Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Απριλίου 2018

Διπλό στον Πειραιά με Σίγγα - Γκουερίνο (1981)

Σαν σήμερα στις 19/4/1981, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Εθνικό Πειραιώς, σε παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1980-1981...

Ο Δικέφαλος με τον Γκιούλα Λόραντ στον πάγκο του, μπροστά σε 12.000 θεατές (10.683 τα εισιτήρια), πήρε τον διπλό στο Καραϊσκάκη, επικρατώντας με 0-2, χάρη σε γκολ που σημείωσαν οι Σίγγας – Γκουερίνο.
Όνειρα Ευρώπης έκανε ο Εθνικός εκείνη τη σεζόν αλλά ...

Η φλύαρη υπεροχή των γηπεδούχων δεν αποδείχτηκε αρκετή για να φτάσουν σε θετικό αποτέλεσμα, με τον ΠΑΟΚ να ανοίγει το σκορ μόλις στο 6' με τον Θωμά Σίγγα. 

Η φάση ξεκίνησε από σέντρα του Γκουερίνο και εντυπωσιακή κεφαλιά του σκόρερ που νίκησε τον Μακρυωνίτη, κάνοντας το 0-1.
Ο Ντένεφ ήταν αυτός που δημιούργησε τις πιο επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή μας, αλλά στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου που υπέδειξε ο διαιτητής Κουτούλας, ο Γκουερίνο σημείωσε το 0-2.

Η φάση ξεκίνησε από μπαλιά του Δαμανάκη στον Κούδα, αυτός ελίχτηκε ανάμεσα σε παίκτες του Εθνικού, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Γκουερίνο και αυτός με ψύχραιμο σουτ εκτέλεσε τον Μακρυωνίτη (εικόνα που ακολουθεί)...
Οι ευκαιρίες που είχαν οι γηπεδούχοι στην επανάληψη δε μετουσιώθηκαν σε κάποιο γκολ και έτσι ο ΠΑΟΚ έφυγε από τον Πειραιά με το διπλό στις αποσκευές του.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Δαμανάκης, Κούδας, Φούρτουλα και από τον μαχητικό Εθνικό οι Αρμόδωρος, Ντένεφ, Γεωργάρας.

Οι συνθέσεις:

Εθνικός Πειραιώς: Μακρυωνίτης, Μουάφης, Βαμβακούσης, Σιώκος (46' Λαμπρινός), Γεωργάρας, Σεϊταρίδης, Κοτίδης, Αρμόδωρος, Μητρόπουλος, Ντένεφ, Μαυρουδής (54' Τσαλαμάγκας).

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Σάλαμον, Δαμανάκης, Κερμανίδης, Σίγγας (59' Γεωργόπουλος), Γκουερίνο, Κούδας, Κωστίκος.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 28ης αγωνιστικής.
  * Στην αρχική εικόνα, μια καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους, με το κοντινό σουτ του Ντένεφ να περνάει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Φούρτουλα.

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1980-1981 τερμάτισε στην 4η θέση, με 42 βαθμούς (2-1-0 η βαθμολογία) και τέρματα 52-31, έχοντας 15 νίκες, 12 ισοπαλίες και 7 ήττες.

* Η ομάδα μας στα 32 από τα 34 ματς είχε στον πάγκο της τον Γκιούλα Λόραντ και στα τελευταία δύο τον Αρίστο Φουντουκίδη, λόγω θανάτου του Ούγγρου τεχνικού στο ματς με τον Ολυμπιακό στις 31/5/1981...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4