Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Μαρτίου 2024

Η προϊστορία με Παναθηναϊκό (εκτός)

Μια από τις πιο δύσκολες αποστολές για τον ΠΑΟΚ αποδεικνύεται παραδοσιακά αυτή για το εκτός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό.

Σε 76 αγώνες πρωταθλήματος σε Λεωφόρο, ΟΑΚΑ και Ριζούπολη από καθιερώσεως της Α' Εθνικής έχουμε να επιδείξουμε μόνο 10 νίκες και 19 ισοπαλίες, με 57 τέρματα υπέρ και 132 κατά. Στα στατιστικά αυτά, θα πρέπει να προσθέσουμε και τα αποτελέσματα πριν τη δημιουργία της Α' Εθνικής Κατηγορίας, στα οποία μετράμε δύο ισοπαλίες και επτά ήττες.

Είναι όμως αναμφισβήτητο γεγονός ότι σε πολλά από τα παιχνίδια μας στην Αθήνα αντιμετωπίσαμε από απροκάλυπτα εχθρική έως και εγκληματική διαιτησία, που συνέβαλλε καταλυτικά στη δημιουργία αυτής της τόσο αρνητικής παράδοσης.

Στο ίδιο πλαίσιο θα πρέπει να εντάξουμε και τον αγώνα του 2001, για τον οποίο αργότερα αποκαλύφθηκε από γνωστή τηλεοπτική εκπομπή και μέσω τηλεφωνικών συνομιλιών των πρωταγωνιστών της περιώνυμης «παράγκας» ότι είχε στηθεί ολόκληρη πλεκτάνη αρκετές αγωνιστικές πριν, έτσι ώστε ο ΠΑΟΚ να κατέβει χωρίς βασικούς του παίκτες σε ένα ματς καθοριστικό για την έξοδό του στο Champions League της επόμενης περιόδου. 

Φυσικά, η υπόθεση θάφτηκε και μας απέμεινε να θυμόμαστε τις ατάκες ενός «κοκαλιάρη», ενός «περίεργου» και του διαιτητή Βούλγαρη, ως ατράνταχτες αποδείξεις του διαχρονικού βρώμικου ρόλου του παραγοντικού - διαιτητικού κατεστημένου σε βάρος του ΠΑΟΚ.

Το καλύτερο μας διάστημα στους εκτός έδρας αγώνες μας με τον Παναθηναϊκό καταγράφεται από το 1974 έως το 1981, όταν παραμείναμε επί επτά συναπτά χρόνια αήττητοι, αποσπώντας ισάριθμες ισοπαλίες.

Ένα χρόνο νωρίτερα, είχε επιτευχθεί η πρώτη μας εκτός έδρας νίκη επί του ΠΑΟ στο πλαίσιο της Α' Εθνικής Κατηγορίας, μια νίκη που πάρθηκε στα χαρτιά, αλλά όπως θα δείτε παρακάτω, μας έδωσε μια πολύ μικρή ικανοποίηση σε αντιστάθμισμα ενός τίτλου που κερδήθηκε πανάξια από την ομάδα μας στα γήπεδα, αλλά της αφαιρέθηκε από τις «παράγκες» της μακρινής εκείνης εποχής...

Τη σεζόν 1972 - 1973, ο ΠΑΟΚ κατά γενική ομολογία έπαιζε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Ο βασικός του αντίπαλος στη διεκδίκηση του τίτλου, ο Ολυμπιακός του Γουλανδρή, βλέποντας την ομάδα μας να ξεφεύγει στη βαθμολογία επιστράτευσε όλα τα μέσα για να κλέψει τον τίτλο της χρονιάς. 

Η αρχή έγινε στο ματς Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ, όπου, σε ένα κατάμεστο Καραϊσκάκη με περίπου 10.000 φιλάθλους μας, ο αλησμόνητος διαιτητής Φακής έδωσε ρεσιτάλ εκτέλεσης μιας διατεταγμένης υπηρεσίας, επιτρέποντας στους αντιπάλους μας τον αποδεκατισμό των παικτών μας με σειρά αντιαθλητικών χτυπημάτων. Χάσαμε 1-0, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να μας στερήσει την πρωτοπορία στη βαθμολογία.

Ο λαός του ΠΑΟΚ αντέδρασε διαμαρτυρόμενος για το προδιαγραφόμενο έγκλημα, στα παιχνίδια που ακολούθησαν.
Δυο εβδομάδες αργότερα γίνεται στην Αθήνα το ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού με διαιτητή έναν άλλο αξέχαστο σφαγέα του ελληνικού πρωταθλήματος, τον Λάτσιο. Αφού άφησε τον Παναθηναϊκό με εννέα παίκτες και του αρνήθηκε ένα πέναλτι, ο Λάτσιος διέκοψε το ματς, ενώ ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο σκορ με 3-2. Η ευθύνη για τη διακοπή αποδόθηκε στον Παναθηναϊκό, ο οποίος μηδενίστηκε από την ΕΠΟ για τους επόμενους δύο αγώνες του - ένας εκ των οποίων ήταν με εμάς στη Λεωφόρο...

