Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Απριλίου 2018

Πέταξε το πλεονέκτημα στα σκουπίδια! (2014)

Σαν σήμερα στις 13/4/2014, ο ΠΑΟΚ έχασε με 3-2 στη Λεβαδειά, πετώντας το βαθμολογικό πλεονέκτημα που θα είχε στα play offs, για την 34η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, της περιόδου 2013-2014...

Ο ΠΑΟΚ με πολλές απουσίες στη σύνθεσή του –άλλες αναγκαστικές λόγω καρτών και άλλες επειδή έτσι αποφάσισε ο Γ.Χ.- έχασε την ευκαιρία να πάρει βαθμό στην ειδική βαθμολογία των play offs. 

Η 11άδα αλαλούμ ήταν έμπνευση του προπονητή της ομάδας που θυσίασε τον βαθμό των play offs στον βωμό της πρόκρισης επί του Ολυμπιακού στο κύπελλο!!!

Ο Γεωργιάδης παράταξε τον ΠΑΟΚ με Γκσπούρνιγκ κάτω από τα δοκάρια, τους Κίτσιου, Κατσικά, Κιόσε, Σπυρόπουλο στην άμυνα Σαββίδη και Νίνη αμυντικά χαφ, Ολίσε – Μάρτενς – Γεωργιάδη στη μεσαία γραμμή και μοναδικό προωθημένο τον Χούσεν.

Οι παίκτες της Λιβαδειάς είδαν τις δύο πρώτες τελικές τους προσπάθειες να καταλήγουν στα δίχτυα του Γκσπούρνινγκ... Αρχικά στο 13', δόθηκε από τον Δελφάκη φάουλ για τους γηπεδούχους, το εκτέλεσε ο Κονέ, απέκρουσε πολύ δύσκολα ο Γκσπούρνιγκ αλλά ο Βαρέλα πήρε το ριμπάουντ και άνοιξε το σκορ από κοντά.

Και σαν να μην έφτανε αυτό στο 17' σε αντεπίθεση των γηπεδούχων ο Μιλοσάβλιεφ έκανε το 2-0! 

Ο ΠΑΟΚ που ήταν αυτός που είχε συμφέρον να πάρει το ματς έδειχνε να είναι σε τρικυμία και παρουσιάστηκε ευάλωτος ιδιαίτερα στην αμυντική του λειτουργία...

Στο 29' ο Κονέ με κεφαλιά έκανε το 3-0, αφού πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος στην καρδιά της άμυνάς μας, στην 3η τελική των γηπεδούχων στο ματς.

Οι παίκτες του Δικεφάλου είχαν ανούσια κατοχή, της μπάλας αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν τους καλοστημένους και καθόλου αδιάφορους γηπεδούχους...

O ΠΑΟΚ προσπαθούσε αλλά ΔΕΝ μπορούσε! Και πώς να μπορέσει με το σχήμα και τα πρόσωπα που επιλέχτηκαν να παίξουν! Η καλύτερη στιγμή της ομάδας στο ματς ήρθε στο 40' με τον Γεωργιάδη να βγαίνει τετ α τετ και να αστοχεί (αν δεν βάλεις αυτό ποιο θα βάλεις;)! Όλες οι υπόλοιπες τελικές ήταν μακρινά σουτ ή προσπάθειες που δεν βρήκαν τον στόχο.

Η πρώτη κίνηση του Γεωργιάδη από τον πάγκο ήταν ο Κουλούρης που πέρασε στη θέση του θεατή Μάρτενς, αλλάζοντας το 4-2-3-1 σε 4-4-2.

Στο 47' ο Ολίσε με ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής μείωσε σε 3-1. Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την πολυπληθή άμυνα των γηπεδούχων. 

Στο 65' μπήκε στο ματς ο Βούκιτς στη θέση του Γεωργιάδη σε μια προσπάθεια του τεχνικού του ΠΑΟΚ να δυναμώσει τον άξονα. 4-3-3 για τον Δικέφαλο με Βορρά με τον Σέρβο να περνάει στην κορυφή της επίθεσης έχοντας Κουλούρη – Χούσεν στα πλάγια.

