Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

08 Απριλίου 2018

Πρόκριση με Λέανδρο, πριν βρεθεί σε φορείο! (1962)

Σαν σήμερα στις 8/4/1962, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Μακεδονικό Κοζάνης, για τη φάση των «32» του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 1961-1962 ...

Ο Δικέφαλος με τον Αυστριακό Καρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του, πήρε δύσκολη νίκη – πρόκριση με 1-0, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 11' ο Λέανδρος, σε μια περιπετειώδη φάση.

Η φάση ξεκίνησε από σέντρα του Κατικαρίδη, με τον βοηθό να σηκώνει το σημαιάκι θεωρώντας πως η μπάλα είχε βγει περάσει τη γραμμή του άουτ, όμως ο διαιτητής Κολοφυσούδης πήρε τη φάση επάνω του δείχνοντας «παίζετε», η μπάλα ήρθε στα πόδια του Λέανδρου και αυτός την έστειλε στα δίχτυα του Δεληβοργιά, σημειώνοντας το γκολ που τελικά έκρινε την πρόκριση.
Οι παίκτες του Μακεδονικού διαμαρτυρήθηκαν, αλλά η απόφαση δεν άλλαξε. 

Η απόδοση του ΠΑΟΚ κυμάνθηκε σε μετριότατα επίπεδα και το μόνο που έμεινε στη μνήμη των θεατών που παρακολούθησαν το ματς, εκτός από το γκολ, ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του Λέανδρου στο 80', από κτύπημα που δέχτηκε στο κεφάλι, από τον τερματοφύλακα του Μακεδονικού.

Ο Δεληβοργιάς είδε την απευθείας κόκκινη, τον αντικατέστησε ο Κιρατσούς, ενώ ο Λέανδρος μεταφέρθηκε εκτός γηπέδου, αναίσθητος, σε μια αναμέτρηση με πολλά επεισόδια μεταξύ των παικτών και την οποία παρακολούθησαν ελάχιστοι θεατές!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Κεμανίδης και Μουρατίδης, ενώ από τον Μακεδονικό οι Τριανταφύλλου, Σμυρναίος και Κιρατσούς.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χασιώτης, Πετρίδης, Απαλλάκης, Νικολαΐδης, Κεμανίδης, Κατικαρίδης, Μουρατίδης, Γιακουμής, Λέανδρος, Τασσόπουλος.

Μακεδονικός Κοζάνης: Δεληβοργιάς, Βαρδάκας, Τριανταφύλλου, Κουντουράς, Γκάζης, Μάστορας, Στραβού, Σμυρναίος, Κιρατσούς, Καλανιώτης, Παπαδόπουλος.

* Η 20ή διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1961-62 ξεκίνησε κανονικά, αλλά ουδέποτε ολοκληρώθηκε, αν και έφτασε ως τον τελικό αγώνα, ο οποίος διακόπηκε στην παράταση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, με αποτέλεσμα καμία ομάδα να μην το κατακτήσει τη χρονιά εκείνη.

* Στην φάση των "32" προκρίθηκαν χωρίς αγώνες οι ομάδες που είχαν φτάσει ως τους "16" της προηγούμενης χρονιάς. Από τις ομάδες Α' εθνικής της χρονιάς εκείνης αναγκάστηκαν να μπουν στη διαδικασία των προκριματικών αγώνων 6 ομάδες, οι ΠΑΟΚ, Εθνικός, Αιγάλεω, Νίκη Βόλου, Πανελευσινιακός και Φωστήρας, με τους 2 τελευταίους να μην καταφέρουν να προκριθούν στους "32" αφού αποκλείστηκαν από Εθνικό και Αιγάλεω αντίστοιχα.

* Το ταξίδι του ΠΑΟΚ στον θεσμό, σταμάτησε στον επόμενο γύρο, όταν η ομάδα αποκλείστηκε στην "κλήρωση" από τον Άρη, καθώς ο κανονικός αγώνας και η παράταση τελείωσαν ισόπαλα 1-1… 

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται σε φορείο ο Λέανδρος να μεταφέρεται εκτός γηπέδου αναίσθητος, μετά από χτύπημα που δέχτηκε στο κεφάλι, από τον αντίπαλο τερματοφύλακα στο 80'! 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4