Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Απριλίου 2018

Ήττα στη Ν.Φιλαδέλφεια, πριν την πρόκριση (1992)

Σαν σήμερα στις 15/4/1992, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στη Νέα Φιλαδέλφεια την ΑΕΚ, στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 1991-1992 ...
Ο Δικέφαλος με τον Γιάννη Γούναρη στον πάγκο του μπροστά σε 17.000 θεατές (15.153 τα εισιτήρια), έχασε από την αθηναϊκή ομάδα με 2-0, δεχόμενος τα γκολ που στοίχισαν την ήττα, από τους Αλεξανδρή στο 7’ και Μανωλά (αρχική εικόνα) στο 69’.
Ο ΠΑΟΚ έπαιξε ανοικτά, δε φοβήθηκε τον αντίπαλο, όμως πλήρωσε τις στιγμές αδράνειας στο κέντρο της άμυνάς του, είχε ευκαιρίες να πετύχει το πολύτιμο γκολ με καλύτερη το δοκάρι του Μαγκντί στο 17’. Δοκάρι και για τους γηπεδούχους δύο λεπτά αργότερα, με κεφαλιά του Μανωλά.
Ο αθηναϊκός τύπος εκθείαζε την ΑΕΚ για τη νίκη της χωρίς να λογαριάζει τη ρεβάνς που έγινε 2 εβδομάδες αργότερα (29/4) στην Τούμπα...

Το 1-0 σημειώθηκε στο 7', όταν μετά από μπαλιά του Βασιλόπουλου -από τα δεξιά- στην καρδιά της άμυνάς μας, ο Αλεξανδρής με δυνατό συρτό σουτ από το ύψος του πέναλτι, νίκησε τον Γκάμπριτς.
Δέκα λεπτά αργότερα, ο Μαγκντί εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, με την μπάλα να μην του κάνει το κέφι και να σταματάει στη συμβολή των δοκαριών του Μήνου.

Στο 58’ ο Λεοντιάδης μπήκε στην περιοχή της ΑΕΚ, όμως το σουτ του κόντραρε σε πόδι αμυντικού και πέρασε κόρνερ.
Το 2-0 καταγράφηκε στο 69', όταν ο Σαβέφσκι βρήκε τον Μανωλά μέσα στην περιοχή μας και αυτός με αριστερό βολέ νίκησε για δεύτερη φορά τον Γκάμπριτς, ο οποίος όμως σε αρκετές περιπτώσεις σταμάτησε προσπάθειες των παικτών της ΑΕΚ που απείλησαν σε ουκ ολίγες περιπτώσεις...
Δείτε στο video που ακολουθεί, στιγμιότυπα από το παιχνίδι, καθώς και δηλώσεις πρωταγωνιστών...
Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Μήνου, Βασιλόπουλος, Καραγιάννης, Μανωλάς, Σαμπανάζοβιτς, Παπαϊωάννου, Αλεξανδρής (79' Κούτουλας), Σαβέφσκιλ Δημητριάδης (86' Πατίκας), Μπατίστα, Σαββίδης.

ΠΑΟΚ: Γκάμπριτς, Τουρσουνίδης (84' Παλάσκας), Μαλιούφας, Αλεξίου, Μητσιμπόνας, Λαγωνίδης, Οικονομίδης, Σκαρτάδος (71' Μπορμπόκης), Αναστασιάδης, Μαγκντί, Λεοντιάδης.
* Στην 50η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1991-92 μετείχαν συνολικά 72 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 36 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

* Ο ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων συμμετείχε στον 4ο όμιλο, μαζί με τους Ποσειδώνα Μηχανιώνας, Ολυμπιακό Βόλου, Μεσολόγγι και Ποσειδώνα Ηρακλειου. Συγκέντρωσε 5 βαθμούς και τερμάτισε 2ος (!), έναν βαθμό πίσω από τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας .

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων!

18/8/1991: Ποσειδώνας Μηχανιώνας - ΠΑΟΚ 3-2 !!!
21/8/1991: ΠΑΟΚ - Ποσειδώνας Ηρακλείου 5-0
25/8/1991: Ολυμπιακός Βόλου - ΠΑΟΚ 1-1
28/8/1991: ΠΑΟΚ - Μεσολόγγι 4-1

Στον β' γύρο ο Δικέφαλος απέκλεισε με δύο νίκες την ομάδα της Πάτρας (0-1, 1-3). Στον γ' γύρο απέκλεισε μια άλλη ομάδα από την Πελοπόννησο (Κόρινθο) επικρατώντας με 4-1 στην Τούμπα, ενώ έφερε λευκή ισοπαλία εκτός έδρας.

Στη συνέχεια βρήκε στον δρόμο του τη Δόξα Δράμας, από την οποία έχασε με 2-0 στη Δράμα, ανατρέποντας όμως την κατάσταση στην Τούμπα, σε παιχνίδι στο οποίο κέρδισε με 4-0.

Στον ημιτελικό ο ΠΑΟΚ συναντήθηκε επίσης σε διπλά παιχνίδια με την AEK. Ήττα στην Αθήνα με 2-0 και επική ανατροπή και νίκη στην Τούμπα με 3-0.

Έτσι έφτασε στον τελικό του θεσμού με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, ο οποίος εκείνη τη σεζόν ήταν διπλός (1-1 στην Τούμπα, ήττα με 2-0 στο Καραϊσκάκη).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4