Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Απριλίου 2018

Τον ξύπνησαν οι αποδοκιμασίες (2013)

Σαν σήμερα στις 21/4/2013, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον ΠΑΣ Γιάννινα, για την 30η αγωνιστική της Super League, της περιόδου 2012-2013...

Ο Δώνης παρέταξε τον ΠΑΟΚ με τους: Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Λίνο, Κατσουράνη, Κουμαλό, Κωνσταντινίδη στην άμυνα, Κάτσε, Λάζαρ, Καμαρά και Φωτάκη στα χαφ, Λόρενς σε ελεύθερο ρόλο και Σαλπιγγίδη μοναδικό προωθημένο. 

Στο πρώτο 45λεπτο ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικά προβλέψιμος στο παιχνίδι του, και προβλημάτισε για μια φορά ακόμη με την απόδοσή του τους λίγους (κοντά στις 5.000) θεατές που έδωσαν το παρόν στην Τούμπα...

Παίζοντας με μια ομάδα που ήρθε στη Θεσσαλονίκη χωρίς να έχει βαθμολογικό κίνητρο, σε αντίθεση με τον Δικέφαλο που είχε, αναλώθηκε σε ένα παιχνίδι ανούσιας κατοχής που δεν του απέφερε απολύτως τίποτε. 

Για τελική προσπάθεια αξιώσεων ούτε λόγος ... Ένα μακρινό σουτ του Κάτσε και αυτό το γεγονός από μόνο του τα λέει όλα και περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο την εικόνα του παιχνιδιού.
Εκτός από την κατοχή ο ΠΑΟΚ είχε και τη μερίδα του λέοντος στα λάθη, με τους παίκτες –της μεσαίας γραμμής κυρίως- να συναγωνίζονται για το ποιος θα κάνει τα περισσότερα. 

Αν μια ομάδα απείλησε στο πρώτο 45λεπτο, αυτή ήταν ο ΠΑΣ που είχε δύο πολύ καλές στιγμές. Μία στο 36' όταν ο Λίλα βγήκε τετ α τετ μετά από πάσα του Ίλιτς, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ και μια δεύτερη πέντε λεπτά αργότερα (41') με τον Ίλιτς να μιμείται τον συμπαίκτη του...

Η αλλαγή του 4-4-1-1 (με τα χαφ στην ευθεία), σε ρόμβο δεν βελτίωσε την απαράδεκτη εικόνα της ομάδας, με τους παίκτες να αποχωρούν για τα αποδυτήρια με τη λήξη του ημιχρόνου μέσα σε αποδοκιμασίες...
Με το ξεκίνημα της επανάληψης πέρασε στο ματς ο Ιντζίδης στην θέση του Λόρενς, με τον Κατσουράνη να μετατοπίζεται στα χαφ και λίγο αργότερα με την είσοδο του Γεωργιάδη να προωθείται πίσω από τον Σαλπιγγίδη σε ελεύθερο ρόλο.

Η εικόνα της ομάδας βελτιώθηκε αισθητά, ο ΠΑΟΚ άρχισε να επισκέπτεται με αξιώσεις την εστία του Φεγκρούζ και στο 68' άνοιξε το σκορ με τον Γεωργιάδη. 

Η μπάλα έφτασε στον σκόρερ μετά από συνδυασμό Καμαρά - Φωτάκη, σέντρα συρτή του τελευταίου, κακή απομάκρυνση από αμυντικό και ο Γεωργιάδης έκανε το 1-0. Λίγο νωρίτερα ο Μαντάκης δεν απέβαλε τον Ντε Βισέντι για καθαρή αγκωνιά στον Κωνσταντινίδη ...

Ο ΠΑΟΚ κλείδωσε τη νίκη του στο 80' με τον Κατσουράνη, που με ωραία προσπάθεια έξω από την περιοχή, έφτασε στο τετ α τετ και πλάσαρε αριστοτεχνικά τον Φεγκρούζ. 

Ο Δικέφαλος με αυτή τη νίκη έφτασε τους 62 βαθμούς και έμπαινε στα play offs έχοντας 4 βαθμούς, με τον Αστέρα να ακολουθεί με 2 και Ατρόμητο - ΠΑΣ Γιάννινα με 0.

