Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Μαρτίου 2018

Νίκησε Πανσερραϊκό και παρέμεινε στην κορυφή! (1977)

Σαν σήμερα στις 27/3/1977, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πανσερραϊκό, σε παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1976-1977 ...

Ο Πρωταθλητής της περασμένης σεζόν (1975-1976) ΠΑΟΚ, με τον Μπράνκο Στάνκοβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε 19.000 θεατές (17.703 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 3-0 και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, φτάνοντας τους 42 βαθμούς, διατηρώντας το +3 από τον δεύτερο Ολυμπιακό που επίσης κέρδισε εκείνη την Κυριακή (1-3 τον Εθνικό).
Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι, πήρε από την αρχή τα ηνία της και αφού έχασε 2-3 καλές ευκαιρίες, άνοιξε το σκορ στο 19' με πέναλτι που εκτέλεσε ο Νέτο Γκουερίνο.

Ένα πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής Παναγόπουλος, σε ανατροπή του Σαράφη από αμυντικό του Πανσερραϊκού μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Στο 37΄η κεφαλιά του Γούναρη σταμάτησε στο δοκάρι του Λέτσκα και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 1-0.
 
Στο 62' ο Δικέφαλος έφτασε στο 2-0 με τον Κούδα, μετά από άψογο 1-2 με τον Γκουερίνο και ωραίο τελείωμα της φάσης από τον σκόρερ.
Στο 71΄ο Σαράφης με κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, μετά από εξαιρετική σέντρα του Δαμανάκη, ενώ στα λεπτά που ακολούθησαν ο ΠΑΟΚ είχε άλλες δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Κώστα Ορφανό να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον δείκτη του σκορ.
Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Αποστολίδης, Ιωσηφίδης και Γκουερίνο.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μηλίνης, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Φουντουκίδης, Τερζανίδης, Κερμανίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας (68' Δαμανάκης), Γκουερίνο (68' Ορφανός).

Πανσερραϊκός: Λέτσκας, Αριτζής, Καφετζής, Τραϊανόπουλος, Τσιρίκας, Κατσαβάκης, Δημητρίου, Μπάτης (75' Πέλλιος), Σοφιάς, Καλτσάς, Ζελίδης (70' Τσιώλας).
* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Μπράνκο Στάνκοβιτς (26 ματς) και ολοκληρώθηκε με τον Μπίλι Μπίγκαμ (8 παιχνίδια)

* Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ ήταν ο Γκουερίνο με 13 γκολ. Στα αξιοσημείωτα η παρουσία του Μλάντεν Φούρτουλα μόλις 15 φορές κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ, ενώ την προηγούμενη χρονιά δεν είχε χάσει ούτε ένα λεπτό, παίζοντας ανελλιπώς σε όλα τα ματς! Στα υπόλοιπα 19 παιχνίδια έπαιξε ο Μηλίνης.

* Το πρωτάθλημα το πήρε τελικά ο ... Παναθηναϊκός (για αυτόν δούλεψε πιθανότατα τόσο ο Μαρινέλης στο ματς με τον ΠΑΣ στην Τούμπα όσο ΚΑΙ ο "χασάπης" Τσουκαλαδέλης στη Φιλαδέλφεια!) με 54 βαθμούς, στη 2η θέση ισοβαθμήσαμε εμείς και ο Ολυμπιακός με 52 βαθμούς, με την ομάδα του Πειραιά να υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων (70-27 έναντι 63-27)!
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4