Το παιχνίδι στην επανάληψη παιζόταν στο μισό γήπεδο, αλλά το μόνο που αποκόμισε ο Δικέφαλος από την κατοχή μπάλας που είχε, ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις με τον Βούκιτς...

Έτσι μετά τα αποτελέσματα της αγωνιστικής ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός - Ατρόμητος μπήκαν στα play offs, με δύο βαθμούς έκαστος, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης με μηδέν...
Οι συνθέσεις των ομάδων:

Λεβαδειακός: Przyrowski, Μάγκας, Μουλόπουλος, Νικολακάκης (62' Ροτζέριο), Κώτσιος, Χαραλάμπους, Κονέ, Βαρέλα, Βούκσεβιτς (92' Πέππας), Μιλοσάβλιεφ (88' Σκέμπης), Γουόρντεν. 

ΠΑΟΚ: Γκσπούρνιγκ, Κίτσιου, Κατσικάς, Κιόσε, Σπυρόπουλος, Σαββίδης, Νίνης, Ολίσε (76' Πόζογλου), Μάρτενς (46' Κουλούρης), Γεωργιάδης (65' Βούκιτς), Χούσεν.
Ο Γιώργος Γεωργιάδης υπεραμύνθηκε των επιλογών του στη σημερινή αναμέτρηση τονίζοντας πως ο Δικέφαλος απώλεσε το πλεονέκτημα για τα play offs με την αγωνιστική του κάμψη το τελευταίο δίμηνο και όχι στη Λιβαδειά.

Αναλυτικά όσα τα όσα είπε στη συνέντευξη τύπου:
"Σε αυτό τον αγώνα έπρεπε να έχουμε την κατοχή της μπάλας και να κάνουμε επιθέσεις. Ο Λεβαδειακός με τρεις αντεπιθέσεις έκανε το 3-0. Εμείς με πολλούς νέους παίκτες στην ενδεκάδα είχαμε ένα δύσκολο έργο. Στο δεύτερο μέρος πιέσαμε και μειώσαμε. Είμαστε ευχαριστημένοι από τα παιδιά που έκαναν σήμερα ντεμπούτο, τους εύχομαι να μείνουν πολλά χρόνια εδώ και να προσφέρουν στην ομάδα. Συνεχίζουμε".

Για τα λάθη των παικτών του: "Δεν θέλω να σταθώ στα ατομικά λάθη. Εμείς ως μία μεγάλη ομάδα πρέπει να τα μειώσουμε αυτά. Οι παίκτες το γνωρίζουν αυτό..."

Για τον έξτρα βαθμό που δεν πήρε ο ΠΑΟΚ ενόψει play offs με τη σημερινή ήττα: "Το πλεονέκτημα το χάσαμε τους τελευταίους μήνες. Σήμερα χάσαμε ένα βαθμό, δεν άλλαξε κάτι δραματικά. Υπάρχει αυτό το σύστημα των βαθμών που διαιρούνται δια του πέντε, που είναι ένα θέμα".

Για επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό: "Εμείς θέλουμε να είμαστε μια δυνατή ομάδα με αυτοπεποίθηση. Πιστεύουμε πάρα πολύ στους παίκτες. Στόχος μας είναι η πρόκριση και αυτό το γνωρίζουν όλοι".
Ο Μίκαελ Γκσμπούρνινγκ σε δηλώσεις του μετά το ματς της Λιβαδειάς τόνισε πως το ενδιαφέρον όλων στην ομάδα είναι στραμμένο πλέον στον αγώνα με τον Ολυμπιακό τη Μεγάλη Τετάρτη.

