Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Απριλίου 2018

Η άνετη νίκη έγινε αγχωτική ισοπαλία (2000)

Σαν σήμερα στις 12/4/2000, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον ΟΦΗ, σε παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1999-2000…

Ο Δικέφαλος με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε μόλις 6.000 θεατές (5.225 τα εισιτήρια) κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας στο 89' χάρη σε αυτογκόλ του Παυλόπουλου!
Για να φτάσουμε ως εκεί, προηγήθηκαν φοβερά και τρομερά πράγματα! Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερος του ΟΦΗ στο πρώτο ημίχρονο, ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά στο 21' ο Κατσιαμπής έκανε δώρο την μπάλα στον Μάουρο, που μπήκε μόνος στην περιοχή πλασάροντας εύστοχα τον Σαμοτούλσκι, ανοίγοντας το σκορ! 

Στο 45' ο Ναλιτζής μετά από μπαλιά του Καφέ πλάσαρε τον Χοσάδα ισοφαρίζοντας σε ένα πρώτο ημίχρονο στο οποίο ο ΠΑΟΚ είχε τρία (!) δοκάρια και ο ΟΦΗ μόλις μία τελική (το γκολ)! 

Στο 5' μετά από σέντρα του Βενετίδη η κεφαλιά του Καφέ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, στο 11' ίδια τύχη είχε η κεφαλιά του Ναλιτζή μετά από κόρνερ του Φραντζέσκου και στο 35' μετά από σύγχυση στην μικρή περιοχή του ΟΦΗ, στην προσπάθειά του να απομακρύνει, σημάδεψε και αυτός το δοκάρι του Χοσάδα!

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε ορεξάτος στο γήπεδο για να φτάσει στην ανατροπή, όμως ένα μεγάλο και αβίαστο λάθος του Βασίλη Μπορμπόκη, έδωσε την μπάλα στον Μάουρο, που πλάσαρε τον Σαμοτούλσκι από πλάγια θέση και έκανε το 1-2... 

Ο ΠΑΟΚ βγήκε όλος στην επίθεση για την ισοφάριση αφήνοντας μεγάλα κενά πίσω, κάτι που ευτυχώς δεν εκμεταλλεύτηκε ο Μαρινάκης στο 79' και 83' σε δύο τετ α τετ!

Τη λύση για την ομάδα μας την έδωσε στο 89' ο ... Παυλόπουλος.  Ο αμυντικός του ΟΦΗ στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη σέντρα του Μαραγκού κρέμασε τον Χοσάδα που είχε κάνει έξοδο, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2, μέσα σε αποδοκιμασίες ...

Το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Σελούλη, έφερε 1.000 περίπου αγανακτισμένους οπαδούς έξω από τα αποδυτήρια με την ιαχή "κοπρόσκυλα" να δονεί την ατμόσφαιρα. 

Από το κράξιμο γλίτωσαν ο Τετράτζε (καταχειροκροτήθηκε), Βενετίδης, Ναλιτζής, Φραντζέσκος... Τα περισσότερα "πυρά" τα συγκέντρωσε ο Παντελής Καφές!
Πριν το παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ τίμησε τον Ευγένιο Γκέραρντ για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο (αρχική εικόνα)...

Oι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαμοτούλσκι, Βενετίδης, Κατσιαμπής (75' Βοσκαρίδης), Μπορμπόκης, Καραδήμος, Τετράτζε Μπράτιτς (68' Μαραγκός), Χασιώτης, Καφές, Φραντζέσκος (68' Βρύζας), Ναλιτζής.

ΟΦΗ: Χοσάδας, Σταυρακάκης, Δερμιτζάκης, Παυλόπουλος, Σκέντζος, Γκόμεζ, Μάουρο (88' Μίτιτς), Δέδες (46' Μαρινάκης), Μητσιόπουλος, Κώτσιος, Διγκόζης (80' Παπαγιαννάκης).

Δηλώσεις:

Ντούσαν Μπάγεβιτς: "Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε ένα από τα καλύτερά μας παιχνίδια! Κάναμε δώρο τα δύο γκολ στους αντιπάλους μας, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τον ΟΦΗ. 
 
Αυτά τα λάθη έγιναν από έμπειρους παίκτες, είναι λάθη που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, αλλά είναι πολύ σπάνια. 
 
Αν είναι θέμα ευθύνης φταίω εγώ. Αναλαμβάνω την ευθύνη, γιατί εγώ προσπαθώ να κάνω ορισμένες αλλαγές στην ομάδα. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει πρόβλημα ψυχολογικό, σίγουρα όμως υπάρχουν κάποια πράγματα για τα οποία δεν θέλω να μιλήσω".

Κώστας Φραντζέσκος: "Το λάθος μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε και είναι μέσα στο παιχνίδι. Αν δεν κάναμε λάθη το σκορ θα ήταν πολύ διαφορετικό και δεν θα συνέβαιναν αυτά με τον κόσμο. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο. Προχωράμε και κοιτάμε μπροστά".

* Τη σεζόν 1999-2000, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση αφού ο πάγκος του αποδείχτηκε για μια φορά ακόμη ηλεκτρικός! Η χρονιά ξεκίνησε με τον Άρι Χάαν (9 ματς), ακολούθησε το δίδυμο Σαράφη - Μιχαηλίδη για 4 ματς και στη συνέχεια ήρθε πριν τα μέσα της σεζόν ο Μπάγεβτις (21 παιχνίδια, από τον Γενάρη του 2000).

* Ο Δικέφαλος μέτρησε στο τέλος της χρονιάς 15 νίκες - 10 ισοπαλίες - 9 ήττες, σε πρωτάθλημα 18 ομάδων και πήρε το ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν. Είχε 51 βαθμούς, με τέρματα 64-44 (μια από τις χειρότερες αμυντικές επιδόσεις ever!)... 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4