Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Μαρτίου 2018

Έκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά κέρδισε! (1998)

Σαν σήμερα στις 29/3/1998, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Τούμπα τον Πανηλειακό, σε παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1997-1998 ...

Ο Δικέφαλος με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του μπροστά σε περίπου 7.000 θεατές (5.967 τα εισιτήρια), πήρε μια πολύ δύσκολη και αγχωτική νίκη με 3-2, αν και προηγήθηκε τρεις φορές στο σκορ.
 
Ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασιστικά στο παιχνίδι και στο 11' και 12' ο Γεωργίου σταμάτησε προσπάθειες των Κομίνχες (κεφαλιά) και Βρύζα (τετ α τετ) αντίστοιχα, που από καλές θέσεις δεν μπόρεσαν να ανοίξουν το σκορ.

Στο 27', ο Νάγκμπε σέντραρε από τα δεξιά και ο Κομίνχες με κεφαλιά νίκησε αυτή τη φορά τον Γεωργίου (αρχική εικόνα), όμως δύο λεπτά αργότερα ο Κυζερίδης εκμεταλλεύτηκε ολιγωρία της άμυνάς μας και επίσης με κεφαλιά ισοφάρισε, παρά την προσπάθεια του Μιχόπουλου!

Στο 31' ο Ολιβάρες πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του -και τον Γεωργίου- και με εξαιρετικό τελείωμα έκανε το 2-1, σκορ με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.
Με την έναρξη της επανάληψης ο Γεωργίου ανέτρεψε τον Μαραγκό, ο Αθανασόπουλος που ήταν στο 1 μέτρο από τη φάση (!) έδωσε το πέναλτι, όμως ο Μαραγκός που το εκτέλεσε είδε τον Γεωργίου να το αποκρούει!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 55' ο Ροζάλες ισοφάρισε εκ νέου το σκορ και πάλι μετά από ολιγωρία της άμυνας, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο εξαιρετικός Γεωργίου απέκρουσε πολύ δύσκολα την κεφαλιά του Κομίνχες, κρατώντας το ισόπαλο 2-2.
Στο 73' ο Κόβατς βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Πανηλειακού πλασσάροντας άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Μιχόπουλος νίκησε τον Ροζάλες, αποτρέποντας τα χειρότερα!

Τη λύτρωση για τον ΠΑΟΚ την έδωσε στο 80' ο Ζουμπούλης, ο οποίος από μπαλιά του Κομίνχες βγήκε σε θέση βολής και εκτέλεσε τον Γεωργίου σημειώνοντας το τελικό 3-2...
Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Ζαφειρίου, Νάγκμπε, Ολιβάρες, Κομίνχες και από την ομάδα του Πύργου οι Γεωργίου, Κυζερίδης, Λάκης, Ροζάλες.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Σιδηρόπουλος, Νάστος (66' Καφές), Καπετανόπουλος, Κολομούρδας (64' Κόβατς), Ζαφειρίου, Μαραγκός, Νάγκμπε, Ολιβάρες, Βρύζας (78' Ζουμπούλης), Κομίνχες.

Πανηλειακός: Γεωργίου, Σαμολαδάς (85' Πούρκοβιτς), Λυγνός, Κυζερίδης, Λάκης, Νούσιας, Σαρούν (40' Νασιάκος), Ροζάλες, Μοσχογιάννης, Σαπάνης (46' Παππάς), Σκεπάνοβιτς.

Δηλώσεις:

Άγγελος Αναστασιάδης: «Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά γιατί σε ένα καθοριστικό παιχνίδι, απέναντι σε έναν αντίπαλο με γρήγορους κυνηγούς, πήραν τη νίκη, την οποίαν χρειαζόμασταν. 

Όταν δέχεσαι δύο τέτοια γκολ από το πουθενά και χάνεις ευκαιρίες που θα σου έδιναν την άνετη νίκη τότε όλα είναι ανοιχτά. Ήμασταν καλοί μέχρι την ισοφάριση του Πανηλειακού, μετά κάναμε λάθη αλλά συνολικά ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλό μας. 

Το παρήγορο είναι πως δημιουργήσαμε ευκαιρίες, αλλά τις χάσαμε! Πέρα από τα άλλα προβλήματα, είχαμε ένα ακόμη με τον χαμό του πατέρα του Τασιόπουλου, το οποίον αλλά και την οικογένειά του συλλυπούμαι. Εύχομαι να είναι το τελευταίο που συμβαίνει στην οικογένεια του ΠΑΟΚ».

Η βαθμολογία μετά τα ματς της 28ης αγωνιστικής...
* Τη σεζόν 1997-1998 o ΠΑΟΚ με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του (όπως και στο μισό της προηγούμενης σεζόν), τερμάτισε στην 4η θέση με 70 βαθμούς, έχοντας σε 34 ματς, 21 νίκες - 7 ήττες - 6 ισοπαλίες και τέρματα 74-41.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4