Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Απριλίου 2018

Δύσκολο αλλά δίκαιο διπλό στη Βέροια (1978)

Σαν σήμερα στις 9/4/1978, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Βέροια, σε παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1977-1978 ...

Ο Δικέφαλος με τον Λάκη Πετρόπουλο στον πάγκο του, μπροστά σε 10.000 θεατές (9.500 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 1-3 και παρέμεινε στο γκρουπ των ομάδων της κορυφής.

Ο ΠΑΟΚ έκανε μια καλή εμφάνιση και πήρε δίκαια το διπλό, χάρη σε γκολ που σημείωσαν οι Κερμανίδης, Δαμανάκης, Ορφανός, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν προσωρινά σε 1-1, με πέναλτι του Χατζάρα.
Η ουραγός Βέροια (είχε 17 βαθμούς αλλά τις είχαν αφαιρεθεί και 10!!!), πάλεψε όσο μπορούσε το παιχνίδι, καθώς έκανε την απέλπιδα προσπάθεια να σωθεί, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πάρει κάτι από το ματς.

Το σκορ άνοιξε στο 16' ο Κερμανίδης. Προηγήθηκε συνδυασμός Δαμανάκη – Ιωσηφίδη, σέντρα του τελευταίου, κεφαλιά του Γκουερίνο στο δοκάρι και ο σκόρερ που καιροφυλαχτούσε με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ!
 
Η Βέροια ισοφάρισε στο 20’ με πέναλτι του Χατζάρα. Η φάση ξεκίνησε από λάθος του Φούρτουλα που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει σέντρα του Υφαντίδη, ο Αποστολίδης έγινε κάτοχός της και περίμενε να την μπλοκάρει ο τερματοφύλακάς μας, ο Φουλατσικλής έπεσε πάνω στον Αποστολίδη και ο διαιτητής έδειξε πέναλτι! Ένα πέναλτι, προϊόν της φαντασίας του!
Με την έναρξη της επανάληψης (47'), ο Δαμανάκης εκμεταλλεύτηκε ολιγωρία της άμυνας της Βέροιας και σημείωσε το 1-2, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ.
Στο 58' σουτ του Κούδα στο δοκάρι...

Στο 60’ ο Σπασόφσκι σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, όμως ο ρέφερι ακύρωσε το γκολ θεωρώντας πως δύο παίκτες των γηπεδούχων ήταν σε θέση οφ σάιντ, ακολούθησε διακοπή του παιχνιδιού με τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων να είναι εντονότατες.
Στο 78', ο Πρίντεζης δίνει νέο πέναλτι στη Βέροια σε ανατροπή του Παπατζίκου από τον Αποστολίδη. Το εκτέλεσε ο παθών, όμως αυτή τη φορά ο Μλάντεν απέκρουσε.
Το τελικό 1-3 διαμορφώθηκε στο 93’, μετά από ατομική προσπάθεια του Ορφανού, που πέρασε και τον Μασάδη, κλειδώνοντας έτσι τη νίκη του ΠΑΟΚ.

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Αποστολίδης, Γκουερίνο, Δαμανάκης, Πέλλιος και από τη μαχητική Βέροια οι Σπασόφσκι, Υφαντίδης, Χατζάρας.

Οι συνθέσεις:

Βέροια: Μασάδης, Κελεσίδης, Μελετίδης, Παπατζίκος, Σπυρίδων, Σίμπος, Υφαντίδης, Χατζάρας, Φουλατσικλής (75’ Εκλευθεριάδης), Σπασόφσκι, Σιούτης (75’ Πουρσανίδης).

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Αποστολίδης, Πέλλιος, Ιωσηφίδης, Σαράφης, Αναστασιάδης, Δαμανάκης, Κούδας, Κερμανίδης (77’ Κωστίκος), Γκουερίνο (77’ Ορφανός).
* Την σεζόν 1977-78 ο Δικέφαλος, λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε διεκδικούσε με αξιώσεις το πρωτάθλημα από την μετέπειτα πρωταθλήτρια ΑΕΚ, ενώ ήταν "μέσα" στη μάχη της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας, το οποίο έχασε, πάλι από την ΑΕΚ (2-0) στον τελικό που έγινε στο Καραϊσκάκη...

Νωρίτερα ο ΠΑΟΚ φρόντισε να αποκλείσει μεταξύ των άλλων, τον Ηρακλή (0-1) και με το ίδιο σκορ τον άλλο συμπολίτη στην παράταση! Και τα δύο παιχνίδια έγιναν στις έδρες των αντιπάλων.

* Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το πρωτάθλημα 1977-78 με τον Μπίλι Μπίγκαμ στον πάγκο του (6 ματς, 2 νίκες-2 ισοπαλίες-2 ήττες), ακολούθησε ο Δημήτρης Καλογιάννης (9 ματς, 4 νίκες και 5 ισοπαλίες), για να ολοκληρωθεί η χρονιά με τον Λάκη Πετρόπουλο (19 ματς, 10 νίκες - 7 ισοπαλίες - 2 ήττες).

* Τελικός απολογισμός: 2η θέση με 46 βαθμούς, 48-24 τα τέρματα. Μια θέση που έδινε ευρωπαϊκό εισιτήριο (ΟΥΕΦΑ), αλλά ο ΠΑΟΚ σαν φιναλίστ του Κυπέλλου, αγωνίστηκε την επόμενη σεζόν στο τότε Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης.

* Στη αρχική εικόνα διακρίνεται ο Γκουερίνο σε μια προσπάθειά του, με τον Αναστασιάδη να παρακολουθεί τη φάση, με φόντο τις κατάμεστες εξέδρες του γηπέδου της Βέροιας...
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4