Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Απριλίου 2018

Τρίποντο με σβηστές μηχανές (2010)

Σαν σήμερα στις 11/4/2010, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Καβάλα, για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2009-2010...

Ο ΠΑΟΚ με σβηστές τις μηχανές, πήρε ένα εύκολο τρίποντο απέναντι στην Καβάλα. Σκόρερ στο 45'+ ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς. 

Την επιστροφή του "Δικεφάλου" στις νίκες είδαν οι περίπου 13.000 φίλαθλοι της ομάδας μας (11.117 τα εισιτήρια) που βρέθηκαν στις κερκίδες της Τούμπας για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση.
Ο Φερνάντο Σάντος επέλεξε να ξεκινήσει με το 4-4-2 το οποίο δοκίμασε καθ’ όλη την εβδομάδα. 
 
Ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκίνησε τον αγώνα με τους Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά τον Αραμπατζή και αριστερά τον Λίνο. Οι δύο κεντρικοί αμυντικοί ήταν οι Τσιρίλο και Μαλεζάς. Το χώρο του κέντρου οι Βιτόλο και Φωτάκης στην μεσαία γραμμή, με τον Σορλέν αριστερά και τον Μουν δεξιά. Στην κορυφή της επίθεσης ο Βιεϊρίνια μαζί με τον Μουσλίμοβιτς.
Το ματς ήταν πολύ κακό ποιοτικά στο μεγαλύτερο διάστημα με τις δυο ομάδες να αγωνίζονται με αρκετές απουσίες και φαίνεται να επηρεάστηκαν από αυτό το γεγονός. Ιδίως στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο δεν υπήρχε η παραμικρή ευκαιρία μπροστά από τις δύο εστίες. 

Σαφέστατα φάνηκε στο παιχνίδι η απουσία του Ίβιτς στη μεσαία γραμμή μιας και χωρίς τον Σέρβο, ο "Δικέφαλος" ήταν μια ομάδα κομμένη στα δύο, μια ομάδα που δυσκολεύεται να αλλάξει δεύτερη πάσα...

Είναι χαρακτηριστικό ότι ουκ ολίγες φορές στο παιχνίδι με την Καβάλα, ο Μουσλίμοβιτς τραβιόταν αρκετά πίσω για να ανοίξει διαδρόμους και να πάρει την πρώτη μπαλιά, αλλά δεν υπήρχε ούτε ο παίκτης που θα μπορούσε να «σπάσει» την μπάλα στον κενό χώρο, αλλά ούτε και αυτός που θα είχε τη δυνατότητα να τον εκμεταλλευθεί.
Έτσι το παιχνίδι στο 1ο ημίχρονο πέραν του γκολ στο 46', δεν είχε να δείξει κάτι αξιόλογο μιας και ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να βρει τα πατήματά του στο χώρο, με την απουσία των Γκαρσία - Ίβιτς να είναι κάτι περισσότερο από εμφανής. 

Οι Φωτάκης και Σορλέν που κλήθηκαν να αναπληρώσουν τις απουσίες, αναλώθηκαν κυρίως στο να προσπαθούν να βρουν τις θέσεις τους στο χορτάρι, με αποτέλεσμα ο άξονας να μη μπορεί να στηρίξει επιθετικά την ομάδα όσο θα έπρεπε. Η ομάδα προσπαθούσε κυρίως από τα δεξιά όπου βρισκόταν ο Μούν, με την αριστερή να υπολειτουργεί. 

Έτσι, ο Βιεϊρίνια αναγκαζόταν να τραβάει προς τα δεξιά και να υπάρχει μια πολυκοσμία την οποία επωφελούνταν η Καβάλα. Χαρακτηριστικό αυτού ήταν το ότι ο Λίνο είχε 2 με 3 ανεβάσματα στην επιθετική γραμμή με τον Αραμπατζή να έχει τουλάχιστον 8. Μεγάλη φάση μέχρι τις καθυστερήσεις δεν υπήρχε με την Καβάλα να μην έχει να επιδείξει κάτι καλό στα πρώτα 45' του αγώνα.
Στο 2ο ημίχρονο ο Σάντος κράτησε το 4-4-2 περνώντας τον Παπάζογλου στη θέση του Μούν. Ο Σορλέν πήρε θέση αριστερά με τον Βιεϊρίνια να πηγαίνει δεξιά. 

Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε κι άλλο σε σχέση με το 1ο ημίχρονο και το ματς κύλισε χωρίς κάτι αξιόλογο. Στα αξιοσημείωτα του 2ου ημιχρόνου ο τραυματισμός του Βιεϊρίνια στο 64' (αντικαταστάθηκε από τον Κουτσιανικούλη) και η επανεμφάνιση του Λούσιο Φιλομένο ο οποίος πέρασε στη θέση του σκόρερ Ζλάταν Μουσλίμοβιτς στο 79'.

Το παιχνίδι δεν άλλαξε τροπή και ο ΠΑΟΚ επανήλθε στις νίκες με σβηστές τις μηχανές απέναντι στην - αδιάφορη βαθμολογικά - Καβάλα.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κώστας Χαλκιάς, Μουν (46' Παπάζογλου), Λίνο, Τσιρίλο, Αραμπατζής, Μαλεζάς, Σορλέν, Φωτάκης, Βιτόλο, Μουσλίμοβιτς (79' Φιλομένο), Βιεϊρίνια (67' Κουτσιανικούλης).

Καβάλα: Ιτάνζ, Παβίσεβιτς, Οικονόμου, Θεοδωρέλης, Ντουγκλάο, Ορούμα (70' Ιωάννου), Ντικρόκ (87' Σουλτανίδης), Ρινκόν, Ντιέ, Ονουάτσι, Σμολάρεκ (83' Σόσιν).

Δηλώσεις:

Φερνάντο Σάντος: "Αν αναλογιστούμε τις ευκαιρίες που δημιούργησε η κάθε ομάδα, καθώς δεν θυμάμαι να νιώσαμε τον πραγματικό κίνδυνο από την Καβάλα, θεωρώ ότι πετύχαμε μια δίκαιη νίκη. 

Εμείς προσπαθήσαμε και θεωρώ ότι καταφέραμε να κάνουμε κάποιες καλές επιθετικές προσπάθειες", είπε ο Σάντος και συνέχισε:

"Ήταν σημαντική η νίκη, γιατί θέλαμε να αφήσουμε πίσω τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα. Γι' αυτό θέλαμε πολύ τους βαθμούς, αλλά και για να επέλθει η σταθερότητα στην ομάδα και κυρίως, μεγαλύτερη ηρεμία. Φάνηκε εξάλλου η νευρικότητα που είχαμε σε κάποιες περιπτώσεις, όταν δηλαδή είχαμε εμείς την μπάλα στα πόδια μας, όπου δεν ήμασταν καλοί. 

Χάσαμε πάσες, παρότι δεν πιεστήκαμε. Αυτό είχε να κάνει με τον υπέρμετρο ενθουσιασμό για τη νίκη, αφού αυτό δημιούργησε νευρικότητα και άγχος. Και τις περισσότερες φορές όριζε η καρδιά και όχι το μυαλό, πράγμα που δεν πρέπει να συμβαίνει. Είναι μια σημαντική νίκη, από τη στιγμή που ακολουθεί και η διαδικασία των play offs”.

Εξήγησε για ποιο λόγο προχώρησε σε αλλαγές και πειραματισμούς: "Ήταν μια καλή ευκαιρία για να γίνουν δοκιμές. Θέλουμε εξάλλου να δοκιμάσουμε τις επιλογές που έχουμε.  Τα play offs περιλαμβάνουν έξι αγώνες σε μικρό χρονικό διάστημα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι αδύνατο να παίξει ένας ποδοσφαιριστής και στα έξι. Πρέπει λοιπόν να έχουμε υπόψη μας κάθε εναλλακτική λύση, γι' αυτό πειραματιστήκαμε".

Ωστόσο, δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση: "Μια απόδοση σαν τη σημερινή δεν είναι αρκετή για τα play offs. Είμαι βέβαιος ότι η ομάδα θα παρουσιάσει αυτό που μπορεί στα play offs. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες. Το πιο σημαντικό στον σημερινό αγώνα δεν ήταν τόσο η απόδοση όσο η νίκη, γιατί είχε πληγωθεί η ψυχολογία της ομάδας. Ήταν λοιπόν μια καλή νίκη από πλευράς ηθικού. Στα play offs, εννοείται ότι έχουμε υψηλούς στόχους και θα πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια παραπάνω".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4