Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Απριλίου 2018

Ήττα στην στοιχειωμένη έδρα της Ριζούπολης (1964)

Σαν σήμερα στις 15/4/1964, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Ριζούπολη τον Απόλλωνα Αθηνών (Σμύρνης σήμερα) σε εξ αναβολής παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1963-1964...

Εκείνο το παιχνίδι ήταν προγραμματισμένο να γίνει κανονικά στις 1/12/1963, όμως ο ΠΑΟΚ είχε αποχωρήσει προσωρινά από το πρωτάθλημα μετά τη σφαγή στη Νέα Φιλαδέλφεια στο ματς με τον Ολυμπιακό στις 27/11/1963 και γι' αυτόν λόγο έγινε σαν σήμερα στις 15/4/1964. 

Οι γηπεδούχοι πάντως πριν το ματς υπέβαλαν τρεις (!) ενστάσεις, θέλοντας να πάρουν το παιχνίδι στα χαρτιά, οι οποίες τελικά απορρίφθηκαν.

Στοιχειωμένη έδρα ήταν η Ριζούπολη για τον Δικέφαλο, στα πρώτα χρόνια από την καθιέρωση της Εθνικής Κατηγορίας!

Έτσι και σε αυτό το παιχνίδι πρωταθλήματος ο Δικέφαλος έχασε και πάλι από το κακό του δαίμονα με 2-1.

Στο 17' ο Δικέφαλος προηγήθηκε στο σκορ με γκολ ενός νεαρού, ονόματι ... Γιώργος Κούδας, που μετά από δυνατό σουτ του Μαρδάκη και ασθενή απόκρουση του Κενάνογλου, χωρίς καθυστέρηση με πολύ ευθύβολο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της "Ελαφράς Ταξιαρχίας".

Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 27' με πέναλτι που εκτέλεσε ο Σκόρδας και στο οποίο υπέπεσε αδικαιολόγητα ο Μαμόπουλος κάνοντας χέρι μέσα στην περιοχή μας!

Έξι λεπτά αργότερα (33') ο Βούλγαρος διαιτητής Στάβρεφ δίνει νέο πέναλτι σε βάρος μας, σε ανατροπή του Βερτσώνη, με τον Σκόρδα και πάλι να εκτελεί και να σημειώνει το 2-1.

Η ομάδα μας προσπάθησε φιλότιμα και αντέδρασε στα λεπτά που ακολούθησαν μήπως και καταφέρει να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, χωρίς όμως να το πετύχει, παρά το γεγονός ότι είχε την υπεροχή και σε γενικές γραμμές ήταν αισθητά καλύτερη των γηπεδούχων!

Καλύτεροι του ΠΑΟΚ οι Νικολαΐδης, Ραπτόπουλος, Κούδας χωρίς να υστερήσουν και οι υπόλοιποι!

Να σημειωθεί πως το παιχνίδι του 2ου γύρου, έγινε λίγες μέρες νωρίτερα στις 5/4/1964 και σε αυτό ο ΠΑΟΚ είχε χάσει με 0-2 στην Τούμπα...
Οι συνθέσεις:

Απόλλων Αθηνών: Κενάνογλου, Γκιζώρης, Μπεθάνης, Γκότσης, Βερτσώνης, Μπεχράκης, Μαστρακούλης, Σαββίδης, Σκόρδας, Τακτικό, Σιμιγδαλάς.

ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Μαμόπουλος, Ραπτόπουλος, Στεργιάδης, Δούκας, Μουρατίδης, Μαχαιρίδης, Κούδας, Νικολαΐδης, Κοντογιώργος, Μαρδάκης.

* Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τη σεζόν καταλαμβάνοντας την 8η θέση με 56 βαθμούς (και έναν μηδενισμό), έχοντας 10 νίκες, 7 ισοπαλίες, 13 ήττες και τέρματα 22-30.

* Περί μηδενισμού, για τον οποίον γράψαμε πιο πάνω: Η χρονιά σημαδεύτηκε από την αποχώρηση του ΠΑΟΚ στις 27/11/1963 στο ματς με τον Ολυμπιακό, όταν ο Βούλγαρος διαιτητής Ρομάντσε δεν κατακύρωσε γκολ σε απόκρουση του Σημαντήρη με το χέρι μέσα από γραμμή, αλλά δεν έδωσε και τουλάχιστον το οφθαλμοφανέστατο πέναλτι για να ικανοποιήσει τα κόκκινα αφεντικά του από Πειραιά μεριά, που και τότε έλεγχαν απόλυτα την αμαρτωλή ΕΠΟ! 

Το γεγονός προκάλεσε έκρηξη των παικτών μας και με επικεφαλής τον Λέανδρο έφυγαν από το γήπεδο, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία του ΠΑΟΚ!

* Ο Ούγγρος Γκεόργκι Μπαμπολτσάι παρέμεινε στον ασπρόμαυρο πάγκο και την επόμενη χρονιά 1964-1965, με τον Δικέφαλο να τερματίζει και πάλι 8ος!

* Χρειάστηκε να φτάσουμε στις 7/3/1965 για να φύγει ο ΠΑΟΚ με διπλό από τη Ριζούπολη, όπως μπορείτε να θυμηθείτε στο σχετικό αφιέρωμα των "Ασπρόμαυρων Ιστοριών", ΕΔΩ 

* Στην αρχική εικόνα, είναι η φάση του 27ου λεπτού, όταν ο Σκόρδας ευστοχεί στο πέναλτι και ισοφαρίζει ... 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4