Οι δύο ομάδες, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, ως αντίδραση στις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις, οργάνωσαν τη μέρα που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί ο επίσημος αγώνας, ένα φιλικό στο ίδιο γήπεδο. Το ματς έληξε 3-3, προσφέροντας καταπληκτικό θέαμα, αλλά εκείνο που μέτρησε περισσότερο ήταν η αναγνώριση των φιλάθλων του Παναθηναϊκού στην ανωτερότητα της ομάδας μας, καθώς σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ακούγονταν συνθήματα, όπως «Είσαστε Πρωταθληταί» και «Στήστε το Πρωτάθλημα στον Πύργο το Λευκό»...
Η επόμενη εκτός έδρας νίκη μας επί του ΠΑΟ άργησε δώδεκα χρόνια, αλλά η αναμονή άξιζε και με το παραπάνω. Γενάρη του 1985, κατεβαίνουμε στο ΟΑΚΑ, ξανά ως πρωτοπόροι του πρωταθλήματος, σε ένα ματς εξαιρετικά καθοριστικό, καθώς ο παναθηναϊκός ήταν ο βασικός μας αντίπαλος στη διεκδίκηση του τίτλου.

Η παρουσία των φιλάθλων μας καταλυτική, εμψύχωναν την ομάδα καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, και ανταμείφθηκαν δέκα λεπτά πριν το τέλος του ματς, όταν είδαν την κούρσα του Νίκου Αλαβάντα από τα αριστερά και την υποδειγματική σέντρα στην καρδιά της άμυνας του τερματοφύλακα Μήνου.

Εκεί περίμενε αφύλακτος ο Πάπριτσα που απογειώθηκε αντίθετα με την πορεία της μπάλας, τη βρήκε δυνατά και φαλτσαριστά με κεφαλιά-ψαράκι και την έστειλε αντίστροφα απ' ότι περίμενε ο keeper αργά και βασανιστικά στη γωνία της εστίας του. 0-1 στο 80'.

Υπολογίζω οτι ήταν ένα πλήθος γύρω στους 5.000-6.000 ΠΑΟΚτσήδες (μην ήταν και περισσότεροι;) που κραύγασαν ΓΚΟΛ μέσα στο (χωρίς νεκρές ζώνες, τότε) Ολυμπιακό Στάδιο καμαρώνοντας τον ΠΑΟΚ να αποδρά με το... δίποντο της νίκης και να αποσπάται 5 και 6 χρυσούς βαθμούς από τους διώκτες του, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό αντίστοιχα.

Πρωτοπόρος από την πρώτη αγωνιστική ήταν εκείνη τη σεζόν ο Δικέφαλος, πρωτοπόρος και πρωταθλητής-χειμώνα ανακηρυσσόταν με το γκολ του Πάπριτσα, και σχοινί-κορδόνι, έτσι το πήγε μέχρι τέλους.
Οι χιλιάδες λαού που έτρεξαν νυχτιάτικα στο αεροδρόμιο για να υποδεχθούν την ομαδάρα του ορθολογιστή Σκότσικ, αυτό πανηγύριζαν, Γενάρη μήνα: την οριστική κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Την περίοδο 1990-91, μόλις στη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ, αντιμετωπίζουμε τον Παναθηναϊκό, επί προεδρίας Βουλινού. 

Ο αντίπαλός μας είχε, λίγες μέρες πριν, ηττηθεί εκτός έδρας από τη Λεχ Πόζναν σε ευρωπαϊκό ματς με 3-0, και μέσα στη γενικευμένη γκρίνια, αναζητούσε (με «κάθε» τρόπο, όπως αποδείχτηκε) μια μεγάλη νίκη για να επαναφέρει την ηρεμία στους φιλάθλους του (αργότερα έχασε, βέβαια, και στον επαναληπτικό από τους Πολωνούς με 1-2)... 

Διαιτητής του ματς ο Βοιωτός Καραμάνης που κυριολεκτικά έκανε ότι μπορούσε για να χάσουμε. Εκτός των πολλών και απίστευτων σφυριγμάτων του, κοντά στο 75ο αποβάλλει Μαγκντί και Σκαρτάδο για διαμαρτυρίες (δικαιολογημένες λόγω κατακύρωσης γκολ από θέση οφ σάιτ)...

Τότε ο Βουλινός δίνει μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα εντολή - που ο ΠΑΟΚ βέβαια την πλήρωσε πολύ στη συνέχεια- να αποχωρήσει από το γήπεδο η ομάδα . Αποτέλεσμα : μηδενισμός στο συγκεκριμένο ματς, αφαίρεση 3 βαθμών και 5 αγωνιστικές τιμωρία της έδρας...