Όλοι στην ομάδα πλέον σκέφτονται το κρίσιμο ματς στην Τρίπολη με τον Αστέρα για το Κύπελλο Ελλάδας, ένα ματς που θα γινόταν το ερχόμενο Σάββατο στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λίνο, Κατσουράνης, Κουμαλό, Κωνσταντινίδης, Λόρενς (46' Ιντζίδης), Κάτσε, Λάζαρ (64' Γεωργιάδης), Καμαρά, Φωτάκης και Σαλπιγγίδης (77' Κίτσιου).

ΠΑΣ Γιάννινα: Φεργκούς, Λιλα, Πάντος (79' Ντάσιος), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ιλιτς (85' Βίλα), Ντε Βισέντι, Γεωργίου, Τσουκαλάς (85' Κεϊτά), Κολοβέτσιος και Κοροβέσης.
Ο Γιώργος Δώνης, στη συνέντευξη τύπου μετά την επικράτηση του ΠΑΟΚ επί του ΠΑΣ στην Τούμπα, αναφέρθηκε στην εικόνα του αγώνα αλλά και για τους στόχους του Δικεφάλου ενόψει Κυπέλλου και play offs.

Τα όσα είπε ο τεχνικός του Δικεφάλου:
"Πετύχαμε τον στόχο που είχαμε θέσει για το πρωτάθλημα. Ο στόχος μας ήταν να βγούμε δεύτεροι στο πρωτάθλημα. Από τη μια, θεωρώ πως ήταν μια ισορροπημένη χρονιά βαθμολογικά, μαζέψαμε 31 βαθμούς στον πρώτο γύρο και 31 στο δεύτερο. 

Από την άλλη μπορούμε να πούμε πως πηγαίνουμε στα play offs με ένα προβάδισμα το οποίο θεωρώ πως ο κάθε βαθμός είναι πολύ σημαντικός σε αυτή τη διαδικασία, γιατί είναι κάθε 3-4 μέρες παιχνίδια και δεν μπορείς να ξέρεις τι απώλειες θα έχεις και που θα οδηγήσουν τα συνεχόμενα ματς. 

Άρα λοιπόν αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η ομάδα που ξεκίνησε το καλοκαίρι και τα παιδιά που ήρθαν τον Ιανουάριο, δουλέψανε σκληρά, πειθάρχησαν και πετύχανε έναν επιμέρους στόχο.

Από εδώ και πέρα έχουμε πλέον τους βασικούς στόχους. Ο ένας επιμέρους είναι να φτάσουμε στον τελικό του Κυπέλλου και ο άλλος να τερματίσουμε πρώτοι στα play offs. 

Άρα απαιτείται πολλή πειθαρχία στα επόμενα παιχνίδια, πολύ σκληρή δουλειά στον αγωνιστικό χώρο, για να μη χαλάσουμε όλα αυτά που έχουμε πετύχει μέχρι τώρα και όλα αυτά που μας έχουν φτάσει σήμερα να διεκδικούμε και τους δύο στόχους".

Για το εικόνα του παιχνιδιού: "Ήταν ένα κουραστικό και βαρετό πρώτο ημίχρονο. Είχα βαρεθεί από το πρώτο 20λεπτο, λυπόμουν τους ανθρώπους που είχαν πληρώσει εισιτήριο για να δουν αυτό το πρώτο ημίχρονο, αλλά νομίζω ότι είναι φυσιολογικό μιας και το κίνητρο είναι διαφορετικό στα επόμενα παιχνίδια. 

Οι περισσότεροι παίκτες πιθανόν να είχαν το μυαλό τους αλλού. Στο δεύτερο ημίχρονο και τα παιδιά που πέρασαν μέσα και κάποια εσωτερικά πράγματα που αλλάξαμε, μας έδωσαν περισσότερη ζωντάνια και μεγαλύτερη διάθεση ώστε να φτάσουμε στη νίκη. 

Δε θα ήθελα να μείνω στην τοποθέτηση των προσώπων, είναι κάτι που κατά τη διάρκεια της χρονιάς το έχουμε κάνει και σε άλλα παιχνίδια. Είναι σημαντικό να υπάρχουνε παίκτες που μπορούν να μας βοηθήσουν σε διαφορετικές θέσεις και βοηθάει το έργο μας ώστε να αλλάξουμε ένα παιχνίδι".

