Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

26 Απριλίου 2018

Ήττα από τον Ηρακλή (1931)

Σαν σήμερα στις 26/4/1931, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο γήπεδο του Ηρακλή (το δικό μας κατασκευαζόταν τότε στο Σιντριβάνι) τον Ηρακλή, σε παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής της τελικής φάσης του πανελληνίου πρωταθλήματος, της περιόδου 1930-1931...

Ο Δικέφαλος με τον Ροδόλφο Γκάσνερ στον πάγκο του, μπροστά σε 4.000 θεατές, από τους οποίους οι μισοί παρακολουθούσαν από τα πέριξ του γηπέδου υψώματα (!) έχασε με 1-0, με γκολ που σημείωσε ο Βικόπουλος στο 65'.

Ήταν ένα μοιρασμένο παιχνίδι, στο οποίο ο ΠΑΟΚ έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα στην άμυνά του και κυρίως στη δεξιά πλευρά, όπου η επικίνδυνη αριστερή πτέρυγα των γηπεδούχων ήταν ιδιαίτερα απειλητική, κάτι που ήταν γνωστό πριν την έναρξη της αναμέτρησης!
Οι δύο ομάδες στο πρώτο 45λεπτο αναλώθηκαν σε άστοχα και βιαστικά μακρινά σουτ, με τον ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα της επανάληψης να χάνει μια καλή ευκαιρία, όταν ο Κωνσταντινίδης από καλή θέση σούταρε, αλλά Ζωγραφάκης απέκρουσε σε κόρνερ.

Το γκολ που τελικά έδωσε τη νίκη στον Ηρακλή το σημείωσε στο 65' ο Βικόπουλος με σουτ και αφού προηγουμένως απέφυγε τους Μαλαξόπουλου – Πυλορώφ. 

Στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ προσπάθησε για την ισοφάριση, χωρίς όμως οι κυνηγοί μας να τα καταφέρουν και έτσι το τελευταίο σφύριγμα του Παπαγιάννη (Αθηνών), βρήκε τον Ηρακλή να πανηγυρίζει τη νίκη.

Μετά το παιχνίδι αυτό ο Δικέφαλος σε έξι ματς είχε μόλις 3 βαθμούς (1 νίκη, 1 ισοπαλία, 4 ήττες)μ, με τέρματα 8-11 και βρισκόταν στην 7η και προτελευταία θέση της βαθμολογίας!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Μαλαξόπουλος, Πυλορώφ, Γρηγοριάδης και από τον Ηρακλή οι Ζωγραφάκης, Οικονόμου, Λιόντας

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής: Ζωγραφάκης, Οικονόμου, Μάνος, Λιόντας, Λούσης, Ορφανίδης, Χατζητσίρος, Ασκεπίδης, Παναγούλιας, Βικόπουλος, Κούφας

ΠΑΟΚ: Παπαδόπουλος, Μαλαξόπουλος, Πυλορώφ, Γρηγοριάδης, Παζάρογλου, Γεωργιάδης, Καβουρματζής, Λαζάρου, Ετιέν, Κωνσταντινίδης, Παπαϊρδονίδης

* Το τοπικό πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης της περιόδου 1930-1931, ενώ ξεκίνησε κανονικά διακόπηκε στα μέσα Δεκέμβρη (14/12/1930) με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 8 βαθμούς (ισόβαθμος του Άρη), έχοντας 4 νίκες και 1 ήττα, με τέρματα 19-12.

* Ο λόγος της διακοπής είχε να κάνει με τη διεξαγωγή τα\πρωταθλήματος υπό μορφή εθνικής κατηγορίας (14 αγωνιστικές), στην οποία συμμετείχαν οκτώ ομάδες από τις τρεις ιδρυτικές Ενώσεις της ΕΠΟ: Αθήνας (3), Πειραιά (2) και Μακεδονίας (3).

* Από τον Βορρά συμμετείχαν ΠΑΟΚ, Άρης, Ηρακλής και ο Δικέφαλος τερμάτισε στην 5η θέση με 12 βαθμούς σε 14 ματς (5 νίκες, 2 ισοπαλίες, 7 ήττες) με τέρματα 20-26. Τα 20 ασπρόμαυρα γκολ σημείωσαν οι: Παπαϊορδανίδης 7, Παζάρογλου 5, Ηλιάδης 3, Καβουρματζής 2, Ηλιάδης 1, Λαζάρου 1, Κωνσταντινίδης 1.

* Η σημαντικότερη νίκη ήρθε στις 21/6/1931, όταν στο γήπεδο του Άρη, διέλυσε τον μετέπειτα πρωταθλητή Ολυμπιακό με 3-0 (!) για την 10η αγωνιστική, δείχνοντάς του από τότε τι εστί Βορράς!

* Το ρόστερ του ΠΑΟΚ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της περιόδου 1930-1931 αποτελούσαν οι: Παζάρογλου, Καβουρματζής, Παπαϊρδανίδης, Παπαδόπουλος, Λαζάρου, Ηλιάδης, Πάγκαλος, Χαλκιάς, Μαλαξόπουλος, Παπαδόπουλος, Πανίδης, Κωνσταντινίδης, Γρηγοριάδης, Πυλορώφ, Ετιέν, Ανδρεάδης, Γεωργιάδης, Βλάχου, Χλωρός, Μακαρονόπουλος, Στεργίου, Μαλαξόπουλος, Πετσώνης.

* Οι Παζάρογλου – Καβουρματζής, αγωνίστηκαν και στα 14 παιχνίδια του πρωταθλήματος! 

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται η ομάδα του ΠΑΟΚ, στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, στις 8/3/1931, πριν από τον αγώνα με την ΑΕΚ, που έληξε ισόπαλος 1-1. 

Διακρίνονται από αριστερά, επάνω οι, Ρ. Γκάσνερ (προπονητής), Ιορδ. Παπαϊορδανίδης, Γ. Μακαρονόπουλος, Γ. Καβουρματζής, Κ. Ανδρεάδης, Β. Ποζάρογλου, Γρηγοριάδης, Ν. Πανίδης, Ν. Φαρινόλας και καθήμενοι, Ι. Μαλαξόπουλος, Χ. Παπαδόπουλος, Γ. Παπαδόπουλος, Ρ. Ετιέν.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4