Την τελευταία μέρα του Φλεβάρη του 1999 ο ΠΑΟΚ κερδίζει στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό με 0-1, δίνοντας έτσι τέλος σε ένα μεγάλο σερί ηττών από την ομάδα της πρωτεύουσας. Ένα σερί που περιελάμβανε και κάποιες ντροπιαστικές και βαριές ήττες με πολλά τέρματα διαφορά... Το γκολ για την ομάδα μας ο Mr φάουλ, Κώστας Φραντζσέσκος με υποδειγματική - για μια φορά ακόμα - εκτέλεση.
Τον Οκτώβρη του ίδιου έτους στις 3/10/99 ο ΠΑΟΚ με γκολ του Τζο Νάγκμπε μένει και πάλι όρθιος στο ΟΑΚΑ αποσπώντας ισοπαλία με 1-1. Στη φωτό παρακάτω, η κερκίδα μας στο ΟΑΚΑ εκείνο το απόγευμα...
Δυστυχώς από εκείνο το παιχνίδι έμεινε περισσότερο χαραγμένο στη μνήμη μας το δυστύχημα των Τεμπών όπου έχασαν τη ζωή τους οι έξι συνοπαδοί μας...

* Χριστίνα Τζιόβα 18 χρόνων από τη Θεσσαλονίκη.
* Δημήτριος Ανδρεαδάκης 25 χρόνων από τη Θεσσαλονίκη.
* Χαράλαμπος Ζαπουνίδης 20 χρόνων από την Κατερίνη.
* Αναστάσιος Θέμελης 19 χρόνων από τη Θεσσαλονίκη.
* Κυριάκος Λαζαρίδης 17 χρόνων από τη Θεσσαλονίκη και
* Γιώργος Γκανάτσος 22 χρόνων από τη Θεσσαλονίκη.

Δύο χρόνια αργότερα, το 2001, έφτασε η ώρα για την τελευταία μας, έως σήμερα, εκτός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού. Με τα γκολ του Παντελή Κωνσταντινίδη και του Οκκά, γυρίζουμε ένα ματς στο οποίο βρεθήκαμε πίσω στο σκορ από πολύ νωρίς.
Το σύνολο των αποτελεσμάτων μας στα εκτός έδρας παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό στην Α' Εθνική έχουν ως εξής:

07/02/1960 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-0. Αποβλήθηκαν στο 80' οι Χασιώτης (ΠΑΟΚ) και Πανάκης (ΠΑΟ) διότι «αλληλοελακτίσθησαν»...

19/02/1961 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-0

17/12/1961 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 3-1. Σκόρερ ο Λέανδρος Συμεωνίδης στο 89'.

03/12/1962 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-1. Σκόρερ ο Γιακουμής στο 24'. Κατά τη διάρκεια του αγώνα υποχώρησε το κιγκλίδωμα σε μια από τις θύρες του γηπέδου της Λεωφόρου με συνέπεια τον ελαφρύ, ευτυχώς, τραυματισμό οκτώ φιλάθλων.

19/04/1964 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 4-0.

11/10/1964 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-0. Στο 26' αποβλήθηκε ο Νικολαΐδης (ΠΑΟΚ), ενώ μετά τον τραυματισμό του τερματοφύλακα Μουσελεμίδη (και καθώς αλλαγές δεν επιτρέπονταν τότε), τη θέση του κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Ραπτόπουλος και η ομάδα συνέχισε με 9 παίκτες.

23/01/1966 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-0.

16/04/1967 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-0
Εκπληκτικό άλμα και απόκρουση του Φουντουκίδη προ του Γραμμού από το ματς του 1967. Έτοιμοι να επέμβουν οι Νικολαΐδης, Σαββουλίδης και Θεοφανίδης.
22/04/1968 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-0

01/06/1969 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-0. Με τη νίκη του ο αντίπαλός μας κατέκτησε μαθηματικά τον τίτλο της χρονιάς, αλλά ο αγώνας χαρακτηρίστηκε από τη σφαγιαστική διαιτησία του διαιτητή Παζαρόπουλου, ο οποίος αγνόησε δύο πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να σκοράρει από εμφανή θέση οφσάιντ, ενώ στο 38' απέβαλε τον Φουντουκίδη για διαμαρτυρία...
28/09/1969 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-1. Σκόρερ ο Αφεντουλίδης στο 45'. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είχαμε διαιτητικά όργια, αυτή τη φορά από τον διαιτητή Παπαβασιλείου. Στο 30' , όταν αγνόησε πέναλτι στον Αφεντουλίδη, ο Κούδας, αρχηγός της ομάδας, οργισμένος τον αποκάλεσε «εξευτελισμένον» και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα...

17/01/1971 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 3-0.

09/01/1972 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-0. Ο διαιτητής Φαμέλης ακύρωσε κανονικό γκολ του Αποστολίδη...

18/03/1973 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-2 α.α.

