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία με Περέιρα και Μακ. 

Ο Κυριακίδης έσωσε την Ξάνθη και στις δύο περιπτώσεις, όμως δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στο επόμενο λεπτό (54'), όταν και πάλι ο Παπαδόπουλος με γυριστό σουτ από κοντά, βρήκε δίχτυα!

Η ομάδα στο ξεκίνημα της επανάληψης ανέβασε την πίεση ψηλά αιφνιδιάζοντας τους φιλοξενούμενους που για ένα τρίλεπτο βρισκόταν σε κατάσταση τρικυμίας. 

Στα λεπτά που ακολούθησαν ο ΠΑΟΚ υποχώρησε για να διαχειριστεί το σκορ και το πλήρωσε στο 74' όταν μετά από τραγικό λάθος του ... Τζαβέλλα, ο Κλέιτον σκόραρε. Ο ΠΑΟΚ μπροστά στο φάσμα της απώλειας βαθμών σοβαρεύτηκε, στα υπόλοιπα λεπτά διαχειρίστηκε καλά το παιχνίδι και πήρε το τρίποντο που τον έφερε στο -2 από τον Παναθηναϊκό.

Δείτε στιγμιότυπα από το παιχνίδι...
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Ρατς, Βίτορ, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης, Τζιόλης (46' Νομπόα), Κάτσε, Περέιρα, Μακ (75' Κίτσιου), Αθανασιάδης, Παπαδόπουλος (68' Γκολάσα).

Ξάνθη: Κυριακίδης, Γκομσί (46' Μπέρτος), Γούτας, Παπάζογλου, Μπαξεβανίδης, Παπαστεργιανός (46' Βασιλακάκης), Ομπόντο, Λουσέρο, Σίλβα, Σολτάνι και Καπετάνος (66' Ράνος).
O Δημήτρης Παπαδόπουλος, o MVP της αναμέτρησης με την Ξάνθη, σε δηλώσεις του τόνισε πως αυτό που μετράει είναι οι νίκες...

Διαβάστε τα όσα δήλωσε:

Για το παιχνίδι σχολίασε: "Το σημερινό ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Μετά το 2-0 φαινόταν ότι θα πάρουμε μια άνετη νίκη, όμως το γκολ που πέτυχε η Ξάνθη, άλλαξε τα δεδομένα. Ευτυχώς στο τέλος του κάθε αγώνα, αυτό που μετράει περισσότερο είναι οι νίκες".

Όσο για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται: "Έχω αρχίσει να αποκτώ το ρυθμό μου, όσο παίρνω παιχνίδια στα πόδια μου. Χρειαζόμαστε περισσότερες νίκες για να ανέβει η ψυχολογία μας και για να αντιστρέψουμε το κλίμα που επικρατεί γύρω από την ομάδα".
Στη συνέντευξη τύπου ο Γιώργος Γεωργιάδης, μεταξύ των άλλων ανέφερε πως δεν ξέρει αν ο Νομπόα θα ήταν εδώ στα play offs, ενώ τόνισε πως ο Τζαβέλλας ήταν ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Αρχικά είπε: "Σήμερα θέλαμε να είμαστε καλά οργανωμένοι σε όλες τις γραμμές μας. Να μη κινδυνεύσουμε στις αντεπιθέσεις της Ξάνθης. Μέχρι το 70΄-75΄δεν είχαμε πρόβλημα. Μπορούσαμε να βάλουμε και περισσότερα γκολ. Αφού μείωσε η Ξάνθη, φάνηκε το βάρος και το άγχος των παικτών μέσα στην Τούμπα. 

Η Ξάνθη πήρε μέτρα στο γήπεδο αλλά γενικά νομίζω ότι δίκαια κερδίσαμε. Θα ήταν πιο εύκολα για εμάς αν δεν δεχόμασταν αυτό το γκολ. Πιο φρέσκοι, ήταν οι παίκτες που ήταν εδώ αυτή τη βδομάδα και συμμετείχαν στις προπονήσεις. Οι γραμμές ήταν κοντά".

Σε ερώτηση για την παρουσία του Τζαβέλλα απάντησε: "Έχουμε δεχθεί 16 γκολ από αντεπίθεση και 8 από μεγάλες μπαλιές στην πλάτη της άμυνας. Σήμερα δε συνέβη κάνει κάτι τέτοιο. 
 
Ο Τζαβέλλας ήταν ο καλύτερος παίκτης μας σήμερα, έκανε όμως το πιο μεγάλος λάθος. Δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχουν οι αποδοκιμασίες, δεν ξέρω καν το λόγο. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και αυτό. Ζητώ σύνεση και λογική από όλους".

