Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Απριλίου 2018

Γλίτωσε τα χειρότερα απ' τον Απόλλωνα Πόντου (1986)

Σαν σήμερα στις 6/4/1986, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Χαριλάου τον Απόλλωνα Πόντου, σε παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1985-1986 ...

Ο Δικέφαλος με τον Μιχάλη Μπέλλη στον πάγκο του, μπροστά σε 11.000 θεατές (10.058 τα εισιτήρια), αναδείχτηκε ισόπαλος με 1-1, πραγματοποιώντας μια πολύ κακή εμφάνιση…

Το θέαμα που πρόσφεραν οι δύο ομάδες στο πρώτο 45λεπτο, ήταν κυριολεκτικά απαράδεκτο και παρέπεμπε σε παιχνίδι χαμηλότερων κατηγοριών, ενώ και ο Βεροιώτης ρέφερι Νίκος Χρυσάνης, τα έκανε μαντάρα σε ένα πολύ εύκολο παιχνίδι, μοιράζοντας τις κίτρινες σαν κουφέτα!

Οι γηπεδούχοι ήταν πιο απειλητικοί στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο 24’ τα αίματα άναψαν με τον Βαζάκα να κάνει σκληρό φάουλ στον Αλεξανδρίδη και στη συνέχεια να επιτίθεται εναντίον όποιον έβρισκε μπροστά του.
Στο 39’ ο Απόλλων πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Τσαλκιτζή να αποφεύγει τον Τσουρέλα και αξιοποιεί την μπαλιά του Αλεξίου στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Γκιτσιούδη.

Στο 55', ο Χρυσάνης απέβαλε τον Τσολερίδη, ο οποίος χτύπησε εκτός φάσης τον Μαλιούφα, παράβαση που υποδείχτηκε από τον βοηθό, ακολούθησε πεντάλεπτη διακοπή στο ματς, και από εκείνο το χρονικό σημείο και στη συνέχεια, ο ΠΑΟΚ έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα κυριάρχησε στο γήπεδο.

Έτσι στο επόμενο λεπτό (56') ο Σκούνας απέκρουσε δύσκολα την κεφαλιά του Ορφανού.

Στο 61΄η κεφαλιά του Πίττα από καλή θέση πέρασε άουτ.

Στο 67' ήρθε η ισοφάριση με σκόρερ τον Γιώργο Σκαρτάδο που εκμεταλλεύτηκε λάθος του Τομπουλίδη και πλάσαρε τον Σκούνα γράφοντας το 1-1.

Από τον ΠΑΟΚ του δευτέρου ημιχρόνου ξεχώρισαν οι Ορφανός, Πίττας, Σίγγας, Ψαρράς και από τον μαχητικό Απόλλωνα οι Τομπουλίδης, Αλεξίου, Κατρακυλάκης.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Πόντου: Σκούνας, Τραϊανόπουλος, Βαζάκας, Τομπουλίδης, Αλεξίου, Σαββάκης, Τσολερίδης, Κότσαλος, Τσαλκιτζής, Κατρακυλάκης, Χατζηαντωνίου (72’ Φαράκος).

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Τσουρέλας, Αλαβάντας, Μαλιούφας, Ψαρράς, Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης, Πίττας, Σίγγας, Βασιλάκος (50’ Λιάκος), Ορφανός.


Δηλώσεις Μιχάλη Μπέλλη:

"Συγγνώμη για τη συμπεριφορά μου, πρώτη φορά μου συνέβη κάτι τέτοιο σε ποδοσφαιρικό αγώνα. Όταν πήγα να διαμαρτυρηθώ στον διαιτητή κόσμια, αυτός με ειρωνεύτηκε!

Έγινε ένα δυνατό παιχνίδι, οι παίκτες μου φάνηκαν κουρασμένοι. Ο Βασιλάκος όταν τον άλλαξα, δυσανασχέτησε και για το θέμα αυτό θα έχει συνέπειες".
*Ο πρωταθλητής της περιόδου 1984-1985 ΠΑΟΚ, εκείνη τη σεζόν (1985-1986) πήγαινε από το κακό στο χειρότερο!!! Ο Δικέφαλος γνώρισε ανέλπιστες ήττες τόσο εντός όσο και εκτός έδρας, πραγματοποιώντας απαράδεκτες εμφανίσεις που δε θύμιζαν σε καμία περίπτωση το νικηφόρο πέρασμά του από τα ίδια γήπεδα λίγους μήνες νωρίτερα.

* Τη σεζόν 1985-1986 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 10η θέση (!), με 27 βαθμούς (10 νίκες, 7 ισοπαλίες, 13 ήττες) και τέρματα 33-38...

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Αυστριακό Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο (22 αγώνες) και ολοκληρώθηκε με τον Μιχάλη Μπέλλη (8 παιχνίδια).

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1985-1986.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4