Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Απριλίου 2018

Ήττα στη Λεωφόρο για τον αδιάφορο ΠΑΟΚ (1964)

Σαν σήμερα στις 19/4/1964, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό, σε παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1963-1964...

Ο Δικέφαλος με τον Γκεόργκι Μπαμπολτσάι στον πάγκο του, μπροστά σε 20.000 θεατές (18.374 τα εισιτήρια), έχασε με 4-0, δεχόμενος από δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο!
Το σκορ άνοιξε στο 20' όταν ο Πανάκης δέχτηκε την μπαλιά του Ανδρέου και με στριφτό σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μουσελεμίδη (αρχική εικόνα).

Έξι λεπτά αργότερα (26') ο Θεοφάνης με ψηλοκρεμαστό σουτ έκανε το 2-0, παρά την προσπάθεια του Λιτόπουλου να αποσοβήσει με το κεφάλι του το γκολ (παραπάνω εικόνα). 
Στο 72' ο Ραπτόπουλος στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη σέντρα του Θεοφάνη, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας μας.

Το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε στο 74' με συρτό σουτ του Θεοφάνη που ξεγέλασε τον Μουσελεμίδη...
Από πλευράς ΠΑΟΚ διακρίθηκαν οι Λιτόπουλος, Ραπτόπουλος, Δούκας, Κούδας, Νικολαΐδης και από τον μετέπειτα πρωταθλητή Παναθηναϊκό οι Θεοφάνης, Παπαεμμανουήλ, Πανάκης, Σούρπης, Παπουλίδης.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Οικονομόπουλος, Καμάρας, Παπουλίδης, Ανδρέου, Λουκανίδης, Σούρπης, Κομιανίδης, Πιτυχούτης, Πανάκης, Παπαεμμανουήλ, Θεοφάνης

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Μαμόπουλος, Λιτόπουλος, Μακρής, Ραπτόπουλος, Δούκας, Παπαδόπουλος, Κούδας, Μουρατίδης, Αποστολίδης, Νικολαΐδης

* Η ομάδα μας ολοκλήρωσε τη σεζόν καταλαμβάνοντας την 8η θέση με 56 βαθμούς (και έναν μηδενισμό), έχοντας 10 νίκες, 7 ισοπαλίες, 13 ήττες και τέρματα 22-30.

* Περί μηδενισμού, για τον οποίον γράψαμε πιο πάνω: Η χρονιά σημαδεύτηκε από την αποχώρηση του ΠΑΟΚ στις 27/11/1963 στο ματς με τον Ολυμπιακό, όταν ο Βούλγαρος διαιτητής Ρομάντσε δεν κατακύρωσε γκολ σε απόκρουση του Σημαντήρη με το χέρι μέσα από γραμμή, αλλά δεν έδωσε και τουλάχιστον το οφθαλμοφανέστατο πέναλτι για να ικανοποιήσει τα κόκκινα αφεντικά του από Πειραιά μεριά, που και τότε έλεγχαν απόλυτα την αμαρτωλή ΕΠΟ! 

Το γεγονός προκάλεσε έκρηξη των παικτών μας και με επικεφαλής τον Λέανδρο έφυγαν από το γήπεδο, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία του ΠΑΟΚ! Τα υπόλοιπα για το συγκεκριμένο ματς ΕΔΩ.

* Ο Ούγγρος Γκεόργκι Μπαμπολτσάι παρέμεινε στον ασπρόμαυρο πάγκο και την επόμενη χρονιά 1964-1965, με τον Δικέφαλο να τερματίζει και πάλι 8ος!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4