Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Απριλίου 2018

Με Έργκους Κάτσε, στο δεξί "παράθυρο" (2015)

Σαν σήμερα στις 18/4/2015, o ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας την Κέρκυρα, για την 31η αγωνιστική της Super League, της περιόδου 2014-2015... 

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Γιώργος Γεωργιάδης, ξεκίνησε με τον Ιτάνζ κάτω από δοκάρια, τους Ρατς, Βίτορ, Τζαβέλλα, Κωνσταντινίδη στην άμυνα, Τζιόλη, Κάτσε, Νομπόα στη μεσαία γραμμή και Αθανασιάδη, Περέιρα, Μακ στην επίθεση.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο ματς, αλλά ο ΠΑΟΚ στο 16' βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ με τον Μακ. Ο Σλοβάκος πήρε εξαιρετική μπαλιά από τον Περέιρα, βρέθηκε προ του Κουτζαβασίλη, αλλά το σουτ του το κόντραρε ο Καρντόσο με προβολή την τελευταία στιγμή.

Ο ΠΑΟΚ έδειχνε πως τον ενδιέφερε πρώτα να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Ιτάνζ και στη συνέχεια με αντεπιθέσεις να τρυπήσει την άμυνα των γηπεδούχων.
Στο 34', είχαμε τεράστια χαμένη ευκαιρία με τον Περέιρα που μετά από μπαλιά του Μακ μπήκε στην περιοχή αλλά σούταρε απελπιστικά άουτ! 

Ήταν η 2η κλασική ευκαιρία για τον Δικέφαλο, σε ένα πρώτο ημίχρονο από το οποίο έλειψαν γενικά οι φάσεις... Αν πάντως κάποια ομάδα δικαιούνταν γκολ, αυτή ήταν ο ΠΑΟΚ.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ο ΠΑΟΚ και πάλι δεν πατούσε καλά στο γήπεδο, όπως συνέβη και στην αρχή της αναμέτρησης. Με παθητικό παιχνίδι, χωρίς ενέργεια και με πολλά λάθη, δεν μπορούσε να απειλήσει, κάνοντας την Κέρκυρα να μοιάζει με θηρίο. 

Στο 65', είδε δεύτερη κίτρινη ο Ρατς, και έμεινε με 10 ο ΠΑΟΚ! Μεγάλο λάθος του Ρουμάνου που άφησε την ομάδα με παίκτη λιγότερο σε πολύ κρίσιμο σημείο!

Δύο λεπτά αργότερα (67') ο Σκόνδρας μπήκε στη θέση του Περέιρα, το σχήμα έγινε 4-4-1, με τον Αθανασιάδη μοναδικό προωθημένο. 

Ο ΠΑΟΚ δεν απείλησε μέχρι το 84', αλλά σε εκείνο το χρονικό σημείο, ο Κάτσε με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του Κουτζαβασίλη και χάρισε στον Δικέφαλο το υπερπολύτιμο τρίποντο!
Οι συνθέσεις:

Κέρκυρα: Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Γκομέζ, Σιόντης (90' Ανδρεόπουλος), Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο, Καρντόσο (77' Λεάλ), Γκαζαριάν, Μαρκόφσκι, Κόντος (64' Φάμπιο), Χαβίτο.

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Τζαβέλλας, Βίτορ, Ρατς, Τζιόλης, Κάτσε (92' Γκολάσα), Νομπόα, Περέιρα (67' Σκόνδρας), Αθανασιάδης, Μακ (74' Κουλούρης).
O Εργκους Κάτσε στις δηλώσεις του επεσήμανε πως στόχος του είναι να βελτιώνεται αγωνιστικά και για αυτόν δεν έχει σημασία σε προσωπικό επίπεδο το ότι σκόραρε!

Διαβάστε τα όσα είπε:

Για την σημασία της νίκης: "Σήμερα πήραμε ψυχολογία. Είχαμε ένα δίμηνο με άσχημα αποτελέσματα και ευτυχώς σήμερα κερδίσαμε για να έχουμε μία καλή συνέχεια".

Για το γκολ που σημείωσε: "Η νίκη ήταν σημαντική και όχι το γκολ. Έτσι το νιώθω. Το χρειαζόμασταν βέβαια ειδικά μετά από το σημείο που μείναμε με δέκα παίκτες. Τώρα έχουμε τρία ματς για να μπούμε καλά και στα play offs".

Για τα στημένα που εκτέλεσε σήμερα και την συνομιλία του με τον Νομπόα πριν το γκολ: "Αυτή την εβδομάδα ο προπονητής με έβαλε και εκτέλεσα πολλά φάουλ. Και εγώ βέβαια προσπαθώ συνέχεια να βάζω νέα στοιχεία στο παιχνίδι μου. Είχαμε από πριν πει ότι το πρώτο φάουλ από αυτή την θέση αριστερά, το εκτελώ εγώ. Έτσι κι' έγινε...".

Για τις σκέψεις του την στιγμή της εκτέλεσης: "Το μόνο που είχα στο μυαλό μου ήταν να περάσω την μπάλα πάνω από το τοίχος".

Για την σεζόν έως τώρα: "Το 2015 έχω κάνει πολλά λάθη. Και κόκκινη πήρα, τέσσερις αγωνιστικές τιμωρήθηκα, πήρα και κάρτες που δεν έπρεπε. Αυτά είναι μαθήματα. Όσο μεγαλώνουμε, μαθαίνουμε".
O Ράζβαν Ράτς, μίλησε για το παιχνίδι και την αποβολή του, τονίζοντας πως ο Γκομέζ, θα έπρεπε να είχε αποβληθεί νωρίτερα...

Αναλυτικά:
"Για μένα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο Γκομέζ έπρεπε να είχε αποβληθεί στο 1ο ημίχρονο. Αν συνέβαινε αυτό, θα ήταν όλα διαφορετικά. Αν θέλουμε τα λάθη να είναι ίδια, όπως είδα εγώ κίτρινη κάρτα στο 1ο ημίχρονο, έπρεπε να δείξει ο διαιτητής και στον παίκτη της Κέρκυρας. 


Αντί να παίζουν αυτοί με 10 παίκτες βρεθήκαμε να παίζουμε εμείς... Θα ήταν διαφορετική η εξέλιξη του παιχνιδιού, αν υπήρχαν τα σωστά και δίκαια σφυρίγματα".


Σε ερώτηση για τον αν η πίεση έφερε την αποβολή του είπε: "Δεν ήταν θέμα πίεσης. Ήταν μια κακή απόφαση από την πλευρά μου. Έπρεπε να κινηθώ διαφορετικά. Φάνηκε σε όλους ότι ήταν σκληρό το μαρκάρισμά μου. Αυτό δεν έχει να κάνει με πίεση. Είχα καθαρό μυαλό αλλά έκανα λάθος εκτίμηση της φάσης".

Για το αν αλλάζει ο τρόπος που αμύνεται η ομάδα, τόνισε: "Είναι φανερό ότι παίζουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση πλέον. Κρατάμε την μπάλα και φυσικά παίζουμε καλύτερα απ΄ ότι παίζαμε στο παρελθόν. Με τον καιρό θα γίνουμε ακόμη καλύτεροι. Σιγά σιγά αυξάνεται η εμπιστοσύνη μας προς τους εαυτούς μας. Θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε"...


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4