Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Απριλίου 2018

«Go Home, Go Village» (2008)

Σαν σήμερα στις 13/4/2008, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την ΑΕΚ, σε παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 2007-2008...

Ο Δικέφαλος με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του, στη χρονιά των σαρδελών, μπροστά σε 13.000 θεατές (11.569 τα εισιτήρια), γνώρισε βαριά ήττα με 0-4, μια ήττα που έφερε κύμα αντιδράσεων κατά του τότε τεχνικού της ομάδας!

Χωρίς αρχή και τέλος ο ΠΑΟΚ, στο αντίο του Γιώργου Γεωργιάδη, βρέθηκε να χάνει με 0-3 (!) μόλις στο 25'. 

Με παίκτες αδιάφορους, νωχελικούς, έβλεπαν τους φιλοξενούμενους να κάνουν ότι θέλουν στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και στο 21' μετά από σέντρα του Μπούρμπου, ο Παπασταθόπουλος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Δύο λεπτά αργότερα, στο 23', ο Εντίνιο γύρισε παράλληλη σέντρα από τα δεξιά και ο Μπλάνκο με κοντινό σουτ διπλασίασε τα τέρμα της ΑΕΚ. 

Στο 25', ο Λυμπερόπουλος με ατομική προσπάθεια σημείωσε το 0-3, με τη δικαιολογημένη γκρίνια στην κερκίδα να γίνεται ... οργή, κατά της ομάδας μας!

Ο ΠΑΟΚ έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει, τα πανό άρχισαν να μαζεύονται από τα κάγκελα της Τούμπας, ενώ το τελικό 0-4 σημειώθηκε στο 82' με τον Καλόν που από μακριά με λόμπα κρέμασε τον Φερνάντες, την ώρα που η Τούμπα είχε σχεδόν αδειάσει, με τον κόσμο να γυρίζει επιδεικτικά την πλάτη του στην ομάδα...

Για την ιστορία και μόνο, η μοναδική φορά που απειλήθηκε ο Μάχο, καταγράφηκε στο 59', όταν μετά από σέντρα σουτ του Κονσεϊσάο από τα δεξιά, ο Μάχο εκτινάχθηκε και απέκρουσε την μπάλα η οποία κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του. Στην επαναφορά ο Σάλμον προσπάθησε με κεφαλιά να νικήσει τον Αυστριακό τερματοφύλακα αλλά δε σημάδεψε σωστά και η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Σάντος): Φερνάντες, Μελίσσης, Κνολ, Μαλεζάς (31' Ίλιεφ), Σνάουτσνερ, Βερόν, Βαγγελής, Γεωργιάδης (50' Κονσεϊσάο), Κωνσταντινίδης, Χριστοδουλόπουλος (68' Αθανασιάδης), Σάλμον.

ΑΕΚ (Κωστένογλου): Μάχο, Μπούρμπος, Γεωργέας, Δέλλας, Παπασταθόπουλος, Ζήκος, Καφές, Ριβάλντο (83' Κονέ), Εντίνιο (76' Παππάς), Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο (67' Καλόν).

Δηλώσεις Φερνάντο Σάντος: "Υπάρχει ένα σχέδιο κι εγώ πιστεύω σε αυτό. Αν δεν το πίστευα, δεν θα ήμουν εδώ. Θα μπορούσα όταν είχα προτάσεις να φύγω και παράλληλα να ξεφύγω από τα προβλήματα. Δεν το έκανα όμως γιατί έχω πίστη σε αυτό που κάνω. Είμαι εδώ για να αντιμετωπίσω όλα τα προβλήματα και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε".

Σκηνές απείρου κάλλους στη συνέντευξη τύπου, με την είσοδο οπαδού, που φώναξε στον Σάντος: «Go home, go village». Βέβαια δύο χρόνια αργότερα τον παρακαλούσαμε να μείνει στην ομάδα, ενώ το φάντασμά του ακόμη πλανάται πάνω από τα αποδυτήρια της Τούμπας!

Ανακοίνωση Ζαγοράκη ...
"Τα ψέματα τελείωσαν. Ήρθα εδώ για να συσπειρώσω κι όχι για να διχάσω. Είμαι Πρόεδρος του χειρότερου ΠΑΟΚ των τελευταίων ετών και πονάω για την κατάσταση της ομάδας.

Ευχαριστώ εκείνους που στηρίζουν από την πρώτη μέρα. Λυπάμαι, όμως, για όσους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση ρεαλιστικά. Αν δεν μπορώ να πείσω τον κόσμο για το όραμά μου, δεν έχω λόγο να είμαι εδώ.

Αναγνωρίζω τα λάθη μου, δεν είμαι όμως διατεθειμένος να ανεχτώ υστερόβουλη πολιτική στις πλάτες του ΠΑΟΚ από κανέναν. Είναι κρίμα για τους πολλούς που υπέμειναν όλη τη χρονιά χωρίς φωνές".

* Η σεζόν 2007-2008 ήταν μια από τις χειρότερες του ΠΑΟΚ από το 2000 και εδώθε... Η ομάδα με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της, αλλά με ρόστερ περιορισμένων δυνατοτήτων τερμάτισε τελικά 9η και καταϊδρωμένη, ισόβαθμη με τον Ηρακλή στους 35 βαθμούς, άλλους τόσους πίσω από τον πρωταθλητή εκείνης της περιόδου.

* Στην αρχική εικόνα το ρόστερ του ΠΑΟΚ της περιόδου 2007-2008.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4