Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Απριλίου 2018

"Πουλημένοι - πουλημένοι ..." (1986)

Σαν σήμερα στις 13/4/1986, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον ΟΦΗ, σε παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1985-1986...

Ο Δικέφαλος με τον Μιχάλη Μπέλλη στον πάγκο του, μπροστά σε 14.000 θεατές (12.958 τα εισιτήρια), έμεινε στο ισόπαλο 0-0, σε μια χρονιά που η ομάδα κυριολεκτικά παραπατούσε!

Ο Πρωταθλητής της περασμένης σεζόν ΠΑΟΚ δε θύμιζε σε τίποτε την ομάδα εκείνη και με το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Δημητριάδη, το σύνθημα «πουλημένοι - πουλημένοι» δονούσε την ατμόσφαιρα της Τούμπας, από τον αγανακτισμένο κόσμο της ομάδας!

Για 90 λεπτά κακοποιήθηκε το ποδόσφαιρο εκείνο το κυριακάτικο ανοιξιάτικο απόγευμα στην Τούμπα, καθώς έλειψαν οι φάσεις που θα έφερναν συγκινήσεις στην εξέδρα.

Εξαίρεση μια φάση στο 29', όταν ο Πίττας σέντραρε, η άμυνα του ΟΦΗ απέκρουσε, η μπάλα στρώθηκε στον Ορφανό που σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως το σουτ του κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Μητσέα.
Μία μόλις καλή στιγμή είχαμε και στην επανάληψη, όταν στο 65΄ο Ψαρράς βρέθηκε προ του Μητσέα, σούταρε χλιαρά, με την μπάλα να καταλήγει στα χέρια του τερματοφύλακα του ΟΦΗ, που ήταν θεατής στην αναμέτρηση, όπως βέβαια και ο Τερζής...
Διακριθείς από τον ΠΑΟΚ μόνο ο Μαλιούφας, από τους φιλοξενούμενους οι Τσινός, Ανδρεανίδης, Ίσης, Σαμαράς.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Τερζής, Τσουρέλας, Αλαβάντας, Μαλιούφας, Ψαρράς, Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης, Πίττας (68' Μαυρομάτης), Σίγγας, Βασιλάκος (68' Καρασαββίδης), Ορφανός.

ΟΦΗ: Μητσέας, Γκουλής, Βασιλείου, Τσινός, Ανδρεανίδης, Ίσης, Τσίμπος, Γιάνιανιν (76' Νιόμπλιας), Καριώτης, Παπαβασιλείου, Σαμαράς.

Δηλώσεις:

Μιχάλης Μπέλλης: «Συγχαρητήρια στον ΟΦΗ, κέρδισε ότι ήθελε. Οι παίκτες μου δεν εκτίμησαν την κρισιμότητα του αγώνα και έδειξαν αδιάφοροι για το αποτέλεσμα.

Δεν δικαιολογούμαστε επειδή δεν έχουμε ανάγκη βαθμών να παρουσιαστούμε δυσκίνητοι, αργοί, και ανήμποροι να διασπάσουμε την πολυπρόσωπη άμυνα του ΟΦΗ. Η ομάδα της Κρήτης ήταν πολύ καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο και έπαιξε με πολύ πάθος.

Αυτό που έχω να πω είναι ότι στην εποχή μας είναι δύσκολο να πείσεις τους παίκτες σου να δείξουν αγωνιστική διάθεση, αφού δεν υπάρχουν τα κατάλληλα κίνητρα».

Άρης Βασιλείου: «Αφιερώνουμε το βαθμό αυτόν της ισοπαλίας στον προπονητή μας (Γκέραρντ) που ταλαιπωρείται από προβλήματα υγείας.

Κατορθώσαμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και να διατηρήσουμε πάρα πολλές ελπίδες για την έξοδο στην Ευρώπη!

Ξέραμε εκ των προτέρων για τα εκρηκτικά διαστήματα που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ και για αυτόν τον λόγο τον αντιμετωπίσαμε με κλειστή άμυνα και τελικά κατορθώσαμε να αποσοβήσουμε τους κινδύνους».
* Τη σεζόν 1985-1986 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 10η θέση (!!!), με 27 βαθμούς (10 νίκες, 7 ισοπαλίες, 13 ήττες) και τέρματα 33-38...

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Αυστριακό Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο (22 αγώνες) και ολοκληρώθηκε με τον Μιχάλη Μπέλλη (8 παιχνίδια).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4