Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Απριλίου 2018

Πρόκριση στους "16" με Βασιλειάδη (1965)

Σαν σήμερα στις 4/4/1965, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ατρόμητο Αθηνών, σε παιχνίδι της φάσης των «32» του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1964-1965...

Ο Δικέφαλος με τον Γκεόργκι Μπαμπολτσάι στον πάγκο του, μπροστά σε 3.000 θεατές, πήρε τη νίκη με 1-0 και ταυτόχρονα την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Βασιλειάδης με κεφαλιά στο 28'.

Το παιχνίδι δεν πρόσφερε συγκινήσεις, ήταν ένας μέτριος αγώνας, με το πρώτο μισό του να παρουσιάζει περισσότερο ενδιαφέρον σε σχέση με την επανάληψη, καθώς στο δεύτερο 45λεπτο οι φιλοξενούμενοι αν και έχαναν με 1-0, αρκέστηκαν σε αμυντική τακτική.

Μια τακτική που βόλεψε και τον ΠΑΟΚ, καθώς με απλή διαχείριση του σκορ, έφυγε νικητής από το γήπεδο, όταν ο διαιτητής Γιαβρόπουλος σφύριξε για τελευταία φορά!
Στο 2’ ο Κούδας έχασε μοναδική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, με τον τερματοφύλακα Πέτρου του Ατρομήτου να μπλοκάρει.

Ακολούθησαν 1-2 επικίνδυνες επιθέσεις των φιλοξενούμενων χωρίς το επιθυμητό για αυτούς αποτέλεσμα.

Στο 28’ ο ΠΑΟΚ πέτυχε γκολ. Ο Κούλης Αποστολίδης με σέντρα βρήκε τον Βασιλειάδη και αυτός την έστειλε στα δίχτυα του Πέτρου.

Στο 34', ένα δυνατό σουτ του Βασιλειάδη, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά της ο Κούδας από πλεονεκτική θέση σούταρε από πολύ κοντά, άουτ!

Στο επόμενο λεπτό (35'), ο Πέτρου απέκρουσε το γωνιακό σουτ του Αποστολίδη στην τελευταία καλή φάση του ημιχρόνου, αλλά και του αγώνα γενικότερα, καθώς στην επανάληψη δεν συνέβησαν κάποιες αξιόλογες φάσεις.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Γιαννέλος, Ραπτόπουλος, Βαλτσάνης, Νικολαΐδης, Γιακουμής, Κούδας, Αποστολίδης, Μουρατίδης, Βασιλειάδης, Λέανδρος.

Ατρόμητος: Πέτρου, Κωνσταντινίδης Θ., Χατζής, Παναγόπουλος, Κωνσταντινίδης Σ., Δεληκάρης, Τσιβγούλης, Κούκης, Ράμφος, Λογοθέτης, Λόντος.

* Η 23η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1964-65 ήταν μια διοργάνωση που κύλησε χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις αλλά ούτε και εκπλήξεις, αφού εύκολα ή δύσκολα τα φερόμενα ως φαβορί απέκλεισαν τους αντιπάλους τους. Πολύ ισχυρές αποδείχθηκαν οι έδρες, αφού από τη φάση των "32" ως τον τελικό, από τους 31 αγώνες μόνο 8 φιλοξενούμενες ομάδες κατάφεραν να κατακτήσουν την πρόκριση.

* Τη χρονιά αυτή και μετά τις υπόνοιες και τα γεγονότα των προηγούμενων ετών, αποφασίστηκε η κατάργηση των επαναληπτικών αγώνων μετά από ισόπαλα αποτελέσματα και καθιερώθηκε η κλήρωση (στρίψιμο του νομίσματος) μετά το τέλος της παράτασης αν δεν υπήρχε νικητής, η οποία μάλιστα διεξαγόταν επιτόπου από τους διαιτητές και όχι στα γραφεία της ΕΠΟ αργότερα. Το καθεστώς αυτό ίσχυσε ως το 1969, καθώς στη συνέχεια καθιερώθηκε η διαδικασία των πέναλτι.

* Το ταξίδι του ΠΑΟΚ στη διοργάνωση εκείνης της σεζόν, σταμάτησε στην επόμενη φάση με τη βαριά ήττα μας στη Νέα Φιλαδέλφεια με 4-0 από την ΑΕΚ…

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4