Για την αλλαγή του Λόρενς και την τοποθέτηση του Κατσουράνη στο κέντρο: "Ο Λόρενς είναι κάπως ταλαιπωρημένος την τελευταία βδομάδα θα έλεγα, αλλά είναι ένας αθλητής ο οποίος ποτέ δεν κλέβει στην προπόνηση, δηλαδή πρέπει να είναι δικιά μας εντολή για να ξεκουραστεί, αλλά θεωρώ πως ένας ποδοσφαιριστής να μην έχει ένα ή δύο παιχνίδια τα στάνταρ της απόδοσής του δε μας ανησυχεί και πιστεύω ότι το Σάββατο θα είναι πάρα πολύ καλά".

Για τον κόσμο που κουράστηκε από το θέαμα που προσφέρει η ομάδα: "Καταρχάς υποτιμάτε την προσπάθεια. Επειδή ζω στην Ελλάδα, ήμουν παίκτης και μετά είμαι προπονητής στην Ελλάδα, ξέρω πως έπαιζε ο ΠΑΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς να θέλω να υποτιμώ τους προηγούμενους προπονητές της ομάδας. 

Ο καθένας έχει τη δικιά του φιλοσοφία. Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ο ΠΑΟΚ δεν παίζει κουραστικά, παίζει πιο ευχάριστα, απλά δεν είναι τόσο αποτελεσματικός όσο τον έχω εγώ στο μυαλό μου. 

Αν κάποιος νομίζει ότι μπορεί να αλλάξει η ομάδα σε 6-8 μήνες, βάσει των ειδικών συνθηκών που ξεκίνησε και των μεγάλων (προς το καλύτερο) αλλαγών που έγιναν, θα καταλάβει το τι έγινε, μια κι άλλαξαν και οι προσδοκίες. 

Αναβαθμίστηκαν ήδη πολλά, αλλά το πιο σημαντικό ότι υπάρχει καλή ατμόσφαιρα μέσα στην ομάδα. Στοχεύουμε στο να φθάσουμε εκεί που θέλουμε. Ο ΠΑΟΚ μπήκε σε διαφορετική τροχιά. Εμείς θέλουμε έναν ΠΑΟΚ που να δίνει ρυθμό στην κερκίδα και να είναι πιο αποτελεσματικός".

Για το αν είναι φορμαρισμένη η ομάδα: "Εμείς θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί και δε μας ενδιαφέρει το πόσο φορμαρισμένοι είμαστε. Είμαστε σε 14 συνεχόμενα παιχνίδι αήττητοι σε όλες τις διοργανώσεις και θα πάμε στην Τρίπολη για το αποτέλεσμα το Σάββατο".

Για την πορεία των τραυματιών, επισήμανε: "Οι Σίλντεφελντ, Ρομπέρ και Αθανασιάδης θα είναι διαθέσιμοι, όπως κι ο Ολίσε. Αντίθετα οι Σταφυλίδης και Βούκιτς θα είναι έτοιμοι μετά από 10 μέρες".

Για το ότι και σήμερα υπήρχαν αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του: "Η συνήθεια που έγινε λατρεία. Το να βρίζουν τη μητέρα μου… Ας συνεχίσουν να τη βρίζουν, αφού κερδίζει η ομάδα δε με πειράζει".

Για το γεγονός ότι ασκείται μεγάλη κριτική, απάντησε: "Δεν μπορώ να ταλαιπωρώ το μυαλό μου με τέτοιες σκέψεις. Ξέρω το ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχει μεγαλύτερος σεβασμός απέναντι στους ξένους παίκτες και προπονητές. 

Εμάς μας αρέσει να υποτιμάμε και τους Έλληνες ποδοσφαιριστές και τους Έλληνες προπονητές. Είναι ένα περίεργο φαινόμενο, που παρουσιάζεται μόνο στην Ελλάδα. Στις προηγμένες χώρες, στηρίζουν τους δικούς τους ανθρώπους. Πάντως πιστεύω ότι όποιος έχει αξία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα".

