Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Μαρτίου 2018

Πάλεψε αλλά δεν απέφυγε την ήττα στο ΟΑΚΑ (1998)

Σαν σήμερα στις 22/3/1998, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό, για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1997-1998 ...

Ο Δικέφαλος με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του, μπροστά σε 12.000 θεατές (10.432 τα εισιτήρια), έχασε από την αθηναϊκή ομάδα με 3-1, με τον τεχνικό μας να έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Μπέγκου.
Μαραγκός - Νικολαΐδης σε μια μονομαχία τους

Μόλις στο 1' ο Μιχόπουλος σταμάτησε την ατομική προσπάθεια του Γεωργιάδη, ενώ στο 10’ ο Αλεξούδης από πολύ καλή θέση σούταρε άουτ.
Στο 20' ο Γεωργιάδης πέτυχε το 1-0 για τους γηπεδούχους και τέσσερα λεπτά αργότερα (24') ο Μαραγκός εκτέλεσε φάουλ, όμως ο Νικοπολίδης πετάχτηκε στο «Γ» της εστίας του και απέκρουσε πολύ δύσκολα σε κόρνερ.
Στο 33’ ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Ζουμπούλη, στην τελευταία καλή φάση του 45λέπτου.

Στο 70’ και πάλι ο Γεωργιάδης σκόραρε για την αθηναϊκή ομάδα, όταν μετά από μπαλιά του Αποστολάκη, έφυγε από ελεγχόμενη θέση λίγο μετά τη σέντρα, απέφυγε τον Μιχόπουλο και σε κενή εστία σημείωσε το 2-0.
Στο 79’ ο Νικοπολίδης απέκρουσε το κοντινό σουτ του Κόβατς και στο 83’ ο Μαραγκός απέφυγε τον Μιλόγεβιτς και με διαγώνιο σουτ έκανε το 2-1, δίνοντας το έναυσμα για πανηγυρισμούς από τους λίγους φίλους του Δικεφάλου που βρέθηκαν σε επάνω διάζωμα του ΟΑΚΑ.
 
Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 89’ ο Γεωργιάδης του Σάββα με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Μπέγκος είχε αποβάλλει τον Βελλή, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ με «10», μια απόφαση υπερβολικά αυστηρή που εξέθεσε τον Μπέγκο, καθώς στη φάση δεν υπήρχε ούτε καν φάουλ, αλλά θέατρο του Βαζέχα.
Από πλευράς ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Μαραγκός, Ολιβάρες, Καπετανόπουλος και από τον Παναθηναϊκό οι Γεωργιάδης, Αποστολάκης, Μιλόγεβιτς.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Νικοπολίδης, Αποστολάκης, Μιλόγεβιτς, Κολιτσιδάκης, Γκούμας, Νικολαΐδης (75’ Γεωργιάδης του Σάββα), Λαγωνικάκης, Μίκλαντ (65’ Λυμπερόπουλος), Βαζέχα, Αλεξούδης (54’ Κόλα), Γεωργιάδης.

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Σιδηρόπουλος (55’ Βελλής), Καπετανόπουλος, Κολομπούρδας, Ζαφειρίου, Ολιβάρες, Νάγκμπε, Μαραγκός, Τουρσουνίδης, Κομίνχες (70’ Κόνατς), Ζουμπούλης (51’ Βρύζας).

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 27ης αγωνιστικής...
Δηλώσεις:

Άγγελος Αναστασιάδης: «Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι και παίχτηκε ανοιχτό ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο πρώτο και εμείς στο δεύτερο ημίχρονο. Πιστεύω ότι μπορούσαμε να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα σήμερα αν δεν υπήρχε αυτός ο πρωταγωνιστής σήμερα (Μπέγκος). 

Ευχαριστώ τα παιδιά για την προσπάθεια που κατέβαλαν και την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου, δεν έχω κανένα παράπονο από την ομάδα μου! Δε θέλω να μιλήσω άλλο γιατί όσο περισσότερο μιλάμε τόσο χειρότερο είναι για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάνουμε κακό και βλέπετε ότι ο κόσμος φεύγει από τα γήπεδα.

Πιστεύω ότι το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού είναι οφ σάιντ και έχει προηγηθεί και φάουλ πάνω στον Μαραγκό. Όσο για το τρίτο εγώ λέω ότι είναι ένα απλό φάουλ. 

Στα προηγούμενα παιχνίδια είχαμε πολλά προβλήματα και την κόπωση στην οποίαν μας έβρισκαν οι αντίπαλοί μας. Μας βρήκαν κουρασμένους αφού είχαμε κι άλλες υποχρεώσεις και δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των αγώνων μας. 

Με τον Ολυμπιακό παίξαμε ένα ημίχρονο και μετά τέλος. Επειδή ο Παναθηναϊκός είχε τα ίδια προβλήματα με εμάς μέσα στην εβδομάδα είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε στα ίσα. Πάντα δίνω συγχαρητήρια στον αντίπαλο».

* Τη σεζόν 1997-1998 o ΠΑΟΚ με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του (όπως και στο μισό της προηγούμενης σεζόν), τερμάτισε στην 4η θέση με 70 βαθμούς, έχοντας σε 34 ματς, 21 νίκες - 7 ήττες - 6 ισοπαλίες και τέρματα 74-41.

* Στην αρχική εικόνα διακρίνονται Ζουμπούλης - Αποστολάκης σε μια μονομαχία τους.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4