Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Απριλίου 2018

Λευκή ισοπαλία στον βούρκο της Δράμας (1992)

Σαν σήμερα στις 11/4/1992, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Δόξα, σε παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1991-1992...

Ο Δικέφαλος με τον Γιάννη Γούναρη στον πάγκο του, μπροστά σε μόλις 500 θεατές (348 τα εισιτήρια!), έμεινε στο ισόπαλο 0-0, παίρνοντας ένα βαθμό που αποδείχθηκε πολύτιμος για τη συνέχεια...
Το παιχνίδι έγινε σε ένα πολύ βαρύ γήπεδο, που θύμιζε τέλμα εξαιτίας της βροχής που προηγήθηκε και οι προσπάθειες των παικτών για να σταθούν σε έναν τέτοιον αγωνιστικό χώρο ήταν πραγματικά τεράστιες!

Η μπάλα σε πάρα πολλές περιπτώσεις κολλούσε στη λάσπη, καταστρέφοντας επιθέσεις ή δημιουργώντας κάποιες κυριολεκτικά από το πουθενά! Στο 10' ο Γκάμπριτς σταμάτησε το σουτ του Γεωργιάδη, και στο 18' ο Παπαδόπουλος αυτό του Λαγωνίδη.
Οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο στην επανάληψη, ήταν η ομάδα που κατάφερε και δημιούργησε ευκαιρίες με τη σημαντικότερη να τη χάνει στο 90' με τον Ιορδανίδη να μην μπορεί από κοντά να πλασάρει τον Γκάμπριτς μετά από παράλληλη σέντρα του Γεωργιάδη.
Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Τουρσουνίδης, Μητσιμπόνας, Μαγκντί, Οικονομίδης και από τη Δόξα οι Στεφανίδης, Νικοτίεβιτς, Γεωργιάδης.

Οι συνθέσεις:

Δόξα Δράμας: Παπαδόπουλος, Κιοσές, Στεφανίδης, Παπαδεοδώρου, Νικοτίεβιτς, Γεωργιάδης του Σάββα, Γεωργιάδης του Χρήστου, Αλεξανδρίδης, Ιορδανίδης, Μιλοσάβλιεβιτς (67' Σερέτης), Άλεξιτς.

ΠΑΟΚ: Γκάμπριτς, Τουρσουνίδης, Μήτογλου, Μαλιούφας, Μητσιμπόνας, Λαγωνίδης, Μπορμπόκης (46' Παλάσκας), Σκαρτάδος, Τζούρτζεβιτς, Μαγκντί (65' Μπασμπανάς), Οικονομίδης.

Δηλώσεις προπονητών:

Γκερντ Πρόκοπ: «Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες, αλλά πιστεύω ότι τα περισσότερα ανήκουν στη Δόξα, γιατί οι παίκτες της προσπάθησαν πάρα πολύ. Είμαι ευχαριστημένος από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν και στα 90' λεπτά. Αν συνεχίσουμε έτσι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε»

Γιάννης Γούναρης: «Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν. Παίξαμε σε έναν πολύ κακό αγωνιστικό χώρο. Εμείς σαν στόχο είχαμε την ισοπαλία και με την οργανωμένη άμυνά μας τα καταφέραμε. Η Δόξα αδικείται από τη βαθμολογική της θέση».
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1991-1992, τερμάτισε στην 4η θέση, έχοντας σε 34 ματς, 13 νίκες - 13 ισοπαλίες - 8 ήττες, συγκέντρωσε 39 βαθμούς με τέρματα 44-44!

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς (25 ματς) στον πάγκο μας και ολοκληρώθηκε με τον Γούναρη (9 παιχνίδια)...
* Στην παραπάνω εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1991-1992. Όρθιοι από αριστερά: Λεοντιάδης, Αλεξίου, Σκαρτάδος, Γκάμπριτς, Μαλιούφας, Μητσιμπόνας. Καθιστοί: Λαγωνίδης, Μπορμπόκης, Τουρσουνίδης, Μαγκντί, Αναστασιάδης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4