Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Μαρτίου 2018

Νίκη με γκολάρες αλλά και πολλή ... γκρίνια! (1991)

Σαν σήμερα στις 24/3/1991, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Απόλλωνα Σμύρνης, για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1990-1991 ...

Ο Δικέφαλος με τον Χρήστο Τερζανίδη στον πάγκο του και βοηθό τον Μπάμπη Μιχαηλίδη, μπροστά σε μόλις 5.000 θεατές (4.503 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 3-0 και έμεινε ζωντανός στη μάχη της διεκδίκησης ευρωπαϊκού εισιτηρίου, καθώς με 27 βαθμούς βρέθηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Παρά το γεγονός ότι η ομάδα δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή της και κάποιες στιγμές δεν έλειψαν και οι … αποδοκιμασίες, εντούτοις σημείωσε τρία πανέμορφα τέρματα.

Μόλις στο 6' ο Αλεξούλης σέντραρε και ο Μπορμπόκης με ανάποδο ψαλίδι άνοιξε το σκορ, σημειώνοντας ένα εξαιρετικής ομορφιάς τέρμα!
Στο 31' ο Καραγεωργίου με βολίδα, πολλά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, έκανε το 2-0, για να έρθει στο 82' ο Σκαρτάδος μετά από συνδυασμό του με τον Μπορμπόκη, να σπάσει το τεχνικό οφ σάιντ των φιλοξενούμενων και να σημειώσει το τελικό 3-0.
Η αθηναϊκή ομάδα, βρέθηκε κοντά στο γκολ της τομής στο 88ο λεπτό, όταν η κεφαλιά του Κολιτσιδάκη αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή από τον Λαγωνίδη, με τον Τερζή εξουδετερωμένο.

Ο ΠΑΟΚ είχε κι άλλες ευκαιρίες για να σκοράρει, καθώς στο 33’ η κεφαλιά του Αλεξούλη αποκρούστηκε αρχικά από τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα Μιχαήλοφ και στη συνέχεια από το δοκάρι, ενώ στο 51’ ο Μιχαήλοφ απέκρουσε με αυτοθυσία πολύ δυνατό σουτ του Αλεξίου, σε μια φάση στην οποίαν τραυματίστηκε και τέσσερα λεπτά αργότερα αντικαταστάθηκε από τον Κουρκούνα.

Στο 65', την ώρα της αλλαγής του Μαγκντί με τον Αναστασιάδη, υπήρξε μεγάλη ένταση ανάμεσα στον Αιγύπτιο και την εξέδρα, όταν αυτός άνοιξε διάλογο με οπαδούς (!), με τον παίκτη να φυγαδεύεται στα αποδυτήρια για να αποφευχθούν τα χειρότερα…

Καλύτεροι του ΠΑΟΚ οι Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Λαγωνίδης και Αλεξούλης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Τερζής, Τουρσουνίδης (84’ Μπασμπανάς), Μήτογλου, Μητσιμπόνας, Καραγεωργίου, Αλεξούλης, Σκαρτάδος, Μπορμπόκης, Λαγωνίδης, Μαγκντί (65’ Αναστασιάδης), Αλεξίου.

Απόλλων Σμύρνης : Μιχαήλοφ (55’ Κουρκούνας), Καρασαββίδης, Ποζαπαλίδης, Κολιτσιδάκης, Μαγγιώρος, Μπέριος, Κάτσεμπαχ (46’ Βελέντζας), Αποστόλου, Γέφτοβιτς, Αθανασιάδης.
* Τη σεζόν 1990-1991 ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Ολλανδό Ρομπ Γιάκομπς στον πάγκο του για 12 ματς (6 νίκες - 2 ισοπαλίες - 4 ήττες) και στη συνέχεια μετά την απομάκρυνσή του τον διαδέχτηκαν οι Τερζανίδης - Μιχαηλίδης 22 αγώνες (10 νίκες - 7 ισοπαλίες - 5 ήττες).

* Ο Δικέφαλος τερμάτισε στην 4η θέση με 38 βαθμούς και έναν μηδενισμό λόγω της αποχώρησής του από το ΟΑΚΑ στο ματς με τον Παναθηναϊκό, με τέρματα 56-39.
* Στην παραπάνω εικόνα διακρίνεται το ρόστερ του ΠΑΟΚ της περιόδου 1990-1991.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4