Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Απριλίου 2018

Τα δοκάρια δεν τον σταμάτησαν (1994)

Σαν σήμερα στις 3/4/1994, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την ΑΕΛ, σε παιχνίδι της 31ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1993-1994 ...

Ο Δικέφαλος με τον Σταύρο Σαράφη στον πάγκο του, μπροστά σε μόλις 2.000 (!) θεατές (1.274 τα εισιτήρια!), πήρε τη νίκη με 2-0, χάρη σε γκολ που σημείωσαν ο Δερμιτζάκης και ο Γιουκούδης, ενώ τρεις φορές η μπάλα σταμάτησε στα δοκάρια των φιλοξενούμενων που είχαν σύμμαχό τους την τύχη, αλλά αποδείχτηκε πως αυτό δεν ήταν αρκετό!

Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη δίκαια, χωρίς να ιδρώσει, καθώς οι φιλοξενούμενοι ήταν εγκλωβισμένοι επιθετικά, ενώ οι Οικονομίδης – Αναστασιάδης – Γιουκούδης, κέρδισαν τη μάχη της μεσαίας γραμμής, εξασφαλίζοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων για την ομάδα μας, με τον Παναγιωτίδη να εξαφανίζει τον επικίνδυνο Μήλος!

Στο 27’ η κεφαλιά του Γιουκούδη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ ίδια τύχη είχε στο 32’ το σουτ του Οικονομίδη έξω από τη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων.
Το σκορ άνοιξε στο 45', όταν ο Οικονομίδης εκτέλεσε φάουλ και ο Παύλος Δερμιτζάκης με καρφωτή κεφαλιά σημείωσε το 1-0.

Τα δοκάρια τρίτωσαν για τον ΠΑΟΚ στο 68', όταν και πάλι από μπαλιά του Οικονομίδη (κορυφαίος του παιχνιδιού!), ο Τσαουσίλα με σουτ σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι της ΑΕΛ!

Το τελικό 2-0, σημειώθηκε στο 83' με δράστη τον Γιουκούδη, ενώ στο ίδιο λεπτό αποβλήθηκε από τον Βασίλη Νικάκη, με 2η κίτρινη ο Λευτέρης Μίλος.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Παναγιωτίδης, Καπετανόπουλος (37’ Μπορμπόκης), Βολτέζος, Αλεξίου, Γιουκούδης, Δερμιτζάκης, Οικονομίδης, Τσαουσίλα (70’ Καρασαββίδης), Ζαγοράκης, Αναστασιάδης.

Λάρισα: Μιχαήλ, Μουρατίδης (81' Τσιμπίνης), Τζιότζιος, Ντελόπουλος, Κολομητρούσης, Ταξιάρχης, Νικολάου, Ντα Σϊλβα, Μίλος, Τσουκάλης (58' Ίζα), Προβίδας.
* O ΠΑΟΚ εκείνη τη χρονιά τερμάτισε στην 5η θέση με 51 βαθμούς, έχοντας 14 νίκες, 9 ισοπαλίες, 11 ήττες και τέρματα 45-38.

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο μας (26 ματς) και συνεχίστηκε με τον Σταύρο Σαράφη (8 παιχνίδια).
* Στην παραπάνω εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1993-1994.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4