10/03/1974 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 3-2. Σκόρερς οι Κερμανίδης (20') και Τσακιρόπουλος (86') σ'ένα ματς που αγωνιστήκαμε με πολλούς αναπληρωματικούς. Στη φωτό παρακάτω, στιγμιότυπο από την αναχώρηση της αποστολής για την Αθήνα για το συγκεκριμένο ματς...

01/12/1974 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-1. Σκόρερ ο Σαράφης (32') με κεφαλιά. Από το ματς αυτό ξεκινά ένα σερί επτά ισοπαλιών σε αγώνες με τον παο στην έδρα του αντιπάλου.

15/02/1976 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-1. Σκόρερ ο Αναστασιάδης με πέναλτι στο 20'.

16/01/1977 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-0.

11/09/1977 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-0.

24/12/1978 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-2. Σκόρερς οι Κερμανίδης (32') και Κωστίκος (60'). Νέα διαιτητικά ευτράπελα, αυτή τη φορά από το διαιτητή Σαρακηνό: Στο 51' ο Φορτούλα απέκρουσε πέναλτι του Κίζα, στο 64' ακυρώθηκε γκολ του Δαμανάκη και στο 67' αποβλήθηκε ο Ιωσηφίδης, μαζί με τον Ελευθεριάδη του παο με τον οποίο διαπληκτίσθηκαν... Στη φωτό παρακάτω, το εντυπωσιακό γκολ του Κωστίκου που έδωσε προσωρινά προβάδισμα στον ΠΑΟΚ με 1-2.
18/11/1979 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-0

22/03/1981 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-0, σε ένα ματς που διεξήχθη στο γήπεδο της Ριζούπολης.

07/03/1982 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-1. Προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ με τον Δημόπουλο στο 50'. Η ήττα μας έριξε από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, όπου προσωρινά είχαμε σκαρφαλώσει...

26/06/1983 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-0

06/11/1983 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-0. Στο ματς αυτό οι φίλοι του παο αποθέωσαν, ραίνοντάς τους με τριαντάφυλλα, τους παίκτες του ΠΑΟΚ που μεσοβδόμαδα είχαν απειλήσει την μεγάλη Μπάγερν Μονάχου με αποκλεισμό, χάνοντας τελικά την πρόκριση στα πέναλτι...

20/01/1985 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-1 (Πάπριτσα 80')

02/03/1986 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 5-0

01/11/1986 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-0

01/11/1987 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-1. Σκόρερ ο Αλεξανδρίδης στο 88'.

12/03/1989 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-0

27/05/1990 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-2. Προηγήθηκε γρήγορα ο ΠΑΟΚ με 0-2 με τους Λαγωνίδη (5') και Μαλιούφα (14') αλλά δέχθηκε την ισοφάριση με δύο γκολ του Σαραβάκου...

23/09/1990 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 3-0 α.α.

31/05/1992 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 5-1. Σκόρερ ο Τουρσουνίδης με πέναλτι στο 54'.

07/03/1993 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 5-0.

09/04/1994 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-0.

30/10/1994 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 3-0, με το γνωστό όργιο του διαιτητή Χαρλαβάνη που αγνόησε πέναλτι σε βάρος του ΠΑΟΚ, μέτρησε γκολ του Παναθηναϊκού από καταφανή θέση οφσάιντ και έδωσε πέναλτι σε βάρος μας, με το οποίο γέλασε όλο το γήπεδο. Λίγες μέρες αργότερα, ζήτησε δημόσια συγγνώμη...
10/12/1995 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-0.

01/12/1996 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 5-0

22/03/1998 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 3-1. Σκόρερ ο Μαραγκός στο 83'.

28/02/1999 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-1
 
03/10/1999 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-1

10/03/2001 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 5-2. Πρόκειται για το ματς που αποκαλύφθηκε πέραν πάσης αμφισβήτησης ότι είχε «στήσει» η παράγκα, προκειμένου να χάσει η ΠΑΟΚ την έξοδό του στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου. Σκόρερς μας οι Γεωργιάδης με πέναλτι στο 45' και Ναλιτζής στο 85'.

09/12/2001 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-2 (69' Οκκάς, 84' Π. Κωνσταντινίδης)

26/01/2003 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-0

30/11/2003 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 3-0

29/12/2004 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-1. Στο 34' προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ με τον Ανδράλα.

30/10/2005 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-0

24/09/2006 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-1, σκόρερ μας ο Σεγκάρα στο 90'. Στις καθυστερήσεις ο Μίετσελ έχασε μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση.

29/09/2007 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-0

08/02/2009 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 3-0

24/05/2009, play off, Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 4-1, σκόρερ μας ο Αναστασάκος στο 63'.

25/10/2009 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-1, σκόρερ μας ο Βιεϊρίνια.
 
