Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Απριλίου 2018

Ήττα στον Πειραιά με γκολ οφ σάιντ! (1996)

Σαν σήμερα στις 7/4/1996, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, σε παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1995-1996 ...

Ο Δικέφαλος με τον Μιχάλη Μπέλλη στον πάγκο του, μπροστά σε 7.000 θεατές (μόλις 6.191 τα εισιτήρια), έχασε με 1-0, με γκολ που σημείωσε στο 20' ο Καραπιάλης, από θέση οφ σάιντ!

Το παιχνίδι ήταν από τα χειρότερα που έχουν παίξει μεταξύ τους οι δύο ομάδες στη μακρόχρονη ιστορία τους, οι ευκαιρίες έβγαιναν με το σταγονόμετρο και κρίθηκε με μια λάθος απόφαση του Χαλκιδικιώτη βοηθού Δημητριάδη.

Η φάση ξεκίνησε από πάσα του Πασσαλή στον Καραπιάλη που με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Μιχόπουλο, σημειώνοντας το γκολ που έμελλε να δώσει τη νίκη στους γηπεδούχους, με του παίκτες μας να διαμαρτύρονται έντονα στο διαιτητή Πούφλη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Δύο λεπτά αργότερα (22') ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-1, όταν η εξ επαφής κεφαλιά του Τσαλουχίδη σταμάτησε στο δοκάρι του Ράντου.

Ο ΠΑΟΚ στάθηκε άτυχος και σε δύο φάσεις στην επανάληψη, με τον Ζουμπούλη στο 62’ (κεφαλιά άουτ) και τον Γιουκούδη στο 81’, με τον Ράντο να αποκρούει δύσκολα το πλασέ του.

Ο Δικέφαλος τελείωσε το παιχνίδι με «10», λόγω αποβολής στο 90' του Γιώργου Τουρσουνίδη, ο οποίος αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή. 

Καλύτεροι του ΠΑΟΚ οι Ζαγοράκης, Μιχόπουλος, Τουρσουνίδης, Γιουκούδης, ενώ από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Καραταΐδης, Αμανατίδης και Πασσαλής.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Ράντος, Τρούπκο, Καραταΐδης, Καραπιάλης, Σκαρτάδος, Πασσαλής, Αμανατίδης, Αλεξανδρής, Σαπάνης (56’ Κρεμενλίεφ), Γεωργάτος (82’ Καρασαββίδης), Ίβιτς (46’ Καλατζής)

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Γιουκούδης, Ζαφειρίου, Παναγιωτίδης (78’ Βολτέζος), Φαν Χαμ (69’ Άλεξιτς), Τσαλουχίδης, Ζαγοράκης, Κουμαρόπουλος, Ζουμπούλης, Τουρσουνίδης, Γιόχανσεν (46’ Καπετανόπουλος) 

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 28ης αγωνιστικής
Δηλώσεις Μιχάλη Μπέλλη:
«Είναι ένα παιχνίδι που δεν αντέχει κριτικής αφού δεν υπήρχε η ποιότητα ποδοσφαίρου που είχαν οι δύο ομάδες κάποτε. Άλλωστε υπάρχουν τα γνωστά προβλήματα, πιστεύω όμως ότι η ομάδα μου εδικαιούτο θετικό αποτέλεσμα. 

Οι ευκαιρίες που είχαμε ήταν αρκετές για να μας δώσουν τον βαθμό της ισοπαλίας. Παρουσιαστήκαμε καλύτεροι από τα παιχνίδια που δίνουμε στην Τούμπα. Αυτή η εμφάνιση ελπίζω να απαλλάξει τους παίκτες μου από το σύμπλεγμα που τους διακατέχει στα εντός έδρας παιχνίδια! 

Εύχομαι να λυθούν γρήγορα τα προβλήματα του Ολυμπιακού, δεν ταιριάζει στις δύο ομάδες αυτή η κατάσταση. Πρέπει να ησυχάσουν και να γίνουν και πάλι μεγάλες. Σε ότι αφορά το γκολ που σημείωσε ο Ολυμπιακός, από τη θέση που ήμουν δυστυχώς δεν μπορούσα να κρίνω. Πάντα ασπάζομαι τις αποφάσεις των διαιτητών. Οι παίκτες μου όμως με διαβεβαιώνουν ότι ήταν οφ σάιντ»

* Αυτό ήταν το τελευταίο από τα εννιά παιχνίδια του Μιχάλη Μπέλλη στον πάγκο μας, καθώς τον διαδέχτηκε ο Σουηδός Γκίντερ Μπένγκτσον. Ο Μπέλλης είχε δηλώσει μετά το παιχνίδι για την επικείμενη αλλαγή: «Αν μου ζητηθεί να βοηθήσω από κάποιο άλλο πόστο θα συνεργαστώ. Σαν τεχνικός όμως όχι»

* Τη σεζόν 1995-1996, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε 14ος (!!!), συγκεντρώνοντας 38 βαθμούς. Είχε 10 νίκες, 11 ισοπαλίες και 13 ήττες, με τέρματα 42-46...

* Εκείνη τη χρονιά είχαμε τη μεγαλύτερη παρέλαση προπονητών από τον πάγκο μας! Ξεκίνησε ο Άρι Χάαν (5 ματς) και ακολούθησαν οι: Σαράφης (6 ματς), Κοκότοβιτς (8 ματς), Μπέλλης (9 ματς), Μπένγκτσον (6 ματς). Μιλάμε για απίστευτη κατάσταση με τους προπονητές να αλλάζουν σαν τα πουκάμισα!!!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4