Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Απριλίου 2018

Το έμμεσο έγινε πέναλτι και ήρθε η ήττα (1999)

Σαν σήμερα στις 18/4/1999, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την ΑΕΚ, σε παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1998-1999...

Ο Δικέφαλος με τον Άρι Χάαν στον πάγκο του, μπροστά σε (14.139 τα εισιτήρια), έχασε με 2-0 δεχόμενος το πρώτο γκολ στο 44', μετά από εκτέλεση πέναλτι, που καταλόγισε ο Μπίκας, με τους παίκτες μας να διαμαρτύρονται και ο Άρι Χάαν να μιλάει για έμμεσο...
Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 15' με τον Νικολαΐδη, με τον ΠΑΟΚ να απαντάει με μια μεγάλη ευκαιρία στο 22', όταν από μπαλιά του Καφέ, ο Φραντζέσκος αμαρκάριστος, από κοντά πλάσαρε άουτ, χάνοντας το ... άχαστο!

Στο 30' ο Λιβεριανός Ρε, πήρε την κεφαλιά μετά από φάουλ του Σαβέφσκι, ο Αργυρίου απέκρουσε με την μπάλα να παίρνει πορεία προς τα δίχτυα, όμως ο Τζο Νάγκμπε, σωτήρια την απομάκρυνε!
Το 1-0 από τον Νικολαΐδη

Στο 43' ο Φραντζέσκος σήκωσε ψηλά το πόδι του σε προσπάθεια να απομακρύνει την μπάλα, ο Μπίκας είδε πέναλτι και ο Νικολαΐδης από τα 11 μέτρα άνοιξε το σκορ!
Το 2-0 ο Λιβεριανός Ρε στο 77' 

Στο 77' ο Ρε πήρε την ασίστ του Μιλοβάνοβιτς, προχώρησε και πλάσαρε τον Αργυρίου κάνοντας το τελικό 2-0. 

Λίγο αργότερα πάντως ο βοηθός ακύρωσε σαν οφ σάιντ ΚΑΝΟΝΙΚΟ γκολ του Βρύζα, που πήρε την κάθετη από τον Βαλέντσια, πλάσαρε τον Ατμασίδη, όμως ο βοηθός ανακάλυψε ανύπαρκτο οφ σάιντ, στερώντας από την ομάδα μας τη δυνατότητα να ξαναμπεί στο ματς. 
Ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 87΄με τον Βρύζα, που βγήκε τετ α τετ με τον Ατματσίδη μετά από κεφαλιά πάσα του Βαλέντσια, αλλά η άμυνα της ΑΕΚ πρόλαβε και απομάκρυνε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Αργυρίου, Κατσιαμπής, Νάγκμπε, Καφές και από την ΑΕΚ οι Καλιτζάκης, Ρε, Καψής, Κασάπης.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μπλαχίν): Ατματσίδης, Κοπιτσής,Κασάπης, Καλιτζάκης, Καψής, Ζήκος, Λάκης (76' Μάρκος), Σαβέφσκι, Μέντες (68' Μιλοβάνοβιτς), Ρε, Νικολαΐδης (67' Μπατίστα).

ΠΑΟΚ (Χάαν): Αργυρίου, Μπάντοβιτς, Ολιβάρες, Καπετανόπουλος (71' Τουρσουνίδης), Μαχαιρίδης, Κατσιαμπής, Νάγκμπε, Κωνσταντινίδης, Φραντζέσκος (73' Βαλέντσια), Καφές (65' Τάκολα), Βρύζας.

H βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 26ης αγωνιστικής...

Δηλώσεις:
Άρι Χάαν: «Το επικίνδυνο παιχνίδι σημαίνει για μένα έμμεσο φάουλ, αλλά δε ρίχνω τις ευθύνες για την ήττα μας στο πέναλτι, καθώς εμείς προετοιμάσαμε το γκολ της ΑΕΚ! 

Έγινε καλό παιχνίδι με ρυθμό και αποδείξαμε ότι μπορούμε να ακολουθήσουμε τις άλλες ομάδες στην κορυφή. Παίξαμε πολύ καλά απέναντι στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, ενώ γνωρίζετε τι έγινε με τον Ολυμπιακό. 

Αυτό που μας λείπει είναι η πίεση στην επίθεση, αλλά έχουμε τις δυνατότητες για να διορθώσουμε τα λάθη μας. Θα είναι πολύ σημαντικό για το ποδόσφαιρο αν ξέρετε ότι ο ΠΑΟΚ θα πάει στα εκτός έδρας ματς και θα παίξει καλή μπάλα».

Κώστας Φραντζέσκος: «Πιστεύω ότι ήταν έμμεσο φάουλ, αντί να προηγηθούμε εμείς προηγήθηκε η ΑΕΚ και το παιχνίδι στη συνέχεια έγινε δύσκολο»

Δημήτρης Καπετανόπουλος: «Η ΑΕΚ είχε ευκαιρίες όπως και εμείς, αλλά αυτή έβαλε τα γκολ και πήρε τη νίκη. Κοιτάμε το μέλλον και μας περιμένουν δύσκολα ματς».

* Τη σεζόν 1998 -1999 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση του πρωταθλήματος με 62 βαθμούς (πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο), έχοντας 19 νίκες - 5 ισοπαλίες - 10 ήττες, με τέρματα 52-31.

* Στον πάγκο μας σε εκείνο το πρωτάθλημα, βρέθηκε αρχικά ο Όλεγκ Μπλαχίν (2 ματς, 2 ήττες), ο Άγγελος Αναστασιάδης (16 ματς, 11 νίκες - 3 ισοπαλίες - 2 ήττες) και ο Άρι Χάαν (16 ματς, 8 νίκες - 2 ισοπαλίες - 6 ήττες).


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4