Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

26 Απριλίου 2018

Το Κύπελλο δεν ήρθε στη Θεσσαλονίκη (2014)

Σαν σήμερα στις 26/4/2014, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό, στο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 2013-2014…

Απαράδεκτα κατώτερος των προσδοκιών των χιλιάδων οπαδών του που έκαναν το ΟΑΚΑ Τούμπα, ο Δικέφαλος γνώρισε βαριά ήττα με 4-1 και κλώτσησε την ευκαιρία να σηκώσει το 5ο κύπελλο της ιστορίας του!
O Γεωργιάδης παρέταξε τον ΠΑΟΚ με τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Σκόνδρα, Ινσαουράλδε, Βίτορ, Σκόνδρα στην άμυνα, Κίτσιου, Κάτσε, Λάζαρ στη μεσαία γραμμή και Λούκας Στοχ, Σαλπιγγίδη στην επίθεση.
Ο Δικέφαλος ξεκίνησε νευρικά το ματς και απειλήθηκε στο 1' όταν ο Μπεργκ βρήκε τον Ζέκα στα δεξιά, αυτός σούταρε όμως ο Γλύκος στην γωνία του έδιωξε σε κόρνερ.

Λάθη στη μεσαία γραμμή έδιναν τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να δημιουργεί προϋποθέσεις αντεπίθεσης και στο 15' με τον Μπεργκ άνοιξε το σκορ. 

Η φάση ξεκίνησε με εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Μπεργκ πήρε αρχικά την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Ινσαουράλδε, στρώθηκε κατά τύχη στον επιθετικό του Παναθηναϊκού που με δυνατό κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ.

Η αμυντική λειτουργία του Δικεφάλου από τη μεσαία γραμμή και πίσω δεν ανταποκρινόταν στα όσα είχε σχεδιάσει ο Γεωργιάδης και όλα ξεκινούσαν από τη δυσκολία να κρατηθεί η μπάλα από τους παίκτες μας...
Στο 22' ο Πράνιτς έπιασε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Γλύκος έπεσε στη γωνία του και με τις άκρες των δαχτύλων του έδιωξε πολύ δύσκολα σε κόρνερ.

Το παιχνίδι είχε ρυθμό, η μπάλα ανεβοκατέβαινε όμως ο ΠΑΟΚ εκτός από τα προβλήματα στην αμυντική του λειτουργία, επιθετικά μέχρι το 25΄ήταν ανύπαρκτος, παρά το γεγονός ότι η κατοχή ήταν μοιρασμένη.

Από εκείνο το λεπτό και μετά ο Λούκας πέρασε σε ρόλο 10αριού και ο Κίτσιου στην πτέρυγα σε μια προσπάθεια του Γεωργιάδη να δει τον ΠΑΟΚ να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα.

Ο ΠΑΟΚ πράγματι σταδιακά διόρθωσε την κακή εικόνα του και στο 37' βρέθηκε μια ανάσα από την ισοφάριση. Σέντρα του Στοχ από τα αριστερά, ο Σαλπιγγίδης πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κοτσόλη που δεν μπορούσε να αντιδράσει.
Η ομάδα έπαιζε σαφώς πιο ορθόδοξα με τους Στοχ και Λούκας να ανεβάζουν στροφές και να δημιουργούν καταστάσεις στην εστία του Παναθηναϊκού.

Στο 44' καλό μακρινό σουτ του Κάτσε πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κοτσόλη ενώ στο επόμενο λεπτό σέντρα του Στοχ, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Κουτρουμπή, πήγε πάνω στον Σαλπιγγίδη που δεν την περίμενε και ενώ ήταν φάτσα κάρτα με το τέρμα, έχασε την πολύ μεγάλη ευκαιρία!

Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε με δύο πρόσωπα στο πρώτο 45λεπτο. Νωχελικός και αποσυντονισμένος στο πρώτο μισό του και βελτιωμένος στη συνέχεια, όταν και έκλεισε τον Παναθηναϊκό πίσω από τη σέντρα δημιουργώντας προϋποθέσεις ισοφάρισης, έχοντας όμως τον Σαλπιγγίδη μοιραίο παίκτη, αφού σε δύο φάσεις (37' και 45'), δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα...

Ο Δικέφαλος έκλεισε το ημίχρονο έχοντας 55%-45% κατοχή μπάλας αλλά μόλις 4 τελικές (οι 2 στην εστία) και όλες μετά το 25'...

Χωρίς αλλαγές μπήκε η ομάδα στην επανάληψη που ξεκίνησε με δυνατά μαρκαρίσματα από τους παίκτες και των δύο ομάδων, Στο 50' ο Μπεργκ εκμεταλλεύτηκε αδυναμία της άμυνας να καθαρίσει μια φάση και από πλάγια θέση έκανε το 2-0, στην κλειστή γωνία του Γλύκου!
Στο 52' νέα επικίνδυνη φάση για τον Παναθηναϊκό και ενώ η άμυνα του ΠΑΟΚ πελαγοδρομούσε, όταν μπαλιά του Καρέλη στον Πράνιτς, με τον τελευταίο να κάνει το σουτ και η μπάλα να περνάει άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα έγινε το 3-0, με τον Καρέλη, που πήρε την κεφαλιά από τους αμυντικούς μας και σκόραρε.

