Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Απριλίου 2018

Διπλό στα Πηγάδια, με Ίβιτς στο 94' (2009)

Σαν σήμερα στις 12/4/2009, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Ξάνθη, σε παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής της Super League, της περιόδου 2008-2009...


Ο Δικέφαλος με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του, μπροστά σε 3.000 θεατές (2.546 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 1-2, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 94' με πέναλτι, ο Βλάνταν Ίβιτς!



Ο Σορλέν ήταν ο καλύτερος παίχτης της αναμέτρησης, αλλά ο Δικέφαλος δεν θα νικούσε αν δεν έβαζε τις πινελιές του ο Βλάνταν Ίβιτς. 

Ο Σέρβος πέτυχε ένα γκολ "ζωγραφιά" στο 23' ενώ στο 94' με δική του εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, έδωσε στον ΠΑΟΚ την νίκη σε έναν αγώνα που είχε πολύ καλό ρυθμό και θέαμα.
Έτσι η ομάδα μας κατάφερε και πήρε προβάδισμα ενός βαθμού από τον Παναθηναϊκό (έμεινε στο 0-0 στις Σέρρες) στην προσπάθεια που έκανε ο ΠΑΟΚ για να προκριθεί στα προκριματικά του Champions League της επόμενης αγωνιστικής χρονιάς...

Αυτό το διπλό ήταν το 7ο σε εκείνο το πρωτάθλημα όταν την προηγούμενη σεζόν δεν μπορούσαμε να σταυρώσουμε νίκη μακριά από το γήπεδο μας. Από αυτό και μόνο το γεγονός αποδεικνύεται πόσο είχε αλλάξει αυτή η ομάδα, πόσο ποιότητα είχε αλλά και κυρίως μεγάλη ψυχή. Ασπρόμαυρη ψυχή, ΠΑΟΚτσήδικη, ικανή για πολλά και σπουδαία πράματα...

Ο Φερνάντο Σάντος για άλλη μία φορά δικαιώθηκε όχι μόνο για το σύστημα που επέλεξε αλλά και για την "χρυσή" αλλαγή του στα τελευταία λεπτά, καθώς ο Αναστασάκος ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι, 24 λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο.
Η εξέλιξη του αγώνα...

Στο 23' ο "Δικέφαλος του Βορρά" άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση με τον Βλάνταν Ίβιτς να πετυχαίνει το γκολ για την ομάδα του. Συγκεκριμένα ο Γκαρσία βρέθηκε λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή της Ξάνθης κρατώντας την μπάλα. Βλέποντας τον Ίβιτς να έρχεται πάσαρε σωστά την μπάλα, με τον 31χρονο τότε μέσο, να σουτάρει δυνατά κάνοντας το 0-1.
Η ομάδα της Ξάνθης προσπάθησε να απαντήσει στο 30' με τον Γκρζέλακ να σουτάρει από καλό σημείο, όμως ο Χαλκιάς μπλόκαρε την μπάλα με άνεση. Ενώ στο 40' ο Κιντάνα έκανε την σέντρα από τα αριστερά στον Αγκάλι που ήταν μόνος στην περιοχή του ΠΑΟΚ με τον δεύτερο να μην μπορεί να σκοράρει στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους οι παίκτες της Ξάνθης άρχισαν να παίζουν σκληρά με αποτέλεσμα να δεχθούν τρεις κίτρινες κάρτες μέσα σε τέσσερα λεπτά.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Ξάνθη να πιέζει από τα άκρα με σκοπό να βρει το κεφάλι του Αγκάλι μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο βγαίνουν έξυπνα στην αντεπίθεση προβληματίζοντας τους αμυντικούς των γηπεδούχων.
Ο ΠΑΟΚ παραλίγο να κάνει δυο τα τέρματα του στο 57' όταν ο Κονσεϊσάο έκανε καταπληκτική μπαλιά από το κέντρο στον Χούτο που βρέθηκε απέναντι από τον Λυμπερόπουλο. Ο φορ του ΠΑΟΚ ωστόσο καθυστέρησε αρκετά με αποτέλεσμα ο Κωστούλας να διώξει σε κόρνερ τον κίνδυνο.

