Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Απριλίου 2018

Άνετη νίκη με ΟΦΗ και 2η θέση (1990)

Σαν σήμερα στις 22/4/1990, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον ΟΦΗ σε παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1989-1990...

Ο Δικέφαλος με τον Ολλανδό Ρομπ Γιάκομπς στον πάγκο του, μπροστά σε 8.000 θεατές (7.150 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 2-0, χάρη σε γκολ που σημείωσαν ο Τζόνι Αναστασιάδης στο 32' και ο Γιώργος Τουρσουνίδης στο 74'.

Η ομάδα με τη νίκη της αυτή έφτασε τους 42 βαθμούς και αναρριχήθηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας, πίσω από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, εκμεταλλευόμενη την εντός έδρας ισοπαλία του Ολυμπιακού με τον Ηρακλή (2-2).

Ο ΠΑΟΚ έφτασε δίκαια στη νίκη, καθώς ήταν σαφώς καλύτερος της κρητικής ομάδας και πήρε κεφάλι στο σκορ στο 32ο λεπτό, όταν ο Μαγκντί σέντραρε και ο Αναστασιάδης με κεφαλιά ψαράκι εκτέλεσε τον Χοσάδα.

Νωρίτερα ο Δικέφαλος έχασε κραυγαλέες ευκαιρίες για να προηγηθεί, όταν στο 9' ο Χοσάδα απέκρουσε διαδοχικά σουτ των Μαγκντί – Σκαρτάδου, στο 13' η κεφαλιά του Ροδίτη άσου σταμάτησε στο δοκάρι του ΟΦΗ και στο 15' το σουτ του Αναστασιάδη το απέκρουσε και πάλι ο εξαιρετικός Χοσάδα.

Στο 57΄ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Σκαρτάδου από τον Χοσάδα, χωρίς ο Φιλιππιάδης να δείξει την άσπρη βούλα.

Στο 73' ο Τουρσουνίδης μπήκε στην περιοχή του ΟΦΗ μετά από μπαλιά του Σκαρτάδου και με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν στο γήπεδο μεσοεπιθετικά, μετά το 2-0 και είχαν 1-2 καλές στιγμές, με τον Μαλιούφα να επεμβαίνει σωτήρια σε προσπάθειες του Μπατσινίλα.

Καλύτεροι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Καραγεωργίου, Τουρσουνίδης, Μαγκντί, Αναστασιάδης, Μαλιούφας, Σκαρτάδος και από τον ΟΦΗ οι Χοσάδας, Βέρα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Μητσιμπόνας, Μαλιούφας, Καραγεωργίου, Τουρσουνίδης, Πλίτσης (62' Αλεξούλης), Σκαρτάδος, Μπορμπόκης (76' Μήτογλου), Λαγωνίδης, Μαγκντί, Αναστασιάδης.


ΟΦΗ: Χοσάδας, Γκουλής, Βάβουλας, Μαρινάκης (57' Μπατσινίλας), Παπαδόπουλος, Παπαβασιλείου Ν., Βλαστός, Βέρα, Νιόμπλιας, Τσίμπος (Παπαβασιλείου Γρ.).
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1989 - 1990 είχε από την αρχή ως το τέλος στον πάγκο του τον Ρομπ Γιάκομπς, τερματίζοντας στην 3η θέση. Συγκέντρωσε 46 βαθμούς έχοντας 19 νίκες - 8 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τέρματα 49-26.

* Στην αρχική photo, οι παίκτες που αποτελούσαν το ρόστερ του ΠΑΟΚ την περίοδο 1989-1990.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4