Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Απριλίου 2018

Αν και καλύτερος, γνώρισε την ήττα στον Βόλο (1964)

Σαν σήμερα στις 12/4/1964, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στον Βόλο τη Νίκη, σε παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1963-1964...

Ο Δικέφαλος με τον Γκεόργκι Μπαμπολτσάι στον πάγκο του, μπροστά σε 2.000 θεατές (1.473 τα εισιτήρια), έχασε με 1-0, με γκολ που σημείωσε για λογαριασμό των γηπεδούχων ο Γερολυμάτος στο 78'.

Σε εκείνο το χρονικό σημείο οι γηπεδούχοι κέρδισαν τρία απανωτά κόρνερ, στην περιοχή του Μιχαηλίδη συνωστίστηκαν πολλοί παίκτες και στο 3ο από αυτά, ο Γερολυμάτος έγινε κάτοχος της μπάλας, σούταρε με δύναμη από κοντά, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι μας, επέστρεψε στον παίκτη της Νίκης που με μονοκόμματο σουτ την έστειλε στα δίχτυα, σημειώνοντας το γκολ που έδωσε τη νίκη στην ομάδα της Μαγνησίας.
Το τελικό 1-0 αδικεί τον ΠΑΟΚ που ήταν σαφώς καλύτερος των γηπεδούχων (αν και αγωνίστηκε με αλλαγές στην ενδεκάδα του), καθώς οι παίκτες μας είχαν την κατοχή και τις ευκαιρίες να ανοίξουν πρώτοι το σκορ. 

Η Νίκη εμφανίστηκε μεσοεπιθετικά μετά το 55', χωρίς να δημιουργεί ευκαιρίες, με εξαίρεση τη φάση του γκολ.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα της Νέας Ιωνίας, έφτασε τους 46 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας) και άρχισε να κάνει όνειρα παραμονής στη μεγάλη κατηγορία, κάτι που τελικά κατόρθωσε να πετύχει, με τους Ολυμπιακό Χαλκίδας και Αιγάλεω να υποβιβάζονται. Η Νίκη ήταν αυτή που ευνοήθηκε στην ισοβαθμία με την ομάδα της Χαλκίδας, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων (34-43 έναντι 21-41)

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Νικολαΐδης, Ραπτόπουλος, Μιχαηλίδης, Αποστολίδης και από τη Νίκη οι Μανιατάκης, Λαλές, Ζαντέρογλου, Γερολυμάτος, Κασαπλέρης.

Διαιτητής του παιχνιδιού ήταν ο Αυστριακός Μπάουερ, στο ένα και μοναδικό ματς που σφύριξε τον ΠΑΟΚ στην καριέρα του...

Οι συνθέσεις:

Νίκη Βόλου: Παπαπούλιος, Κολοβός, Μανιατάκης, Λαλές, Ζαντέρογλου, Καραηλιού, Κωστόπουλος, Τσιμπιρίδης, Γερολυμάτος, Κασαπλέρης, Κοκκινάκης.

ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Μαμόπουλος, Λιτόπουλος, Στεργιάδης, Ραπτόπουλος, Ασίκης, Κούδας, Νικολαΐδης, Μουρατίδης, Αποστολίδης, Μαρβάκης.

* Η ομάδα μας ολοκλήρωσε τη σεζόν καταλαμβάνοντας την 8η θέση με 56 βαθμούς (και έναν μηδενισμό), έχοντας 10 νίκες, 7 ισοπαλίες, 13 ήττες και τέρματα 22-30.

* Περί μηδενισμού, για τον οποίον γράψαμε πιο πάνω: Η χρονιά σημαδεύτηκε από την αποχώρηση του ΠΑΟΚ στις 27/11/1963 στο ματς με τον Ολυμπιακό, όταν ο Βούλγαρος διαιτητής Ρομάντσε δεν κατακύρωσε γκολ σε απόκρουση του Σημαντήρη με το χέρι μέσα από γραμμή, αλλά δεν έδωσε και τουλάχιστον το οφθαλμοφανέστατο πέναλτι για να ικανοποιήσει τα κόκκινα αφεντικά του από Πειραιά μεριά, που και τότε έλεγχαν απόλυτα την αμαρτωλή ΕΠΟ. 

Το γεγονός προκάλεσε έκρηξη των παικτών μας και με επικεφαλής τον Λέανδρο έφυγαν από το γήπεδο, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία του ΠΑΟΚ! Τα υπόλοιπα για το συγκεκριμένο ματς στις 27/11.

* Ο Ούγγρος Γκεόργκι Μπαμπολτσάι παρέμεινε στον ασπρόμαυρο πάγκο και την επόμενη χρονιά 1964-1965, με τον Δικέφαλο να τερματίζει και πάλι 8ος!

* Λίγα λόγια για την αρχική photo... Ο προπονητής του ΠΑΟΚ για την αναμέτρηση πρωταθλήματος με τον Εθνικό που έγινε στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας χρειάστηκε να πάρει μαζί του τέσσερις παίκτες από την ομάδα Νέων επειδή υπήρχαν πολλές απουσίες. Ανάμεσα τους ήταν ο άγνωστος τότε Γιώργος Κούδας που στις 21 Δεκεμβρίου 1963 ήταν 17 ετών. Το ταλέντο του φάνηκε από το ντεμπούτο του, αφού ήταν ανάμεσα στους κορυφαίους της αναμέτρησης σύμφωνα με τις εφημερίδες της εποχής.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4