Aναλυτικά τα όσα είπε:
"Η ομάδα δεν πήρε σήμερα τη νίκη που θα ήθελε. Είχαμε νέους παίκτες, αλλά πιστεύω ότι είχαμε περισσότερες ευκαιρίες από τον Λεβαδειακό. Γενικά παίξαμε αρκετά καλά, αλλά δεν ξεκινήσαμε καλά τον αγώνα και είχαμε και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ στα πρώτα 20 λεπτά. Στο πρώτο ημίχρονο δεν νομίζω ότι παίξαμε όπως θα έπρεπε να παίζει ο ΠΑΟΚ. Τα πήγαμε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, σε ένα παιχνίδια που ήταν μία ευκαιρία για τους παίκτες που δεν έπαιζαν πολύ ως τώρα".

Για τη συνέχεια υπογράμμισε: "Τα play offs είναι μία διαδικασία έξι παιχνιδιών και θα προσπαθήσουμε σίγουρα για το καλύτερο δυνατόν, αλλά τώρα όλοι βλέπουμε το μεγάλο παιχνίδι της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό".
"Ο κόσμος και η ομάδα αξίζουν την πρόκριση", σχολίασε ο Ντάνι Χούσεν ενόψει Ολυμπιακού, μετά το τέλος του παιχνιδιού στη Λιβαδειά...

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χούσεν:
"Το αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει το παιχνίδι που κάναμε. Δεχθήκαμε τρία ανόητα γκολ και ο αντίπαλος δυνάμωσε. Ο προπονητής μας είπε να δείξουμε προσωπικότητα, κάναμε το 3-2 αλλά ήταν αργά. Αν δεν προπονείσαι καλά για μία εβδομάδα, σου λείπει λίγο ρυθμός αλλά είμαι καλά.

Πάντα θέλουμε να νικάμε. Είχαμε όμως πολλές αλλαγές, οι νέοι παίκτες τα πήγαν πολύ καλά και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι τώρα με τον Ολυμπιακό και πρέπει να στρέψουμε εκεί την προσοχή μας, όπως και στα play offs που ακολουθούν.

Με τον Ολυμπιακό είναι το παιχνίδι της σεζόν, το 2-1 μας δίνει πολλές ελπίδες. Ο κόσμος και η ομάδα αξίζουν την πρόκριση, πρέπει να παίξουμε καλά και να προκριθούμε".
O Κρίστι Κιόσε φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ και μάλιστα ξεκίνησε βασικός στο παιχνίδι της Λιβαδειάς...

Διαβάστε τα όσα είπε:
"Είμαι χαρούμενος που έπαιξα σήμερα με την ομάδα, αλλά λυπημένος που χάσαμε το παιχνίδι. Πιστεύω και ελπίζω όμως ότι θα έρθουν κι άλλα παιχνίδια για μένα στα οποία θα ξαναπαίξω με την ομάδα. Υπάρχει περίοδος ντεφορμαρίσματος για κάθε ομάδα κι εμείς θα πρέπει να κοιτάξουμε να το διορθώσουμε"...

Αναφερόμενος στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό τόνισε: "Ελπίζουμε να κερδίσουμε και να περάσουμε στον τελικό. Το ευχόμαστε και για μας αλλά και για τους φιλάθλους μας. Είναι ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι που το περιμένουμε όλοι με αγωνία, αλλά και χαρά".
Απόλυτα έτοιμος ήταν ο Κυριάκος Σαββίδης για το ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, όπως δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης .

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
"Ο προπονητής μου θεώρησε πως ήμουν έτοιμος για το ματς και έτσι ξεκίνησα. Ήμουν έτοιμος ψυχικά και έτοιμος να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, μου είπαν όλοι να κάνω ότι κάνω και στη β' ομάδα και να παίξω ελεύθερα. Στο ζέσταμα ήταν λίγο βαριά τα πόδια αλλά στη συνέχει έπαιξα όσο καλύτερα μπορούσα.

Πιστεύω πως το σκορ δεν είναι δίκαιο. Πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω έτσι για να έρθουν κι άλλες ευκαιρίες. Όλοι περιμένουν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και πιστεύω πως θα κερδίσουμε. Ανέκαθεν οι ακαδημίες του ΠΑΟΚ είναι από τις καλύτερες ομάδες, πάντα έβγαζαν παίκτες και συνεχίζουν να το κάνουν".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4