Για την κούραση λόγω των συνεχόμενων παιχνιδιών: "Η έκβαση του τελικού θα παίξει ρόλο. Υπάρχουν πολλά κοντινά παιχνίδια και δεν μπορούμε να ξέρουμε. Όλες οι ομάδες έχουν τις δικές τους πιθανότητες στα play offs, όμως εμείς διαθέτουμε άλλο όνομα, άλλη φανέλα και το αβαντάζ δύο βαθμών".
Ο σκόρερ του πρώτου τέρματος, Γιώργος Γεωργιάδης, στις δηλώσεις του μετά το τέλος του παιχνιδιού, τόνισε πως το γκολ του δίνει μια ψυχολογική τόνωση ενόψει της δύσκολης συνέχειας σε Κύπελλο και play offs.

Τα όσα είπε:
"Δεν ξεκινήσαμε το παιχνίδι καλά, πιστεύω ότι ήταν από τα χειρότερα ημίχρονα της ομάδας. Είχαμε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν κάναμε κλασικές ευκαιρίες. Η υπεροχή μας ήταν ανούσια, ενώ ήμασταν τυχεροί που ο ΠΑΣ δεν άνοιξε το σκορ στις δύο κλασικές ευκαιρίες που είχε στο πρώτο μέρος. 

Θεωρώ πως έπαιξε ρόλο και το παιχνίδι που είχαμε την Πέμπτη για το Κύπελλο καθώς η ομάδα ήταν και λίγο κουρασμένη, αλλά το μόνο που μετράει είναι οι βαθμοί. Για μας ο πρώτος στόχος επετεύχθη. Τερματίσαμε 2οι στο πρωτάθλημα, με τη διαφορά που θέλαμε και τώρα έχουμε στο μυαλό μας μόνο το παιχνίδι του Κυπέλλου".

Για το τέρμα που σημείωσε: "Το χρειαζόμουν πάρα πολύ, ήθελα να βάλω ένα γκολ για να με βοηθήσει ψυχολογικά. Ευτυχώς ήρθε στην κατάλληλη στιγμή, στο τέλος της σεζόν που έχουμε πολλά κρίσιμα παιχνίδια. Θα με βοηθήσει για τη συνέχεια και χαίρομαι που αυτό βοήθησε και την ομάδα και πήρε τους 3 βαθμούς".

Για τα λόγια του Σαββίδη στα αποδυτήρια: "Μας έδωσε συγχαρητήρια για την επίτευξη του στόχου που είχαμε στο πρωτάθλημα, αλλά δεν του άρεσε σήμερα η απόδοσή μας και πως για να φτάσουμε στον τελικό θα πρέπει να έχουμε πολύ καλύτερη απόδοση".

Για τον επαναληπτικό στην Τρίπολη για το Κύπελλο: "Θεωρώ πως είναι το πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς. Είναι ένα παιχνίδι που το θέλουμε όλοι μας, ο κόσμος, εμείς, η διοίκηση, γενικά όλη η οικογένεια του ΠΑΟΚ και από την πλευρά μας θα δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε για να πάρουμε την πρόκριση".
Ο Μπονγκανί Κουμάλο δήλωσε ικανοποιημένος από την νίκη της ομάδας επί του ΠΑΣ και αναφέρθηκε στο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Αστέρα τονίζοντας πως είναι σημαντικό να σκοράρει ο ΠΑΟΚ και να πάρει την πρόκριση.

Συγκεκριμένα είπε:
"Κάναμε αυτό που έπρεπε αν και δεν είχαμε πολύ καλή εμφάνιση. Πετύχαμε το στόχο μας που ήταν να ξεκινήσουμε στα play offs από την πρώτη θέση με τέσσερις βαθμούς".

Για τον επαναληπτικό με τον Αστέρα: "Είναι μια πρόκληση αυτό το ματς. Πήραμε το μάθημά μας από τον πρώτο αγώνα με το γκολ που δεχθήκαμε από τον Αστέρα. Είναι πολύ σημαντικό να σκοράρουμε στη ρεβάνς για να πάρουμε την πρόκριση".

Για το μέλλον του: "Δεν έχει γίνει καμία συζήτηση. Είμαι 100% συγκεντρωμένος στο ματς με τον Αστέρα".

* Τη σεζόν 2012-2013, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στη δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος συγκεντρώνοντας σε 30 παιχνίδια 62 βαθμούς (18 νίκες - 8 ισοπαλίες - 4 ήττες) με τέρματα 46-19.

* Στη διαδικασία των play offs η ομάδα πήρε την 1η θέση (παρά το κακό της ξεκίνημα με 2 ήττες) στο μίνι αυτό πρωτάθλημα, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4