Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

31 Μαρτίου 2018

Γλίτωσε το πατατράκ στη σχεδόν άδεια Τούμπα! (1996)

Σαν σήμερα στις 31/3/1996, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ιωνικό, σε παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1995-1996...

Ο Δικέφαλος με τον Μιχάλη Μπέλλη πλέον στον πάγκο του, μπροστά σε μόλις 1.000 θεατές (833 τα εισιτήρια), παρέμεινε για μια ακόμη αγωνιστική εκείνη τη σεζόν χωρίς νίκη, φέρνοντας ισοπαλία με 1-1, με τον τεχνικό μας να μην έχει στη διάθεσή του τους Ζαγοράκη, Αναστασιάδη, Φαν Χαμ, ενώ στο 21' έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού ο Αλεξίου.

Όλα αυτά βέβαια δεν αποτελούν σοβαρές δικαιολογίες για την τραγική εικόνα της ομάδας, όχι μόνο στο συγκεκριμένο ματς, αλλά στα περισσότερα παιχνίδια εκείνης της σεζόν!

Με παίκτες χωρίς ψυχή, με την Τούμπα να είναι άδεια, η ομάδα βάδιζε σε μονοπάτια επικίνδυνα και αγεωγράφητα, ενώ υπολειπόταν άλλες επτά αγωνιστικές.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 1', όταν ο Ξανθόπουλος με μεγάλη δόση τύχης σημείωσε το 0-1, με την μπάλα να βρίσκει στο πόδι του παίκτη του Ιωνικού σε σουτ του Φρούσου, να αλλάζει πορεία και να ξεγελάει τον Μιχόπουλο, για να έρθει η ισοφάριση στο 21' με τον Ζουμπούλη.

Προηγήθηκε ωραία σέντρα του Καλογερόπουλου από τα αριστερά και συρτό δυνατό σουτ του σκόρερ που δεν μπόρεσε να το σταματήσει ο Γιουργούσης.


Ο ΠΑΟΚ συνέχισε την αντεπίθεσή του και είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τους Χάβο και Τουρσουνίδη στο 33', ενώ στην επανάληψη ο Ζουμπούλης στο 74' δεν κατάφερε να δώσει προβάδισμα σε μια εξαιρετική ευκαιρία.
Ο Ιωνικός ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος στην κόντρα και μπορούσε να κάνει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στο 5ο' με τον Καλύκα, στο 70' με τον Νοβοχάτσκι και στο 72' με τον Νταρακλίτσα, σε ένα δεύτερο ημίχρονο στο οποίο ο ΠΑΟΚ κυριολεκτικά δε βλεπόταν!

Ξεχώρισαν από την ομάδα μας οι Χάβος – Μιχόπουλος και από τον πολύ καλό Ιωνικό οι Σιδηρόπουλος, Νταρακλίτσας, Φρούσος, Τσιαντάκης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Μπέλλης): Μιχόπουλος, Χάβος, Ζαφειρίου, Γιουκούδης, Αλεξίου (21' Κουμαρόπουλος), Τσαλουχίδης, Καπετανόπουλος, Τουρσουνίδης, Άλεξιτς (46' Αντώνας), Ζουμπούλης, Γιόχανσεν (64' Νόλης).

Ιωνικός (Μπλαχίν): Γιουργούσης, Σιδηρόπουλος, Σταματής, Κλάεβιτς, Ξανθόπουλος, Παχατουρίδης, Νταρακλίτσας (79' Μπέκος), Καλύκας (60' Νοβοχάτσκι), Φρούσος, Γρίμπιλας (64' Ντα Σίλβα), Τσιαντάκης.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 27ης αγωνιστικής...
Δηλώσεις ποροπονητών:

Μιχάλης Μπέλλης: «Είμαστε τυχεροί για την ισοπαλία που πήραμε από τον Ιωνικό που έπαιξε καλύτερα από εμάς! Ήμασταν αχαρακτήριστοι και η νοοτροπία των παικτών δείχνει ότι παίζουν ένα ματς πρωταθλήματος σαν να περνούν ένα ευχάριστο week end. Δεν παραιτούμαι γιατί έχω υπογράψει κάποιο συγκεκριμένο συμβόλαιο. Ανέλαβα γιατί νόμισα πως μπορούσα να βοηθήσω».

Όλεγκ Μπλαχίν: «Η άδεια Τούμπα με στενοχωρεί. Είναι παλιά αρρώστια η κατάσταση που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ. Αυτός που είδαμε δεν είναι ο ΠΑΟΚ που ξέρω! 

Οι παίκτες δεν δείχνουν την πραγματική τους εικόνα, δεν παίζουν με πάθος και αποφεύγουν τις μάχες. Ήταν ένα ματς που ενδιέφερε και τις δύο ομάδες, ίσως περισσότερο τον ΠΑΟΚ που είναι χαμηλά στην βαθμολογία. Όμως κι εμείς ψάχνουμε τους βαθμούς για να μην κινδυνέψουμε στη συνέχεια. Τα δύο γκολ μπήκαν από λάθη. 

Το ματς έδωσε την εικόνα φιλικού, από αυτά που γίνονται το καλοκαίρι για την προετοιμασία των ομάδων. Στο τέλος φοβήθηκα μήπως λειτουργήσει ο νόμος του ποδοσφαίρου που τιμωρεί τις ομάδες που χάνουν τις ευκαιρίες».

* Τη σεζόν 1995-1996, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε 14ος (!!!), συγκεντρώνοντας 38 βαθμούς. Είχε 10 νίκες, 11 ισοπαλίες και 13 ήττες, με τέρματα 42-46...

* Εκείνη τη χρονιά είχαμε τη μεγαλύτερη παρέλαση προπονητών από τον πάγκο μας που ήταν κυριολεκτικά ηλεκτρικός! Ξεκίνησε ο Άρι Χάαν (5 ματς) και ακολούθησαν οι: Σαράφης (6 ματς), Κοκότοβιτς (8 ματς), Μπέλλης (9 ματς), Μπένγκτσον (6 ματς). Μιλάμε για απίστευτη κατάσταση με τους προπονητές να αλλάζουν σαν τα πουκάμισα!!!

* Στην αρχική εικόνα το ρόστερ του ΠΑΟΚ της περιόδου 1995-1996. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4