Ότι δεν κατάφερε ο ΠΑΟΚ νωρίτερα το έκανε η ομάδα της Ξάνθης στο 61΄ και μάλιστα κόντρα στη ροή του ματς. Συγκεκριμένα ο Κιντάνα έφυγε στην αντεπίθεση από τα δεξιά και ανέβηκε όλη την πλευρά ανενόχλητος. Την κατάλληλη στιγμή έβγαλε μπαλιά στον Αγκάλι που ακολουθούσε, και αυτός με πλασέ από κοντά έκανε το 1-1.

Το παιχνίδι είχε πάρει πλέον "φωτιά" με τους παίκτες των δυο ομάδων να παίζουν παθιασμένα και να προσπαθούν για να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα που θα τους δώσει το προβάδισμα και το πάνω χέρι στο παιχνίδι.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε τις ευκαιρίες του πρώτου, όμως και οι δυο αντίπαλοι παίζουν με πολύ πείσμα για την νίκη. Η μονή υποψία φάσης είναι στο 76' όταν σε μια σέντρα μέσα στην περιοχή της Ξάνθης ο Αναστασάκος πήδηξε πιο ψηλά από όλους, όμως έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 78' η Ξάνθη έφτασε κοντά στο να κάνει δυο τα τέρματα της όταν σε σέντρα του Πόι από τα αριστερά στον Γκρζέλακ μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ ο Πολωνός μέσος έκανε την κεφαλιά πάσα στον Αγκάλι που δοκίμασε να σουτάρει, με τον Χαλκιά να αποκρούει δύσκολα.
Στο 93' ο Αναστασάκος βρέθηκε απέναντι από τον Λυμπερόπουλο το οποίο ξεπέρασε με τον έμπειρο τερματοφύλακα να τον βρίσκει με το γόνατο και τον διαιτητή να σφυρίζει πέναλτι. Ο Ίβιτς ανέλαβε την εκτέλεση κάνοντας το 1-2, με το δεύτερο του τέρμα στην αναμέτρηση.

Το ματς τελείωσε με τον "Δικέφαλο του Βορρά" να παίρνει σπουδαία εκτός έδρας νίκη που τον έφερε μόνο στην δεύτερη θέση...

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (Γκουτσίδης): Λυμπερόπουλος, Κωστούλας, Μπέρτος (Παπαδημητρίου 78'), Γκρζέλακ, Κιντάνα, Πόι, Άμπρααμ (Χασάνογλου 52'), Αγκάλι, Σταθάκης, Τζιωρτζιόπουλος, Παπαδόπουλος (Ριζογιάννης 65').

ΠΑΟΚ (Σάντος): Χαλκιάς, Γκαρσία, Κονσεϊσάο, Μπακαγιόκο (Λάκης 76'), Κοντρέρας, Λίνο, Ίβιτς, Σορλέν, Σνάουτσνερ, Χούτος (Αναστασάκος 69'), Μπιζέρα.


Δηλώσεις Φερνάντο Σάντος: "Έγινε ένα ωραίο παιχνίδι, όπου και οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα για τη νίκη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παρακολουθήσει ο κόσμος ένα όμορφο θέαμα. 
Η ομάδα μου είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού στα πρώτα 25 λεπτά, όπου διατηρώντας την κατοχή της μπάλας είχε τη πρωτοβουλία των κινήσεων.
Στη συνέχεια, η Ξάνθη κατάφερε και ισορρόπησε το παιχνίδι, ενώ αντίθετα εμείς χάναμε πολύ εύκολα τη μπάλα από τα πόδια μας και δεχθήκαμε ένα σπάνιο γκολ για τα δικά μας δεδομένα, δηλαδή σε αντεπίθεση του αντιπάλου. 
Πάντα πιστεύουμε στη νίκη και προσπαθούμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.
Είχαμε τη τύχη με το μέρος μας, αλλά αυτό δεν μειώνει σε καμία περίπτωση τις προσπάθειες των παικτών που δε σταμάτησαν μέχρι το σφύριγμα της λήξης, να τα δίνουν όλα για την κατάκτηση των τριών βαθμών".

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 2008-2009 τερμάτισε στη 2η θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος με 63 βαθμούς, έχοντας σε 30 ματς, 18 νίκες, 9 ισοπαλίες και μόλις 3 ήττες, με τέρματα 39-16.

* Συμμετείχε στα play offs εκείνης της χρονιάς, όπου συγκέντρωσε 9 βαθμούς τερματίζοντας 3ος (αν και ξεκίνησε πρώτος στην ειδική βαθμολογία!) και πήρε το εισιτήριο για το Europa League.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4