16/10/2010 Παναθηναϊκός ΠΑΟΚ, 1-0, σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο Δικέφαλος βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 20ολεπτό, στη συνέχεια προσπάθησε να ισοφαρίσει αλλά δεν τα κατάφερε

04/03/2012, Παναθηναϊκός ΠΑΟΚ 0-2. Μετά από 12 χρόνια ο Δικέφαλος φεύγει επιτέλους με διπλό από το ΟΑΚΑ, κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό με 2-0 χάρη σε γκολ των Λίνο (50') και Σαλπιγγίδη (84').
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αποστολόπουλος, Λίνο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Γκαρσία, Λάζαρ, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Νιμανί (67' Γεωργιάδης) και Αθανασιάδης

13/05/2012, Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-0 (play off). Την ήττα με 2-0 γνώρισε ο ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής των play off. Ο Γιάχος αρνήθηκε στο 71' καθαρό πέναλτι στον Φωτάκη...

18/11/2012, Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-0. Ένας πολύ κακός ΠΑΟΚ, γνώρισε την ήττα με 2-0 από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, σε παιχνίδι που έγινε στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής της Super League... Παίκτες χωρίς προσωπικότητα, αδιάφοροι, ένας προπονητής που φοβήθηκε τον αντίπαλο περισσότερο από όσο έπρεπε (Δώνης) συνθέτουν το παζλ της κακής εικόνας του Δικεφάλου.

Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στο 51' με τον Ζέκα. Το 2-0 ήρθε στο 84', όταν ο Τριτσώνης έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γιάννου στον Κουίνσι... Το εκτέλεσε ο Βιτόλο και έγραψε το τελικό 2-0. Στα αξιοσημείωτα του ματς η ανόητη αποβολή του Jacobo στο 85'...

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Σταφυλίδης, Κατσικάς, Κουμαλό, Έττο (46' Κωνσταντινίδης), Ρόμπερ (65' Γιάννου), Φωτάκης, Λάζαρ (56' Λίνο), Κάτσε, Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης.

09/02/2014, Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-1. Χωρίς αρχή και τέλος στο παιχνίδι του, ο ΠΑΟΚ έχασε στην Αθήνα με 2-1 από τον Παναθηναϊκό, πραγματοποιώντας πολύ κακή εμφάνιση. Ήταν από τα χειρότερα παιχνίδια του ΠΑΟΚ στη σεζόν και η ομάδα κυριολεκτικά ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕ.

Ο Δικέφαλος είχε όλες κι όλες δύο τελικές στο ματς, η δεύτερη μάλιστα στις καθυστερήσεις του χάρισε το μοναδικό του γκολ με τον Αθανασιάδη να χρίζεται σκόρερ. Τα γκολ του Παναθηναϊκού τα σημκείωσαν στο 47΄ο Τριανταφυλλόπουλος με κεφαλιά και στο 56' ο Νάνο με σουτ έξω από την περιοχή... Στο 55' αποβλήθηκε ο Κατσουράνης με υπόδειξη του βοηθού!

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσουράνης, Τζαβέλλας, Λίνο, Κάτσε (46' Λάζαρ), Μαντούρο, Νάτχο, Σαλπιγγίδης (62' Χούσεν), Νίνης (54' Λούκας), Αθανασιάδης.

4/5/2014, Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-1 (play off). Το παιχνίδι ξεκίνησε με καθυστέρηση 25 λεπτών λόγω επεισοδίων που σημειώθηκαν στο πέταλο ( θύρα 6), όταν μπήκαν εκεί οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και δέχτηκαν αντικείμενα από τους γηπεδούχους, ανταποδίδοντάς τα... Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας με εντυπωσιακά νούμερα (41% - 59%) στο πρώτο 20λεπτο, κάτι που όμως δεν τον βοήθησε να φτάσει στο γκολ... Ο Παναθηναϊκός σταδιακά ανέβασε την απόδοσή του και στο 20ό λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Πέτριτς.

Στο 68' ο ΠΑΟΚ έφτασε μια ανάσα από το 1-1, αλλά ο Σαλπιγγίδης σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ –μετά από πάσα του Νάτχο- πλάσαρε πάνω στον Καπίνο, χάνοντας μια απίστευτη ευκαιρία για την ισοφάριση!!! Στο 84ο λεπτό ο Σαλπιγγίδης από κοντά ισοφάρισε μετά από σέντρα ξυράφι του Λίνο. 

Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΟΚ χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα κράτησε το 1-1 και έμεινε στην πρώτη θέση των play offs μαζί με Αστέρα Τρίπολης και Παναθηναϊκό... Aκολούθησε βέβαια η γνωστή τιμωρία αφαίρεσης τριών βαθμών από τα play offs, που στέρησε το δικαίωμα στον Δικέφαλο να συμμετέχει στα προκριματικά του Champions League...

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Λίνο (85' Τζαβέλλας), Κάτσε, Λάζαρ (59' Σαλπιγγίδης), Νάτχο, Βούκιτς (69' Κουλούρης), Στοχ και Αθανασιάδης.
 
