Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Απριλίου 2018

Μαθηματικά στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, αλλά ... (2006)

Σαν σήμερα στις 16/4/2006, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Λεβαδειακό, σε παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2005-2006...

Ο Δικέφαλος με τον Ίλιε Ντουμιτρέσκου στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 5.000 θεατές (4.011 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 3-1, πετυχαίνοντας δύο γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης, καθώς το σκορ ήταν 1-1 ως το 86ο λεπτό! 

Αυτή ήταν η 5η σερί νίκη του ΠΑΟΚ σε εκείνο το πρωτάθλημα, με την ομάδα να εξασφαλίζει και μαθηματικά την έξοδό της στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, καθώς απέμειναν δύο παιχνίδια για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα…
Ο Δικέφαλος πάντως δεν πήρε στις εβδομάδες που ακολούθησαν την απαραίτητη άδεια καθώς δεν εξασφάλισε την απαραίτητη εγγυητική ύψους 6 εκατ. €, με τον Ατρόμητο να παίρνει τη θέση μας στα ευρωπαϊκά σαλόνια!

Το σκορ άνοιξε στο 20' ο Σαλπιγγίδης με ατομική προσπάθεια και ωραίο πλασέ το οποίο δεν μπόρεσε να σταματήσει ο Ζαφειρόπουλος, αλλά οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες με 1-1, όταν στο 39', ο Ρούσεφ εκτέλεσε φάουλ και ο Παστός με κεφαλιά πρόλαβε την έξοδο του Φερνάντες πετυχαίνοντας το 1-1.

Με την έναρξη της επανάληψης ο ΠΑΟΚ έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τον Σαλπιγγίδη στο 50’ και στο 62’.

Στο 86’ η αγωνία που είχε ζώσει τον κόσμο απομακρύνθηκε! Ο Βαγγελής σέντραρε, ο Γιασεμάκης έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Σαλπιγγίδης που καραδοκούσε έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ με 2-1.

Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων που υπέδειξε ο διαιτητής Δέτσης, με τον Γιασεμάκη να δέχεται την πάσα του Σαλπιγγίδη και να πλασάρει εύστοχα τον Ζαφειρόπουλο! 

Καλύτεροι του ΠΑΟΚ οι Σαλπιγγίδης, Γιασεμάκης, Φερνάντες και Μαλαδένης, ενώ από τον Λεβαδειακό ξεχώρισαν οι Παστός, Σίσιτς και Θεοδοσιάδης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φερνάντες, Ουντέζε, Καρυπίδης, Χασιώτης, Βαγγελής (89’ Ηλιάδης), Μαλαδένης, Μπαλάφας (65’ Χριστοδουλόπουλος), Κωνσταντινίδης, Σικαμπάλα, Σαλπιγγίδης, Γιασεμάκης.

Λεβαδειακός: Ζαφειρόπουλος, Θεοδοσιάδης, Μαχαίρας, Παστός, Ανδράλας, Άντερσον, Βιτάλι, Μπασαλά, Ρούσεφ (72’ Καλλιμάνης), Μπούσι (74’ Δήμου), Σίσιτς (83’ Καρακατσάνης).

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 28ης αγωνιστικής ...
Δηλώσεις προπονητών:

Ίλιες Ντουμιτρέσκου: «Είχαμε προετοιμαστεί για έναν δύσκολο αγώνα, καθώς ο Λεβαδειακός είναι μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα! Είχαμε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και είναι θετικό που δε χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας μετά το 1-1. Έχουμε δουλέψει πολύ τις στημένες φάσεις και από μια τέτοια φάση πετύχαμε το δεύτερο γκολ».

Τάκης Λεμονής: «Δεν έχω το παραμικρό παράπονο από τους παίκτες μου οι οποίοι προσπάθησαν πολύ. Εφαρμόσαμε μια καλή αμυντική τακτική, η οποία απέδωσε για 85 λεπτά. Πιστέψαμε ότι θα μπορούσαμε να αποσπάσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, όμως το παιχνίδι τελείωσε στο 2-1. Μετά δεν είχαμε τα ψυχικά αποθέματα για να κυνηγήσουμε την ισοφάριση. Έχουμε ακόμη δυο παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν και μόνο μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή θα κριθεί η παραμονή στην κατηγορία».

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 2005-2006, τερμάτισε στην 6η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας σε 30 ματς, 13 νίκες - 7 ισοπαλίες - 10 ήττες, με τέρματα 44-31.

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ βρέθηκε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος ο Νίκος Καραγεωργίου (2 παιχνίδια), ακολούθησε ο Γιώργος Κωστίκος (18 ματς) και η χρονιά ολοκληρώθηκε με τον Ίλιε Ντουμιτρέσκου (10 παιχνίδια).

* Στην αρχική εικόνα η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ όπως είχε παραταχτεί στο παιχνίδι με την Στουτγκάρδη στις 24/11/2005.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4