Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Μαρτίου 2018

Τα πειράματα του Κος έφεραν ήττα στις Σέρρες! (1966)

Σαν σήμερα στις 27/3/1966, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Πανσερραϊκό, σε παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1965-1966...

Ο Δικέφαλος μπροστά σε 6.000 θεατές (5.104 τα εισιτήρια) με τον Μίλε Κος τον πάγκο του, έχασε με 2-1, από έναν αντίπαλο που αγωνίστηκε με πολύ πάθος και κέρδισε δίκαια…

Ο Κος για πολλοστή φορά εκείνη τη σεζόν, παράταξε μια ενδεκάδα με πολύ … ανακάτεμα, καθώς ο Κούδας ξεκίνησε σαν έξω δεξιά, ο Θεοφανίδης στην επίθεση και ο Κοντογιώργος … ελεύθερος! 

Ο τεχνικός του ΠΑΟκ για λόγους που μόνο ο ίδιος γνώριζε, άφησε εκτός ενδεκάδας τους Λέανδρο και Γιακουμή (!), με αποτέλεσμα όταν ο διαιτητής Κορκίδης σφύριξε τη λήξη, να ακουστούν εντονότατες αποδοκιμασίες από τους πολλούς ΠΑΟΚτσήδες εκδρομείς που βρέθηκαν στις Σέρρες και έφυγαν από εκεί απογοητευμένοι από την εικόνα της ομάδας!

Αντί η ομάδα να διεκδικεί τον τίτλο, καθώς είχε πολύ καλό υλικό, βρισκόταν στην 5η θέση, ισόβαθμη με τον συμπολίτη, έχοντας 37 βαθμούς, 12 λιγότερους από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό!

Όσον αφορά το ματς με τον Πανσερραϊκό, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ στο 37' με σουτ του Αποστολίδη από πλάγια θέση, διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 72’ με τον ίδιο παίκτη με σουτ από μακρινή απόσταση που αιφνιδίασε τον Καζία.

Το μόνο που πέτυχε ο ΠΑΟΚ ήταν να μειώσει στο 81' με τον Ανέστη Αφεντουλίδη, με σουτ φωτοβολίδα, χωρίς να καταφέρει τίποτε περισσότερο στα εναπομείναντα λεπτά… 

Δύο λεπτά νωρίτερα πάντως, ο Κούδας από πολύ καλή θέση βιάστηκε να σουτάρει και έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο Χαραλαμπίδης σούταρε από κοντά, για να αποκρούσει δύσκολα ο Βλαχόπουλος… 

Η ομάδα μας είχε δύο καλά δεκάλεπτα, από ένα σε κάθε ημίχρονο, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο από το 20’ ως το 30’ και από το 75’ ως το 85’.

Ευκαιρίες έχασαν και οι γηπεδούχοι, κάποιες από τις οποίες ήταν εξαιρετικά επικίνδυνες φάσεις για την εστία μας (25’, 35’ και 75’ Καλαποδάς). 

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Θεοφανίδης, Μουρατίδης, Αφεντουλίδης και από τον Πανσερραϊκό οι Αποστολίδης, Στεφανίδης, Χατζηπανταζής.

Οι συνθέσεις:

Πανσερραϊκός: Βλαχόπουλος, Νάσκος, Φραγκόπουλος, Χατζηπανταζής, Στεφανίδης, Κιοσέογλου, Μπιτζίδης, Ηλιάδης, Αποστολίδης, Ρίζος, Καλαποδάς.

ΠΑΟΚ: Καζίας, Μήτρακας, Θεοφανίδης, Μακρής, Βασιλειάδης, Μουρατίδης, Κούδας, Χαραλαμπίδης, Νικολαΐδης, Κοντογιώργος, Αφεντουλίδης.

* Εκείνη τη χρονιά, η ομάδα τερμάτισε στην 6η θέση, έχοντας τον Γιουγκοσλάβο Μίλε Κος στον πάγκο, παρά το γεγονός ότι μετά την βαριά ήττα στην Κατερίνη από τον Πιερικό, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είχε εξαναγκασθεί σε παραίτηση!

* Ο Κος δεν κάθισε στον πάγκο της ομάδας μας για ένα παιχνίδι κυπέλλου (είχε κοουτσάρει ο Λευτέρης Παπαδάκης), αλλά στη συνέχεια ολοκλήρωσε τη σεζόν μετρώντας 30 παρουσίες σε 30 συνολικά παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΟΚ.

* Ήταν μια σεζόν στην οποία η ομάδα είχε 10 νίκες, 9 ισοπαλίες και 11 ήττες, συγκέντρωσε 59 βαθμούς με 43-49 τέρματα. Από τα 43 τέρματα του ΠΑΟΚ, τα 26 τα είχαν πετύχει οι Κούδας - Χαραλαμπίδης (από 13 ο καθένας).

* Στην αρχική εικόνα, μια φάση από το εκτός έδρας παιχνίδι μας εκείνη τη σεζόν στο Χαριλάου (27/2/1966). 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4