Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Απριλίου 2018

Διπλό στις Σέρρες με Τερζανίδη (1971)

Σαν σήμερα στις 11/4/1971, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Πανσερραϊκό σε παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1970-1971...

Ο Δικέφαλος με τον Λες Σάνον στον πάγκο του, μπροστά σε 9.000 θεατές (7.765 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 0-1, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 36ο λεπτό, ο χαλκέντερος μέσος μας, Χρήστος Τερζανίδης.

Ένα γκολ που βύθισε ακόμη περισσότερο την ομάδα των Σερρών στην ουρά της βαθμολογίας και δυστυχώς στο τέλος της σεζόν δεν κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό, μαζί με την ΕΠΑ Λάρνακας, τον ΟΦΗ και την Προοδευτική!

Ο σκόρερ στη φάση του γκολ, πήρε την μπάλα από τον Λάζο, απέφυγε τρεις αντιπάλους και με δυνατό σουτ αιφνιδίασε τον Κελεσίδη, υποχρεώνοντάς τον να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του!
Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν κοντά στο γκολ στο 43' και στο 53' με τον Τσακίρη, αλλά και σε δυο τρεις ακόμη περιπτώσεις στο πρώτο ημίχρονο και πριν ο ΠΑΟΚ ανοίξει το σκορ!

Ευκαιρίες όμως είχε και η ομάδα μας, στο 17' με ανάποδο ψαλίδι του Μαντζουράκη (απέκρουσε ο Κελεσίδης), στο 32' με τοπν Λάζο και στο 85' με τον Παρίδη.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Φουντουκίδης, Χατζηαντωνίου, Μαντζουράκης, Λάζος, Τερζανίδης, από τους γηπεδούχους οι Στεφανίδης, Ζαρζόπουλος.

Οι συνθέσεις:

Πανσερραϊκός: Κελεσίδης, Κεχαγιάς, Στοϊμένος, Τσιρίκας, Στεφανίδης, Ζαρζόπουλος, Μπιτζίδης, Τσακίρης (58' Παπαδόπουλος), Λυγάσης (70' Σοφιάς), Ηλιάδης, Σεΐζης.

ΠΑΟΚ: Χατζηιωάννου, Γούναρης, Φουντουκίδης, Χατζηαντωνίου, Παπαδόπουλος, Λάζος, Παρίδης, Τερζανίδης, Κούδας, Μαντζουράκης, Ασλανίδης (70' Μπέλλης).
* Τη σεζόν 1970-1971, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Χόρβατ στον πάγκο του (14 ματς), ακολούθησε ο Χασιώτης (5) και τελείωσε με τον Λές Σάνον (15), με τον Άγγλο τεχνικό να παραμένει στην ομάδα μέχρι τις δύο πρώτες αγωνιστικές της περιόδου 1974-1975.

* Η ομάδα σε 34 παιχνίδια είχε 12 νίκες, 10 ισοπαλίες, 12 ήττες, τερμάτισε στην 8η θέση με τέρματα 38-32 και 68 βαθμούς.
* Στην παραπάνω εικόνα μια ενδεκάδα της περιόδου 1970-1971. Διακρίνονται: Όρθιοι (από τα αριστερά): Κούδας, Χριστοδούλου, Γούναρης, Σαράφης, Παπαδόπουλος και Φουντουκίδης. Καθιστοί (από αριστερά): Μπέλλης, Ασλανίδης, Μαντζουράκης, Κοντογιώργος και Παρίδης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4