Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Απριλίου 2018

Πρόκριση για τον εξάσφαιρο ΠΑΟΚ! (1969)

Σαν σήμερα στις 16/4/1969, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στη Τούμπα τον Μέγα Αλέξανδρο, σε παιχνίδι του β’ γύρου του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 1968-1969...

Ο Δικέφαλος με τον Γιάνκο Γιανέφσκι στον πάγκο του, μπροστά σε 3.000 θεατές, έφτασε σε μια εντυπωσιακή και άνετη νίκη με 6-0, λίγες μέρες πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στις 20/4/1969 (2-1 με δύο γκολ του Κούδα).

Το σκορ άνοιξε στο 2’ ο Κούδας και ο ίδιος στο 5’ διπλασίασε τα τέρματα του ΠΑΟΚ, τελειώνοντας από τόσο νωρίς την υπόθεση πρόκριση. 

Ο Παρίδης στο 21’ και ο Σαράφης στο 44’ διαμόρφωσαν το σκορ του ημιχρόνου στα επίπεδα του 4-0.

Στην επανάληψη οι Σαράφης στο 60’ και Φουντουκίδης στο 71', έγραψαν το τελικό 6-0, σε ένα παιχνίδι που δεν αντέχει ιδιαίτερης κριτικής, καθώς η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν πολύ μεγάλη!
Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Σαράφης Κούδας, Τερζανίδης, Φουντουκίδης, χωρίς να υστερήσουν όσοι αγωνίστηκαν! Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Βλασιάδη.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πίρτσος, Μήτρακας, Φουντουκίδης, Παπαχρηστούδης, Θεοφανίδης, Γιακουμής (46’ Λάζος), Παρίδης, Κούδας, Τερζανίδης (46’ Μουρατίδης), Σαράφης, Αφεντουλίδης.

Μέγας Αλέξανδρος: Γιαννόουλος, Γασαβάρχος, Φωτιοάδης, Ρούπος (46’ Αδάμος), Μπουγατσάς, Ρούπας, Αγγελιδάκης, Δράγκας, Μπακάλης, Καραβίδας, Ζαβός, Κωνσταντίνου.

* Στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ο ΠΑΟΚ απέκλεισε εκτός έδρας τον Παναιτωλικό νικώντας τον με 2-3 …

* Η πορεία του ΠΑΟΚ προς τον τελικό της 9ης Ιουλίου 1969, διακόπηκε στον επόμενη γύρο, όταν έχασε από τον Εθνικό Πειραιώς στο Καραϊσκάκη με 5-4 στην παράταση... Έναν τελικό που κέρδισε ο Παναθηναϊκός ... στην κλήρωση!

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1968-1969.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4