08/03/2015, Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 4-3. Στα πλαίσια της 27ης αγωνιστικής της Super League, o ΠΑΟΚ έχασε στην άδεια Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό με 4-3...Η ομάδα μας βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 27' δεχόμενη ένα αστείο γκολ από τον Μπεργκ.

Στο 41ο λεπτό ο Κλάους με εξαιρετικό βολέ, μετά από σέντρα του Σκόνδρα βρήκε δίχτυα και ισοφάρισε και στο 59ο λεπτό ο Σκόνδρας με ασύλληπτο σουτ στην αριστερή γωνία ανέτρεψε το σκηνικό. Τρία λεπτά αργότερα ο Καρέλης βγήκε στην πλάτη της άμυνας και ισοφάρισε...

Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 70' ο Σκόνδρας πούλησε την μπάλα, την πήρε ο Σίλντεφελντ, βρήκε τον Καρέλη, αυτός τον Μπεργκ και 3-2. Στο 87' ο Παναθηναϊκός έκανε το 4-2. Το μόνο που πέτυχε ο ΠΑΟΚ ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις με τον Νομπόα... Δείτε στιγμιότυπα ΕΔΩ

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Σκονδρας, Ρατς (84' Κίτσιου), Βίτορ, Κόστα (79' Σαλπιγγίδης), Νομπόα, Παπαγιαννόπουλος, Γκολάσα, Μακ (88' Κωνσταντινίδης), Περέιρα, Αθανασιάδης.

31/05/2015, Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-0 (play offs). Για την 4η αγωνιστική των play offs, o ΠΑΟΚ έχασε στη Λεωφόρο, από τον Παναθηναϊκό με 2-0... Σε έναν ακόμη τελικό η ομάδα ήταν τραγική και έχασε με κάτω τα χέρια. Μηδενική η βοήθεια του Γ.Χ. από τον πάγκο!

Οι γηπεδούχοι μόλις στο 10ο λεπτό, άνοιξαν το σκορ με τον Μαυρία. Στο 28', μετά από λάθος του Μαντούρο ο Καρέλης σε δεύτερο χρόνο σκόραρε κάνοντας το 2-0. Εικόνα διάλυσης παρουσίασε ο ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας (58' Ρατς), Μαντούρο, Κίτσιου (62' Κωνσταντινίδης), Κάτσε, Σαββίδης (81' Πούγγουρας), Περέιρα, Κουλούρης.

21/02/2016, Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-2. Για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ, έδωσε χώρους στους γηπεδούχους και στο 10ο λεπτό μετά από λάθος του Χατζηισαΐα (πολύ φτηνό) ο αμαρκάριστος Μπεργκ άνοιξε το σκορ, στην πρώτη αξιόλογη τελική του Παναθηναϊκού στο ματς...Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης (52'), αντεπίθεση μετά από κόρνερ που κέρδισε ο ΠΑΟΚ(!) και 2-0 ο Καλτσάς... Γκολ και πάλι από το πουθενά!

Ο Δικέφαλος στο 57' με τον Τσίμιροτ, πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ με φωτοβολίδα στο "Γ" του εμβρόντητου Στιλ!!! Στο 67ο λεπτό ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με τον Πέλκα που εκμεταλλεύτηκε ιδανικά την μπαλιά του Μυστακίδη και πλάσαρε από κοντά τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων! Δείτε στιγμιότυπα ΕΔΩ

ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Τζαβέλλας, Μαλεζάς, Χατζηισαΐας, Λέοβατς (79' Κοροβέσης), Τσίμιροτ, Πέλκας (93' Σάμπο), Χαρίσης, Κίτσιου, Μυστακίδης (84' Άντονις), Μακ.

15/05/2016, Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-1. Για την 2η αγωνιστική των play offs, o ΠΑΟΚ πήρε πολύτιμη ισοπαλία (1-1) στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό, αν και έπαιζε με 10 από το 19', λόγω αποβολής του Τζιόλη. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Μπεργκ και ισοφάρισε στο 49' με γκολάρα ο Χαρίσης... Δείτε στιγμιότυπα ΕΔΩ

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λέοβατς, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Τζιόλης, Μακ (60' Ζάιρο - 68' Σκόνδρας), Ροντρίγκες (79' Μυστακίδης), Αθανασιάδης.

04/12/2016, Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-0. Το παιχνίδι έγινε στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής και κρίθηκε με ένα γκολ από το πουθενά του Λουντ στο 70' (ΕΔΩ)...

ΠΑΟΚ: Μπρκιτς, Λέοβατς (50' Μαλεζάς), Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Τσίμιροτ, Κάνιας, Σάκχοφ (64' Μπίσεσβαρ), Ροντρίγκες, Κουλούρης (80' Αθανασιάδης), Κάμπος.