Οι πρώτες κινήσεις του Γεωργιάδη ήταν ο Λίνο που μπήκε στο 56' στη θέση του Λούκας και ο Βούκιτς στο ίδιο λεπτό στη θέση του Λάζαρ σε μια προσπάθεια του τότε τεχνικού μας να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα .

Το τραγικό ξεκίνημα στην επανάληψη και το κακό στο πρώτο ημίχρονο συνέθεσαν την εικόνα του αγώνα απέναντι σε έναν πολύ καλά διαβασμένο Παναθηναϊκό που χτύπησε σε καίρια σημεία του αγώνα.

Στο τελευταίο μισάωρο με την ψυχολογία στα τάρταρα, οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν παράτησαν το ματς και προσπάθησαν να αντιδράσουν εκμεταλλευόμενοι την οπισθοχώρηση των παικτών του Αναστασίου που θέλησαν να κάνουν διαχείριση του ματς.

Στο 65' Βούκιτς και Στοχ συνεργάστηκαν εξαιρετικά το σουτ όμως του τελευταίου το σταμάτησε ο Κοτσόλης. Στο 69' ο Αμπεντ ανέτρεψε τον Λίνο μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο Κάκος έδωσε σωστά πέναλτι και ο Βούκιτς έκανε το 1-3.

Ο Κουλούρης ήταν η τελευταία αλλαγή του Γεωργιάδη με τον νεαρό να περνάει στη θέση του Σκόνδρα, σε μια προσπάθεια του τεχνικού του ΠΑΟΚ να τα παίξει όλα για όλα στα λεπτά που απόμεναν!

Οι παίκτες της αθηναϊκής ομάδας δεν άφηναν και πολλά περιθώρια, καθώς μετά το 1-3 πίεζαν στη μεσαία γραμμή και έκλειναν τους χώρους προς την εστία του Κοτσόλη.

Στο 88' η σεμνή τελετή έλαβε τέλος όταν ο Μπέργκ στην αντεπίθεση σκόραρε, αποφεύγοντας εύκολα τον Ινσαουράλδε και πλασάροντας τον Λίνο...
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας (77' Κουλούρης), Βίτορ, Ινσαουράλδε, Τζαβέλλας, Κάτσε, Κίτσιου, Λάζαρ (56' Λίνο), Στοχ, Σαλπιγγίδης (Κουλούρης) και Λούκας (56' Βούκιτς).

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίντεφελντ, Νάνο, Μέντες, Ζέκα, Πράνιτς, Αμπέντ (75' Λαγός), Καρέλης (71' Ατζαγκούν) και Μπεργκ.

Μετά τη λήξη του αγώνα οι παίκτες του ΠΑΟΚ κατευθύνθηκαν προς το πέταλο όπου βρισκόταν οι εναπομείνατες οπαδοί, οι οποίοι τους αποδοκίμασαν! 

Απόλυτα δικαιολογημένη αντίδραση, από έναν κόσμο που βρέθηκε για ώρες στο δρόμο ώστε να παραβρεθεί τόσο μαζικά στο ΟΑΚΑ και εισέπραξε μια εμφάνιση που ήταν το λιγότερο ΤΡΑΓΙΚΗ! 
«Απολογήθηκε» στον κόσμο του ΠΑΟΚ ο Γιώτης Σταματόπουλος για τη βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό, ευχαριστώντας τον παράλληλα για το ταξίδι που έκανε.

Συγγνώμη από τον κόσμο του ΠΑΟΚ για το χαμένο τρόπαιο στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, μετά την ήττα με 4-1 από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ έδωσε ο άμεσος συνεργάτης του Γιώργου Γεωργιάδη, Γιώτης Σταματόπουλος. Επιπλέον, ευχαρίστησε τους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν δίπλα στην ομάδα, κάνοντας πολλά χιλιόμετρα.

«Όταν χάνεις έναν τελικό με τέτοιο σκορ δεν μπορείς να πεις πολλά. Η φάση κλειδί για εμάς ήταν από το 30ο έως μέχρι το 45ο που χάσαμε τρεις ευκαιρίες. Θέλω να πω ένα μεγάλο 'ευχαριστώ' στον κόσμο που έκανε αυτή τη μεγάλη απόσταση από τη Θεσσαλονίκη έως εδώ για να στηρίξει την ομάδα και ένα μεγάλο συγγνώμη για το αποτέλεσμα», είπε αρχικά στην κάμερα του OTE TV.

