Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Απριλίου 2018

Με Σάλπι στο δρόμο για το Champions League (2004)

Σαν σήμερα στις 4/4/2004, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ιωνικό, σε παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2003-2004...

Ο Δικέφαλος με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του, μπροστά σε 7.000 θεατές (6.687 τα εισιτήρια), πήρε εύκολα τη νίκη με 2-0, χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στο 33’ με πέναλτι και ο ίδιος στο 84’ με ατομική προσπάθεια.

Η πρώτη καλή φάση του παιχνιδιού ανήκει στον Ιωνικό, όταν στο 7' ο πρώην παίκτης μας Νίκος Φρούσος, σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να περνάει άουτ.
Στο 15' ο ΠΑΟΚ απάντησε στις ευκαιρίες με τον Χασιώτη να σουτάρει και η μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του Μπεκιάι.

Στο 20’ το σουτ του Ουντέζε πέρασε άουτ. 

Στο 33’ το σκορ άνοιξε. Ο Σαλπιγγίδης εκμεταλλεύτηκε λάθος γύρισμα των αμυντικών του Ιωνικού, μπήκε στη φάση, ανατράπηκε από τον Μπεκιάι, με τα διαιτητή Γερμανάκο να δείχνει την άσπρη βούλα και τον Σαλπιγγίδη που ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι, να ευστοχεί!

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε και στην επανάληψη να απειλεί την αθηναϊκή ομάδα, ο Σπάσιτς με φάουλ στο 51’, και ο Γιασεμάκης με σουτ στο 52'. 

Στο 84’ ο Σαλπιγγίδης και πάλι, με ωραία ατομική προσπάθεια να διπλασίασε τα γκολ του ΠΑΟΚ και ουσιαστικά κλείδωσε την υπόθεση νίκη! 

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Ατματσίδης, Φουτσίνι, Χασιώτης, Βόκολος, Ουντέζε, Μαλαδένης, Κούτσης, Σπάσιτς (75’ Γαρπόζης), Χάγκαν (72’ Θεοδωρίδης), Σαλπιγγίδης (86’ Καραδήμος).
Πλέον, πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ βρισκόταν στο +9 από το Αιγάλεω και στο +14 από ΑΕΚ και Χαλκηδόνα, κλειδώνοντας ουσιαστικά τη θέση που οδηγούσε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League της επόμενης σεζόν, αν και είχε ένα "φτωχό" σχετικά ρόστερ.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 25ης αγωνιστικής...
Δηλώσεις:

Άγγελος Αναστασιάδης: «Ο Ιωνικός είναι η καλύτερη ομάδα που έχουμε αντιμετωπίσει. Αυτό που την διακρίνει είναι η πειθαρχία στο παιχνίδι της και πιστεύω πως στο ματς με τον Ολυμπιακό το τελικό σκορ τους αδικεί! 

Αλλάξαμε κάποια πράγματα σε σχέση με το παιχνίδι της ΑΕΚ, πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ μπαίνει σε άλλη λειτουργία αγωνιστική! Δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να δημιουργήσει ούτε μια ευκαιρία. 

Έχουμε ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας μέχρι το καλοκαίρι, όταν και πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι. Θέληση υπάρχει από όλους μας και αυτό είναι κάτι που το βλέπω καθημερινά. 

Αυτή η πόλη είναι κακή, φρίκη ποδοσφαιρικά! Εμείς καταφέραμε να ξεφύγουμε από εδώ. Εμείς ζούμε σε άλλη πόλη! Αισθάνομαι θλίψη και στενοχώρια για τον θάνατο του Γιάννη Κυράστα (έφυγε την Πρωταπριλιά του 2004), είχαμε βίους παράλληλους, ήμασταν φίλοι και συμπαίκτες. Καλό κουράγιο σε αυτούς που άφησε πίσω».

* O ΠΑΟΚ τη σεζόν 2003-2004 τερμάτισε στην 3η θέση με 60 βαθμούς και τέρματα 47-27. Στα 30 ματς που έδωσε για το πρωτάθλημα, σημείωσε 18 νίκες, 6 ισοπαλίες και 6 ήττες, έχοντας τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4