17/05/2017, Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-3, για την 2η αγωνιστική των play offs της Super League. Το παιχνίδι διακόπηκε στο 54' λόγω τραυματισμού του Ίβιτς από τενεκεδένιο κουτάκι μπύρας ... Ως εκείνο το χρονικό σημείο οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0 (Μπεργκ στο 10'), ενώ στο 51' ο Κομίνης απέβαλε τον Ουάρντα με 2η κίτρινη.
 
Δευτερόλεπτα πριν τον τραυματισμό του Ίβιτς, ο Μπεργκ είχε πέσει πάνω στον Κρέσπο και ξεκίνησαν μεγάλα επεισόδια μεταξύ των παικτών. Μιάμιση ώρα αργότερα ο Κομίνης έδειξε κόκκινη σε Κουλιμπαλί - Σάκχοφ, και κίτρινη σε Μπεργκ - Κρέσπο!

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Κρέσπο, Μαλεζάς, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Κάτσε (46' Μπίσεσβαρ), Σάκχοφ, Ουάρντα, Πρίγιοβιτς, Ενρίκε (35' Κάμπος).

29/04/2018, Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-3, για την 29η αγωνιστική. Ο Πρίγιοβιτς στο 27' και στο 65' σημείωσε τα πρώτα δύο γκολ, για να έρθει στο 84ο λεπτό ο Σάκχοφ, μετά από σέντρα του Μάτος, να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη μας!

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Μακ (69' Ελ Καντουρί), Πέλκας (73' Λημνιός), Μπίσεβαρ (82' Σάκχοφ), Πρίγιοβιτς.

03/03/2019, Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-2, για την 23η αγωνιστική. Ο Μαουρίσιο στο 2' και ο Ζαμπά στο ξεκίνημα της επανάληψης χάρισαν στον ΠΑΟΚ μια πολύ μεγάλης σημασίας νίκη. Στο 72' ο μετριότατος Δανός ρέφερι απέβαλε τον Ζαμπά για χτύπημα στον Κολοβέτσιο.
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια (82' Ενρίκε), Σάκχοφ (77' Γιαννούλης), Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ (70' Ολιβέιρα), Λημνιός, Ζαμπά, Άκπομ.

02/02/2020, Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-0, για την 22η αγωνιστική. Τα γκολ για την αθηναϊκή ομάδα σημείωσαν ο Μακέντα με πέναλτι στις αρχές της επανάληψης και ο Χατζηγιοβάννης στο 56'
ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Εσίτι (60′ Μπίσεσβαρ), Μαουρίσιο, Λημνιός, Βιεϊρίνια (70′ Πέλκας ), Μίσιτς, Σφιντέρσκι (70′ Άκπομ )

13/6/2020, Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-0 (2η αγωνιστική play offs). Ο ΠΑΟΚ ήταν αισθητά καλύτερος του αντιπάλου του, αλλά δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που είχε στο παιχνίδι!

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (46' Μάτος), Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Εσίτι (86' Μαουρίσιο), Καντουρί, Λημνιός (86' Σφιντέρσκι), Μπίσεσβαρ (46' Λάμπρου), Πέλκας (78' Ροντρίγκο), Ακπόμ.

14/3/2021, Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-1 (26η αγωνιστική). Ο ΠΑΟΚ χωρίς να είναι χειρότερος του αντιπάλου του, βρέθηκε να χάνει με 2-0, με γκολ των Μακέντα στο 39' και Ιωαννίδη στο 82'. Το τελικό 2-1 διαμόρφωσε ο Κρμέντσικ στο 84', αλλά η αντίδρασή μας δεν είχε συνέχεια.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Βιερίνια (74᾽ Ροντρίγκο), Μπάμπα, Κρέσπο, Ίνγκασον, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Τζόλης (85᾽ Μουργκ), Ουάρντα (67᾽ Κρμέντσικ), Σφιντέρσκι


4/4/2021, Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 3-0 (2η αγωνιστική play offs). Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τις λίγες ευκαιρίες που δημιούργησαν και σκόραραν στις τρεις περιπτώσεις που έφτασαν σε τελικές προσπάθειες! Μακέντα στο 39', Βιγιαφάνες στο 79' και Αϊτόρ στο 85' σημείωσαν τα τρία γκολ της αθηναϊκής ομάδας, που πραγματικά δεν κατάλαβε πώς κέρδισε και μάλιστα με τέτοιο σκορ!

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Κρέσπο, Μπαμπά, Σβαμπ (70᾽ Ουάρντα), Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Μουργκ (62᾽Τζόλης), Ελ Καντουρί, Σfιντέρσκι (70᾽Κρμέντσικ).


7/11/2021, Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-3 (9η αγωνιστική). Στο 13' ο Άκπομ σημείωσε το 0-1 για να ισοφαρίσει στο 58' ο Μαουρίσιο με σουτ έξω από την περιοχή, κόντρα στη ροή του αγώνα. Στο 85' ο Κούρτιτς με πέναλτι και στο 98' ο ίδιος με υποδειγματική εκτέλεση φάουλ, χάρισαν στον ΠΑΟΚ το διπλό!

