Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Μαρτίου 2018

Ήττα - σοκ στην Τούμπα, στο 92' (2003)

Σαν σήμερα στις 22/3/2003, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την ΑΕΚ, για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2002-2003...

Ο Δικέφαλος του Βορρά με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του, μπροστά σε 13.000 θεατές (11.340 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 0-1, δεχόμενος το γκολ στο 92’ από τον Δημήτρη Ναλιτζή, σε μια αναμέτρηση που είχε λίγες επικίνδυνες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.
Στο 15' ο Οκκάς από καλή θέση σούταρε αλλά ο Χιώτης απέκρουσε. Πέντε λεπτά αργότερα ο Νικολαΐδης προσπάθησε να κρεμάσει τον Ατματσίδη όμως ο τερματοφύλακάς μας αρχικά απέκρουσε, η μπάλα επέστρεψε στον Νικολαΐδη, το γυριστό του σουτ του, πέρασε άουτ.
Στα λεπτά που ακολούθησαν μικροευκαιρίες είχαν και οι δύο ομάδες, με καλύτερες δύο σουτ του Μπορμπόκη, για να φτάσουμε στο 76ο λεπτό, όταν ο ΠΑΟΚ έχασε την καλύτερή του στο παιχνίδι, σε μια φάση που θα μπορούσε να αλλάξει τον ρου της αναμέτρησης.


Σε εκείνο το λεπτό, ο Κούτσης βρήκε έξυπνα τον Οκκά, αυτός βγήκε τετ α τετ με τον Χιώτη που είχε κάνει έξοδο από την εστία του, το πλασέ του Κύπριου επιθετικού μας όμως από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της ΑΕΚ, που γλίτωσε την παραβίαση της εστίας της για μερικά εκατοστά.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ναλιτζής σε αντεπίθεση μετά από κόρνερ που εκτελέσαμε, σημείωσε το 0-1 (αρχική εικόνα), χωρίς να πανηγυρίσει το γκολ…

Καλύτεροι του ΠΑΟΚ οι Γεωργιάδης, Κούτσης, Εγκωμίτης, Καραδήμος και Ατματσίδης.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ατματσίδης, Αμπονσά, Καραδήμος, Εγκωμίτης (66’ Φουτσίνι), Κούτσης, Μάρκος (83’ Φρούσος), Καφές, Κουκιέλκα, Σπάσιτς (46’ Γιασεμάκης), Γεωργιάδης, Οκκάς.

ΑΕΚ: Χιώτης, Μπορμπόκης, Γεωργέας, Κασάπης, Κατσουράνης, Γεωργάτος (70’ Κωνσταντινίδης), Καψής, Ζαγοράκης, Λάκης (76’ Τσάρτας), Νικολαΐδης, Πέτκοφ (76’ Ναλιτζής).

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 24ης αγωνιστικής ...
Δηλώσεις:

Άγγελος Αναστασιάδης: «Είναι μια δύσκολη μέρα! Ο στόχος που βάλαμε από το καλοκαίρι είναι παρελθόν. Είμαι στενοχωρημένος γιατί έγινε μεγάλη προσπάθεια. Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες. Ήμασταν πολύ καλοί στα πρώτα 15 λεπτά και η ΑΕΚ στη συνέχεια για περίπου 20 λεπτά μας πίεσε και δημιούργησε φάσεις. Κάναμε προσωπικά λάθη που θα μπορούσε να τα είχε εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ. 

Όμως κι εμείς στο διάστημα αυτό είχαμε φάσεις με τον Μάρκο και τον Οκκά. Πάντως γενικά, η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερη και δημιούργησε ευκαιρίες. 

Στην επανάληψη υπερείχαμε αλλά δεν είχαμε ουσία στο παιχνίδι μας. Πήραμε το κέντρο και δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Είμαι πολύ στενοχωρημένος για τη φάση του τελευταίου λεπτού, όταν και δεχτήκαμε το γκολ. 

Απαγορεύεται μια ομάδα να κερδίζει κόρνερ στο τελευταίο λεπτό και να χάνει το ματς! Πριν δεχτούμε το γκολ έγιναν πολλά λάθη. Ούτε ένα φάουλ δεν έγινε για να σταματήσει το παιχνίδι. 

Δε στέκομαι μοιρολατρικά στη φάση του Οκκά. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και κέρδισε δίκαια. Στα δυο ματς που ακολουθούν με την ΑΕΚ για το Κύπελλο, θα κάνουμε προσπάθεια για να περάσουμε στον τελικό (όπως και έγινε!). Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να μας πάρει από κάτω. 

Να φωτίσει ο Θεός εμένα και τα παιδιά για να μείνουμε όρθιοι. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για αυτό το αποτέλεσμα. Δεν έριξα ποτέ ευθύνες ούτε θα το κάνω τώρα!»

Γιαννάκης Οκκάς: «Σίγουρα πικράναμε τον κόσμο και αυτό γίνεται κάθε φορά που η ομάδα χάνει. Ειδικά στην Τούμπα. Όλα τα παιδιά του ΠΑΟΚ είμαστε πολύ στενοχωρημένα. 

Μπορούσαμε να χαμογελάμε και να φύγουμε από το γήπεδο χαρούμενοι, τελικά φεύγουμε ηττημένοι! Από εδώ και πέρα όμως δε θα το βάλουμε κάτω. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να τον ανεβάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. 

Δεχτήκαμε το γκολ στην κόντρα, σε μια στημένη φάση δικιά μας και ενώ ήμασταν στην επίθεση. Συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι. Είμαστε ομάδα και θα συνεχίσουμε να πολεμάμε ως το τέλος, στοχεύοντας και στο Κύπελλο. 

Το οικονομικό πρόβλημα προσπαθούμε να το αφήνουμε έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Δε νομίζω ότι σκέφτεται κανείς ότι είμαστε απλήρωτοι και γι’ αυτό χάσαμε. Δώσαμε όσα μπορούσαμε».
* Ο πόλεμος που είχε ξεσπάσει εκείνες τις μέρες στο Ιράκ δεν άφησαν ανεπηρέαστη την εικόνα της Τούμπα, καθώς πριν ο Τσίκινης σφυρίξει την έναρξη, παιδιά που φορούσαν στολές του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ κράτησαν πανό που έγραφε: «Όχι στον πόλεμο. Μη σκοτώνετε παιδιά. Ο Λαός του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ».

* Περισσότεροι από 1.000 οπαδοί της αθηναϊκής ομάδας έδωσαν το παρόν στη θύρα 8 της Τούμπας, χωρίς να συμβεί κάτι άσχημο. Μάλιστα οι οπαδοί της ΑΕΚ μπήκαν στο γήπεδο σε δύο δόσεις, οι πρώτοι μισοί λίγο πριν τη σέντρα και οι υπόλοιποι αργότερα.
* Ο Δικέφαλος παρά τα πολλά του προβλήματα, τερμάτισε 4ος, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ κατέκτησε και το τελευταίο Κύπελλο της ιστορίας του! Συγκέντρωσε 53 βαθμούς, με 16 νίκες - 5 ισοπαλίες - 9 ήττες, με τέρματα 59-38.

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ κάθισε όλη τη χρονιά 2002-2003 ο Άγγελος Αναστασιάδης, όπως άλλωστε συνέβη και την επόμενη, 2003-2004!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4