Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Απριλίου 2018

Διπλό στον Πύργο με μπαλάρα! (1997)

Σαν σήμερα στις 13/4/1997, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Εθνικό Στάδιο του Πύργου τον Πανηλειακό, σε παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1996-1997...

Ο Δικέφαλος με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του, μπροστά σε θεατές (τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 0-2, με δύο γκολ που σημείωσε στο πρώτο ημίχρονο.

Η ομάδα έχοντας τη δυναμική συμπαράσταση 800 και πλέον οπαδών της, απέδωσε καταπληκτικά και έφτασε σε μια δίκαια επικράτησε, καθαρίζοντας το ματς από το πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης!

Στο 13', σημειώθηκε το 0-1 από δυνατό βολέ του Μαραγκού μετά από μπαλιά του Βρύζα, ενώ το 0-2 ήρθε στο 28' με αυτογκόλ μετά από γυριστή κεφαλιά του Γκίτση, από κόρνερ που εκτέλεσε ο Φραντζέσκος!

Στο 45' και στο 89' ο Ζουμπούλης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τοχούρογλου στα τετ α τετ που είχε.
Στο 74' το σουτ του Ζαγοράκη το απέκρουσε δύσκολα ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, ενώ στο 77' ο Τασίδης ανέτρεψε τον Φραντζέσκο, χωρίς ο διαιτητής Χατζησταυρίδης να καταλογίσει το καθαρό πέναλτι!
Καλύτεροι του ΠΑΟΚ οι Μαραγκός, Κολομπούρδας, Φραντζέσκος και Ζουμπούλης, ενώ από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Λάκη και Τοχούρογλου.
Οι συνθέσεις:

Πανηλειακός (Δανιήλ): Τοχούρογλου, Μπάντοβιτς, Παπαδόπουλος, Κολοσκόπης, Ίλιτς, Νασιάκος (46' Τσέκος), Κυζερίδης, Λάκης (83' Παπάς), Γκίτσης (46' Νούσιας), Καριοφύλλης, Τασίδης.

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Μιχόπουλος, Σιδηρόπουλος, Καπετανόπουλος, Τασιόπουλος, Κολομπούρδας, Ζαφειρίου (60' Κατσούρης), Ζαγοράκης, Φραντζέσκος, Βρύζας (66' Τουρσουνίδης), Μαραγκός (83' Χατζηζήσης), Ζουμπούλης.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 29ης αγωνιστικής...
Δηλώσεις προπονητών:

Άγγελος Αναστασιάδης: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη νίκη, σε ένα κρίσιμο παιχνίδι, απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Αντικατέστησα τον Μαραγκό στο 83' προληπτικά, γιατί είχε ένα πρόβλημα στο γόνατο».

Βασίλης Δανιήλ: «Με την απόδοσή μας δεν μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη τύχη. Έπρεπε να βρούμε τις λύσεις στο κέντρο, εγκλωβιστήκαμε όμως και πραγματοποιήσαμε μια κακή εμφάνιση. Ο ΠΑΟΚ ήταν η καλύτερη ομάδα που πέρασε φέτος από τον Πύργο!»

* Τη σεζόν 1996-1997 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση και πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφήνοντας εκτός τον Παναθηναϊκό, η ομάδα μας συγκέντρωσε 66 βαθμούς (όσους και ο 3ος ΟΦΗ), με τέρματα 53-28. Είχε 19 νίκες, 9 ισοπαλίες και 6 ήττες.

* Στον πάγκο του Δικεφάλου βρέθηκε αρχικά ο Γκίντερ Μπένγκτσον για 10 παιχνίδια (3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 3 ήττες), ακολούθησε ο Αρχοντίδης για 9 παιχνίδια (3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 2 ήττες), για να ακολουθήσει ο Άγγελος Αναστασιάδης και ο ΠΑΟΚ να πάει τρένο στο υπόλοιπο τις σεζόν, σημειώνοντας σε 15 αγώνες, 13 νίκες, 1 ισοπαλία και μόλις 1 ήττα!.

* Στην αρχική εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1996-1997.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4