Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Απριλίου 2018

Δύσκολη επικράτηση επί του Διαγόρα Ρόδου (1988)

Σαν σήμερα στις 24/4/1988, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Διαγόρα Ρόδου, για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1987-1988...

Ο Δικέφαλος με τον Μιχάλη Μπέλλη στον πάκο του, μπροστά σε 12.000 θεατές (10.378 τα εισιτήρια) πήρε δύσκολη νίκη με 1-0, χάρη σε αυτογκόλ που σημείωσε στο 24' ο Καστανός με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Μαυρομάτη από τα αριστερά, με τον συγκεκριμένο παίκτη να αποβάλλεται στο 88' με 2η κίτρινη κάρτα, λόγω συνεχόμενων διαμαρτυριών.

Ο Δικέφαλος με τη νίκη του αυτή έφτασε τους 37 βαθμούς, τρεις λιγότερους από την πρωτοπόρο ΑΕΛ, ενώ στο παιχνίδι έχασε πολλές και καλές ευκαιρίες για να πετύχει περισσότερα γκολ.

Δηλώσεις Μπέλλη: "Περάσαμε ένα εφιαλτικό απόγευμα, το χειρότερο ίσως της καριέρας μας. Χάσαμε καταπληκτικές ευκαιρίες και δεν μας δόθηκε πέναλτι στην ανατροπή του Μπορμπόκη, ενώ Μαλιούφας - Λαγωνίδης ήρθαν τραυματίες από την εθνική και για αυτό δίστασα να κάνω δεύτερη αλλαγή αν και έβλεπα που πονούσε η ομάδα. Θα είναι μεγάλη ατυχία αν δεν έχουμε τον Λαγωνίδη στο ματς με τον ΟΦΗ στην Κρήτη."

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Τερζής, Τσουρέλας, Μαυρέας, Μαλιούφας, Σκαρτάδος, Λαγωνίδης (56' Λεοντιάδης), Μπορμπόκης, Καραγεωργίου, Μπάνον (69' Σερέτης), Μαυρομάτης, Καρασαββίδης.

Διαγόρας: Γρηγοριάδης, Μπακαρής, Χατζόγλου, Αγγελίνας, Καστανός, Παπούλιας (84' Κωνσταντούρας), Σωτηρόπουλος (69' Κυπριώτης), Αναγνώστου, Καμπούρης, Κωστίκος, Πενταβράκης.

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1987 -1988, τερμάτισε στην 3η θέση έχοντας 39 βαθμούς. Η χρονιά ξεκίνησε με τον Τάις Λίμπρεχτς (10 παιχνίδια) για να συνεχιστεί με τον Μπέλλη (20 παιχνίδια), καθώς τον Δεκέμβρη ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Χάρης Σαββίδης, πούλησε πακέτο στον Ολυμπιακό του Κοσκωτά, τους Μπανιώτη - Λίμπρεχτς, εισπράττοντας συνολικά 100.000.000 εκατομμύρια δρχ...

* Η συνολική εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα: 17 νίκες, 5 ισοπαλίες, 8 ήττες, με τέρματα 60-27. Η νίκη έδινε 2 βαθμούς, η ισοπαλία 1 και η ήττα φυσικά κανέναν!

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1987-1988. Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά: Σίγγας, Μήτογλου, Λεοντιάδης, Μπάνον, Μαυρέας, Γκιτσιούδης. Καθιστοί: Λαγωνίδης, Μαυρομάτης, Αλεξανδρίδης, Μπορμπόκης, Καραγεωργίου.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4