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (33' Σοάρες), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Τέιλορ, Εσίτι (86' Σβαμπ), Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ, Μούργκ (70' Ελ Καντουρί), Ζίβκοβιτς, 'Ακπομ (86' Σφιντέρσκι).


3/4/2022, Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-1
(play offs). Στο 8′ ο διαιτητής του αγώνα υπέδειξε πέναλτι για τον ΠΑΟΚ, για χέρι του Βέλεθ μέσα στην περιοχή μετά από σουτ του Ζαμπά , αλλά τρία λεπτά αργότερα και αφού είδε τη φάση στο VAR έδωσε ελεύθερο, ακυρώνοντας την αρχική του απόφαση. Sto 34' ο Αϊτόρ με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 1-0 και στο 65' κόντρα στη ροή του αγώνα ο Παναθηναϊκός έκανε το 2-0 με σουτ του Χουανκάρ.

Ο Δικέφαλος δεν το έβαλε κάτω και μείωσε στο 70′ με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς που εκτέλεσε από κοντά μετά από σέντρα του Κούρτιτς .Η ομάδα του Λουτσέσκου πήρε ψυχολογία από το γκολ, έκλεισε τον Παναθηναϊκό στην περιοχή του και πίεσε για την ισοφάριση. 
 
Η φάση του αγώνα έγινε στο 85′ όταν ο Α.Ζίβκοβιτς έκανε το γύρισμα, ο Χουανκάρ βρήκε τη μπάλα με το χέρι εντός περιοχής, ο Πελίτο έδειξε κόρνερ, ο VAR εξέτασε τη φάση και συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης , Σάστρε (63' Τέιλορ), Βαρέλα, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια (80' Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας (63' Σβαμπ), Κούρτιτς, Ζαμπά, Ελ Καντουρί (63' Μπίσεσβαρ), Α.Ζίβκοβιτς, Άκπομ (80' Τσόλακ).


22/1/2023, Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-3,
για την 19
η αγωνιστική της Super League. Στο 44′ ο Κωνσταντέλιας βρέθηκε απέναντι από τον Μπρινιόλι, ο κίπερ του Παναθηναϊκού έδιωξε, η μπάλα βρήκε στον Πέρεθ και κατέληξε στα δίχτυα, για το 0-1. 
 
Στην πρώτη φάση της επανάληψης η μπάλα κρύφτηκε, ο Ολιβέιρα βρήκε με τακουνάκι τον Κωνσταντέλια, αυτός με τη μία έβγαλε τον Α.Ζίβκοβιτς απέναντι στον Μπρινιόλι κι αυτός με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 0-2.

Στο 52′ ο Ολιβέιρα πάλεψε για μία φαινομενικά χαμένη μπαλιά, οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού προσπάθησαν να διώξουν αλλά η μπάλα κατέληξε στον Κωνσταντέλια, που με ένα σουτ στην κίνηση έκανε το 0-3, βρίσκοντας για πρώτη φορά δίχτυα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Κουλιεράκης (73' Κάργας), Ίνγκασον, Σάστρε, Ντόουγκλας (73' Ντάντας), Σβαμπ, Α.Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (84' Μπίσεσβαρ), Νάρεϊ (70' Τάισον), Ολιβέιρα (84' Μπράντον).


3/5/2023, Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-1 (play offs). Σο 9' ο Μαντσίνι έκανε το 1-0, για να απαντήσει στο 60' ο Μπράντον πετυχαίνοντας το 1-1. Στο 84' ο Σένκεφελντ είδε την κόκκινη για σκληρό φάουλ στον Μπράντον. Δείτε στιγμιότυπα από το παιχνίδι ΕΔΩ.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ράφα, Νέσμπεργκ, Κεντζιόρα, Λύρατζης (Βιεϊρίνια 81'), Ντάντας (Σβαμπ 71'), Φ. Σοάρες, Ελ Καντουρί (Μπίσεσβαρ 81'), Κωνσταντέλιας, Αν. Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (Μπράντον 28'). 
 
1/10/2023, Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-2. Στο 19' ο Μπράντον με προβολή μετά από γύρισμα του Ζίβκοβιτς πέτυχε το 0-1, αλλά στο 32' ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε με τον Παλάσιος, σημειώνοντας ένα πολύ τυχερό γκολ, αφού η μπάλα πήγε στα δίχτυα μας από κόντρα και με τη βοήθεια του δοκαριού! Στο 58' ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς με πλασέ για σεμινάριο σκόραρε το 1-2, για να διαμορφωθεί το τελικό 2-2 στο 95' με κεφαλιά του Γερεμέγεφ.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Τσιγγάρας (61' Οζντόεφ), Σβαμπ (68' Μεϊτέ), Κωνσταντέλιας (61' Ντεσπόντοφ), Αν. Ζίβκοβιτς, Τάισον (83' Μουργκ), Μπράντον (68' Σαμάτα).
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4