Για την παρουσία του Δημήτρη Παπαδόπουλου δήλωσε: "Εμείς έχουμε το προνόμιο εδώ, να "τελειώνουμε" παίκτες μέσα σε 2-3 μήνες. Ψηφίστηκε από τους παίκτες καλύτερος για 2 χρόνια, το γκολ το έχει πολύ εύκολα".

Όσο για το πού χρειάζεται να βελτιωθεί η ομάδα τόνισε: "Πρέπει να διορθωθούμε κυρίως με την μπάλα στα πόδια. Να έχουμε αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι μας. Μετά το 2-1 σταματήσαμε να θέλουμε την μπάλα στα πόδια. Η συμπαράσταση που είχαμε σήμερα δεν είναι και η καλύτερη δυνατή..."

Σχολιάζοντας το γεγονός της άδειας Τούμπας είπε: "Χάθηκε το πρωτάθλημα, όπως και το κύπελλο, όπως και η Ευρώπη. Είναι φυσιολογικό ίσως να μην έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο".

Όταν ρωτήθηκε για τα χαρτάκια που πήρε από τους παίκτες, δήλωσε: "Δε θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο πάνω σε αυτό., Κάποιοι το ανέλυσαν παραπάνω, κάποιοι λιγότερο. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να διορθώσουμε την εικόνα της ομάδας. Έχουμε θέματα με τις θέσεις και τους τραυματισμούς. Κάπου έχουμε πολλούς, κάπου έχουμε λίγους παίκτες".

Τέλος αναφερόμενος στον Νομπόα, σημείωσε: "Δεν ξέρω αν θα είναι εδώ στα play offs! Υπάρχει το Κόπα Αμέρικα το καλοκαίρι και δεν ξέρω πότε θα αρχίσουν προετοιμασία η εθνική ομάδα του Εκουαδόρ. 
 
Προκρίθηκαν και αν κληθεί θα τον χάσουμε σε πολλούς αγώνες. Είναι πολύ σοβαρό το θέμα. Δεν ξέρουμε περισσότερες λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή. Θα το αντιμετωπίσουμε όμως στο μέλλον"...
Ο Ράζβαν Ρατς μετά το ματς με την Ξάνθη στις δηλώσεις του τόνισε μεταξύ των άλλων ενοχλημένος για το πόσο καλά πληροφορημένοι είναι κάποιοι για το τι γίνεται στα αποδυτήρια της ομάδας...

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Αρχικά δήλωσε: "Αν μείνουμε στη νίκη επί της Ξάνθης δεν κάνουμε τίποτα. Πρέπει να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια. Για τον κόσμο, είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψει όταν θα έρθουν και οι επιτυχίες".

Για τον Λουτσέσκου ανέφερε: "Ο Λουτσέσκου ήταν παλιά συμπαίκτης μου, ήταν πρόεδρος μου σε ομάδα και τον είχα προπονητή στην Εθνική Ρουμανίας. Τον γνωρίζω 16 χρόνια και είναι φίλος μου. Ήταν λίγο εν θερμώ στο τέλος του ματς, γιατί ήθελε να κερδίσει, όπως βέβαια και εμείς. Τελειώνοντας το παιχνίδι όλα ηρέμησαν".

Σε ερώτηση για τι ειπώθηκε από τον Σαββίδη χθες στα αποδυτήρια, τόνισε: "Πραγματικά εκπλήσσομαι αρνητικά που είστε τόσο καλά πληροφορημένοι για το τι γίνεται στα αποδυτήρια. Αυτά τα πράγματα έπρεπε να μένουν μέσα στα αποδυτήρια και να μη βγαίνουν προς τα έξω. 
 
Για μας ο στόχος της πρώτης θέσης στα play offs είναι ο μόνος που μας έχει πλέον απομείνει. Μπορούμε να το πετύχουμε, είναι στα ... πόδια μας και στις δικές μας ικανότητες. Αυτό μένει να το αποδείξουμε και μέσα στο γήπεδο".

Τέλος για το θέμα του τραυματισμού του και τη συμμετοχή στην Εθνική Ρουμανίας πρόσφατα, είπε: "Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συνδέονται αυτά τα δύο. Ο ΠΑΟΚ με πληρώνει, είναι η ομάδα μου και αυτό δεν το συζητάμε. Δεν θα πρέπει όμως να απολογηθώ, επειδή τραυματίστηκα. 
 
Έμεινα εκτός, έκανα αποθεραπεία και στη συνέχεια ήμουν έτοιμος. Για αυτό και έπαιξα με την Εθνική, Δεν θα ήθελα να σχολιάσω ξανά τέτοιο δημοσίευμα. 
 
Είναι αρνητικό και καταλαβαίνω που το πάει αυτός που το έγραψε. Είμαι παίκτης του ΠΑΟΚ και θα τιμώ στο 100% το συμβόλαιό μου όσο θα είμαι εδώ".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4