Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Απριλίου 2018

Πήρε "Χ" στη μάχη για την έξοδο στο ΟΥΕΦΑ (1991)

Σαν σήμερα στις 28/4/1991, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την ΑΕΚ, για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1990-1991...

Ο Δικέφαλος του Βορρά με τον Χρήστο Τερζανίδη στον πάγκο του, μπροστά σε 12.000 θεατές (10.454 τα εισιτήρια), αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0, παίρνοντας έναν πολύτιμο, στη μάχη που έδινε για την έξοδό του στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Το κύριο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού ήταν οι πολλές και καλές χαμένες ευκαιρίες, αλλά και η δύναμη με την οποίαν έμπαιναν στις φάσεις όσοι παίκτες αγωνίστηκαν. 
Μοιρασμένη η κατοχή της μπάλας στο πρώτο μισάωρο, με τον ΠΑΟΚ να μην αιφνιδιάζεται στην αρχική επιθετικότητα των γηπεδούχων (Μπατίστα 4', Πατίκας 9'), αλλά από το 15' και μετά ο ΠΑΟΚ βγήκε στην επίθεση και απείλησε τον Μήνου.

Έτσι στο 16' Τουρσουνίδης – Μαγκντί συνδυάστηκαν, ο τελευταίος βρέθηκε κοντά στην εστία της ΑΕΚ, για να κάνει την προβολή την τελευταία στιγμή ο Βασιλόπουλος και να κοντράρει την μπάλα!
Στο 26', ο Μαγκντί βρήκε τον Μπορμπόκη σε καλή θέση, αυτός απέφυγε τον Πεππέ και ενώ ήταν έτοιμος να πλασάρει τον Μήνου, έχασε την ισορροπία του και έπεσε δίνοντας τη δυνατότητα στον Πεππέ να πάρει αναπάντεχα την μπάλα!

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης ο Σταματής από μπαλιά του Μπατίστα σκόραρε, όμως υποδείχτηκε σε θέση οφ σάιντ.

Στο 58' ο Μαγκντί (κορυφαίος του γηπέδου!), εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα αποκρούστηκε –όχι καλά- από τον Μήνου, χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και ο Χασάν που έγινε κάτοχός της, από καλή θέση σούταρε άουτ!

Δύο λεπτά αργότερα η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Πατίκα και στο 75' ο Καραγιάννης είδε την 2η κίτρινη κάρτα (πολύ άσχημο το μαρκάρισμά του στην πρώτη!) για μαρκάρισμα στον Μαγκντί και αποβλήθηκε! 

Ο Αιγύπτιος άσος, έγινε αναγκαστική αλλαγή την ώρα που τα αντικείμενα έπεφταν βροχή πάνω από τις εξέδρες.

Το τελευταίο σφύριγμα του Γιαννόπουλου βρήκε τις ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα, κάτι που όπως φάνηκε από την αρχή της αναμέτρησης, ήταν ο βασικός στόχος του ΠΑΟΚ.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Μαγκντί, Τουρσουνίδης, Μητσιμπόνας, Γκιτσιούδης, Μήτογλου και από την ΑΕΚ οι Βασιλόπουλος, Καραγιάννης, Σαβέφσκι.
Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Μήνου, Βασιλόπουλος, Καραγιάννης, Γεωτγιάδης, Πεππές (86' Κουτούλας), Παπαϊωάννου, Πατίκας, Σαβέφσκι, Μπατίστα, Σταματής, Σαββίδης.

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Τουρσουνίδης, Μήτογλου, Μητσιμπόνας, Αλεξίου (17' Μαλιούφας), Αλεξούλης, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Λαγωνίδης, Μαγκντί (76' Αναστασιάδης), Ιμπραήμ Χασάν.

Δηλώσεις:

Χρήστος Τερζανίδης: «Έγινε ένα ωραίο ματς μέσα σε αθλητικά πλαίσια. Συγχαρητήρια σε όσους συνετέλεσαν στο να δούμε αυτό το θέαμα, ιδιαίτερα μάλιστα στους τρεις διαιτητές που ήταν άψογοι! Πήραμε ένα θετικό αποτέλεσμα στη μάχη που δίνουμε για την έξοδο στην Ευρώπη».

Μπάμπης Μιχαηλίδης: «Γενικά συμφωνώ ότι έγινε ένα καλό παιχνίδι, με τη διαιτησία να πετυχαίνει απόλυτα στο έργο της. Η ΑΕΚ παρά τις ελλείψεις απέδειξε ότι παραμένει μεγάλη ομάδα. Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, υπήρξε διάθεση και πάθος για τη νίκη από όλους και νομίζω ότι λειτουργήσαμε καλά σαν ομάδα».
* Τη σεζόν 1990-1991 ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Ολλανδό Ρομπ Γιάκομπς στον πάγκο του για 12 ματς (6 νίκες - 2 ισοπαλίες - 4 ήττες) και στη συνέχεια μετά την απομάκρυνσή του τον διαδέχτηκαν οι Τερζανίδης - Μιχαηλίδης 22 αγώνες (10 νίκες - 7 ισοπαλίες - 5 ήττες).

* Ο Δικέφαλος τερμάτισε στην 4η θέση με 38 βαθμούς και έναν μηδενισμό λόγω της αποχώρησής του από το ΟΑΚΑ στο ματς με τον βάζελο, με τέρματα 56-39.

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Γεωργιάδης της ΑΕΚ να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα άουτ, με τους Γκιτσιούδη, Πεππέ, Μητσιμπόνα, Σκαρτάδο, Ιμπραήμ Χασάν να παρακολουθούν την πορεία της μπάλας...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4