Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Απριλίου 2018

Νίκησε τη Δόξα σε παιχνίδι αγγαρεία! (1994)

Σαν σήμερα στις 24/4/1994, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τη Δόξα Δράμας, για την 34η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1993-1994...

Ο Δικέφαλος με τον Σταύρο Σαράφη στον πάγκο του, μπροστά σε 1.000 θεατές (μόλις 734 τα εισιτήρια!) πήρε τη νίκη με 1-0, χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Μίλαν Λούχοβι στο 15'.
Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το παιχνίδι με "10", λόγω αποβολής του Λέκοβιτς στο 85', μια αποβολή που υπέδειξε ο διαιτητής Γιαννόπουλος.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν εξασφαλίσει την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία, ο ΠΑΟΚ ήταν μακριά από την 4η θέση που οδηγούσε στην Ευρώπη και έτσι μοιραία το ματς δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον για τις ομάδες, που παρουσιάστηκαν στην Τούμπα νωθρές δείχνοντας πως αντιμετώπιζαν το ματς σαν αγγαρεία!
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Σαράφης): Πουρλιοτόπουλος, Μαλιούφας, Αλεξίου, Ηλιάδης, Καπετανόπουλος, Αντώνας (75' Δερμιτζάκης), Χάβος, Λαγωνίδης (58' Γιουκούδης), Ζαγοράκης, Οικονομίδης, Λούχοβι.

Δόξα Δράμας (Φιλίππου): Τοχούρογλου, Δρογαλάς (30' Θωμαΐδης), Γιασλάνης, Καλπάκης, Παχατουρίδης, Τερζής, Βασιλακάκης, Ξανθόπουλος, Λέκοβιτς, Ευθυμιάδης, Κυριακίδης (52' Κοσμίδης).
* O ΠΑΟΚ εκείνη τη χρονιά τερμάτισε στην 5η θέση με 51 βαθμούς, έχοντας 14 νίκες, 9 ισοπαλίες, 11 ήττες και τέρματα 45-38.

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο μας (26 ματς) και συνεχίστηκε με τον Σταύρο Σαράφη (8 παιχνίδια).

* Κυριαρχία του "Δικεφάλου του Βορρά" στις εντός έδρας αναμετρήσεις του με τους Μαυραετούς της Δράμας, δείχνει η προϊστορία των αγώνων των δύο ομάδων στην Τούμπα. Συγκεκριμένα έχουν διεξαχθεί 21 αναμετρήσεις με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ, με συνολικό απολογισμό για την ομάδα μας 17 νίκες και 4 ισοπαλίες. Τα τέρματα είναι 45 υπέρ και 14 κατά.
* Στην παραπάνω εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1993-1994.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4