Ερωτηθείς αν έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε σημαντικές απουσίες απάντησε: «Είπαμε ότι είναι λυπηρό που λείπουν Κατσουράνης, Νάτχο και Αθανασιάδης, όμως δεν αποτελεί δικαιολογία για εμάς. Οι πιθανότητες είχαμε πει ότι είναι μοιρασμένες. Πρέπει να συνεχίσουμε γιατί έχουμε μπροστά τα play-offs».
Απογοητευμένος εμφανίστηκε στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα, ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Γεωργιάδης, τονίζοντας πως αρκετοί παίκτες δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν την πίεση του αγώνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Είναι σίγουρα μία δύσκολη βραδιά για την ομάδα μας. Για όλους μας, για όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Από αύριο θα δούμε τι θα κάνουμε. Είδα πολύ άγχος από τους παίκτες μου, κυρίως από κάποιους έμπειρους παίκτες. Από την άλλη, οι νεότεροι είχαν όρεξη και διάθεση».

Για το αν νίκησε δίκαια ο Παναθηναϊκός: «Δίκαια νίκησε ο Παναθηναϊκός και του δίνω συγχαρητήρια. Όταν είσαι έτσι και η τύχη είναι μαζί σου».

Για τις ευκαιρίες του ΠΑΟΚ: «Μετά το 20-25 ήμασταν καλύτεροι, χάσαμε 2-3 σημαντικές ευκαιρίες, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ίσως μας έκανε κακό ο ημιτελικός. Χάσαμε πολύ ενέργεια, ήταν λίγος ο χρόνος από εκείνο το ματς. Χάσαμε μερικούς παίκτες. Και μένα μου κάνει εντύπωση, αλλά ίσως το βάρος ήταν μεγάλο για ορισμένους παίκτες και δεν το άντεξαν.»

Για το πρόβλημα του ΠΑΟΚ στα στημένα: «Οι στημένες φάσεις και στην άμυνα και στην επίθεση είναι θέμα αυτοσυγκέντρωσης και θέλησης, δεν είναι θέμα ύψους. Η άμυνά μας πήγε πολύ καλά σε όλα τα παιχνίδια. 

Ο Μπεργκ έχει και την ικανότητα και την τύχη, είναι πολύ καλός παίκτης και πέτυχε τρία γκολ. Ο Παναθηναϊκός λειτούργησε καλά ως ομάδα, ενώ εμείς δεν ανταποκριθήκαμε καλά στο παιχνίδι».

Για τις αποδοκιμασίες στο τέλος: «Είναι λογικό. Όταν χάνεις με ένα τέτοιο σκορ είναι λογική η αντίδραση του κόσμου».

Για την περίοδο φόρμας του αντίπαλου: «Συμφωνώ ότι ο Παναθηναϊκός έχει κάνει μεγάλη πρόοδο, υπάρχει υγεία, ο κόσμος τους στήριξε και στα άσχημα αποτελέσματα και αυτή η κατάσταση τους βγήκε. 

Σε εμάς υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις, δεν έχουμε την ηρεμία. Ακόμη και σήμερα σε εμάς φάνηκε να υπάρχει η πίεση ενός ο Παναθηναϊκός ήταν απελευθερωμένος».
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σε δηλώσεις του στάθηκε στην κακή εικόνα που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ στον τελικό, ενώ μίλησε και για την επόμενη μέρα του Δικεφάλου.

Αρχικά είπε:
«Σε έναν τελικό πρέπει να καταθέτεις σώμα και ψυχή κι αυτό δεν έγινε από εμάς σήμερα, ο Παναθηναϊκός νίκησε δίκαια. Δεχθήκαμε ένα γκολ νωρίς, θα μπορούσαμε εμείς με το δικό μου δοκάρι, και κάποιες άλλες ευκαιρίες, να είχαμε ισοφαρίσει μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά σαν γενική εικόνα δεν ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις ενός τέτοιου αγώνα, είναι κάτι που δεν μπορώ να το εξηγήσω».

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα στον ΠΑΟΚ, τόνισε: «Τώρα είναι μια δύσκολη βραδιά, οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες για την ομάδα. Εμείς πρέπει να συγκεντρωθούμε για τα παιχνίδια των πλέι οφ, εκεί υπάρχει πολύς δρόμος, και πρέπει να κρατήσουμε τη δεύτερη θέση».
O Λίνο σε σύντομο σχόλιό του μετά τον χαμένο τελικό του ΟΑΚΑ, στάθηκε στην κακή εμφάνιση της ομάδας, αλλά επεσήμανε την ανάγκη για ανασύνταξη ενόψει play offs...

Διαβάστε τα όσα είπε:
«Σήμερα ήταν μια πολύ κακή βραδιά για όλους μας... Δεν παίξαμε καθόλου καλά. Όμως είναι άλλο να χάνεις έναν τελικό με 1-0 και άλλο με 4-1. Τη Δευτέρα που έχουμε προπόνηση οφείλουμε να ανασυνταχτούμε και να συζητήσουμε για τους λόγους της σημερινής μας εμφάνισης. Ακολουθούν τα play offs που είναι πολύ σημαντικά για το ευρωπαϊκό μέλλον της ομάδας».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4