Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Απριλίου 2018

Παραλίγο θύμα ανατροπής στην Τούμπα (1966)

Σαν σήμερα στις 11/4/1966, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Προοδευτική, σε παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1965-1966...

Ο Δικέφαλος με τον Μίλε Κος στον πάγκο του, μπροστά σε 4.000 θεατές (3.453 τα εισιτήρια), αναδείχτηκε ισόπαλος με 2-2, ισοφαρίζοντας μάλιστα τους φιλοξενούμενους στο 67'... 

Η ομάδα παρατάχτηκε στο ματς με τρεις σημαντικές απουσίες, καθώς δεν ξεκίνησαν οι Γαζίας, Γιακουμής, Μήτρακας, με τον Κος για ένα ακόμη παιχνίδι να κάνει τα γνωστά πειράματά του!

Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά αμυντικά κενά μας και έφυγαν από τη Θεσσαλονίκη με τους δύο πολύτιμους για αυτούς βαθμούς της ισοπαλίας, στη μάχη που έδιναν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό.
Η Προοδευτική απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα στο 29' του παιχνιδιού, όταν ο διαιτητής ... Λέλος Βαμβακόπουλος, απέβαλε τον Βαλτσάνη, θεωρώντας ότι χτύπησε τον Σπετσαρία, μια απόφαση πολύ αυστηρή που σήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τους λίγους αλλά ιδιαίτερα ένθερμους οπαδούς που βρέθηκαν στις εξέδρες!

Το γεγονός αυτό πείσμωσε τους παίκτες μας, που άνοιξαν το σκορ στο 40' με τον Ονούφριο Χαραλαμπίδη, με πραγματική βολίδα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μετά από μπαλιά του Κούδα.
Με την έναρξη της επανάληψης η Προοδευτική βγήκε στην επίθεση και πέτυχε να ανατρέψει το σκηνικό! 

Αρχικά ισοφάρισε με κεφαλιά του Φρατζή στο 58', μετά από σέντρα του Καλλή (η μπάλα πήγε στο «Γ») και έξι λεπτά αργότερα (64') η Τούμπα πάγωσε, όταν ο Τσαχουρίδης έπαιξε το 1-2 με τον Σπετσαρία, σούταρε, η μπάλα βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα του Τσαγκάρη...

Στο 67', ο Χαραλαμπίδης και πάλι, με κεφαλιά αυτή τη φορά, αξιοποίησε σέντρα του Λέανδρου μετά από εκτέλεση φάουλ και με σεντερφορίσια κεφαλιά έγραψε το 2-2, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ στο παιχνίδι.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Αφεντουλίδης, Θεοφανίδης, Κούδας, Βασιλειάδης και από την Προοδευτική οι Τσαχουρίδης, Φρατζής, Σκούφος

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Τσαγκάρης, Μακρής, Θεοφανίδης, Βαλτσάνης, Μουρατίδης, Νικολαΐδης, Λέανδρος, Κούδας, Βασιλειάδης, Χαραλαμπίδης, Αφεντουλίδης

Προοδευτική: Παυλίδης, Γεωργιτσάκης, Σπετσέρης, Γλέζος, Φίλιος, Σπετσαρίας, Καλλής, Γρυπαίος, Σκούφος, Φρατζής, Τσαχουρίδης

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 20ής αγωνιστικής.
* Εκείνη τη χρονιά, η ομάδα τερμάτισε στην 6η θέση, έχοντας τον Γιουγκοσλάβο Μίλε Κος στον πάγκο, παρά το γεγονός ότι μετά την βαριά ήττα στην Κατερίνη από τον Πιερικό, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είχε εξαναγκασθεί σε παραίτηση!

* Ο Κος δεν κάθισε στον πάγκο της ομάδας μας για ένα παιχνίδι κυπέλλου (είχε κοουτσάρει ο Λευτέρης Παπαδάκης), αλλά στη συνέχεια ολοκλήρωσε τη σεζόν μετρώντας 30 παρουσίες σε 30 συνολικά παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΟΚ.

* Η ομάδα τη σεζόν 1965-1966 είχε 10 νίκες, 9 ισοπαλίες και 11 ήττες, συγκέντρωσε 59 βαθμούς με 43-49 τέρματα. Από τα 43 τέρματα του ΠΑΟΚ, τα 26 τα είχαν πετύχει οι Κούδας - Χαραλαμπίδης (από 13 ο καθένας).

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Γιακουμής σε μια διεκδίκηση της μπάλας στο παιχνίδι εκείνης της σεζόν με τον Πανιώνιο στην Τούμπα (5/12/1965).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4