Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Μαρτίου 2018

Τρίποντο με Μπακαγιόκο στο 91' (2009)

Σαν σήμερα στις 22/3/2009, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Θρασύβουλο, για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2008-2009...

Ο ΠΑΟΚ με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του, μπροστά σε 15.000 περίπου θεατές, δίνοντας ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών και αφού έμεινε πίσω στο σκορ, κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 και λυτρωτή τον Μπακαγιόκο στο 91'. 

Το παιχνίδι αναμενόταν να είναι ένας εύκολος περίπατος για την ομάδα μας, όμως τελικά καταφέραμε όχι μόνο να καρδιοχτυπήσουμε, αλλά και παραλίγο να χάσουμε μία φαινομενικά εύκολη νίκη.

Ο Μπακαγιόκο γι' ακόμη μία φορά ήρθε από τον πάγκο και έλυσε το γόρδιο δεσμό με γκολ στις καθυστερήσεις, πετυχαίνοντας το 6ο του τέρμα εκείνη τη σεζόν, δίνοντας στην ομάδα μας τη νίκη.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να διέθετε στο ρόστερ του τον ποιοτικό Ζλάταν Μουσλίμοβιτς ο οποίος είχε έναν πάρα πολύ καλό πρώτο γύρο και να απέκτησε πρόσφατα τον Λάμπρο Χούτο, όμως τα γκολ συνεχίζουν να έρχονται από τον άνθρωπο που αμφισβητήθηκε όσο λίγοι στον ΠΑΟΚ.

Αυτό ήταν το 4ο παιχνίδι που κρίνεται από τα γκολ του Ιβοριανού επιθετικού του ΠΑΟΚ μιας και μετά τις αναμετρήσεις με Λάρισα και Ξάνθη εντός (1-0) και με τον Πανιώνιο εκτός έδρας (1-2) ο Μπακαγιόκο μας λύτρωσε γι' άλλη μια φορά χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα μας με το ίδιο σκορ όπως και στο ματς του πρώτου γύρου στη Φυλή.
Ο ΠΑΟΚ κατέβηκε στο γήπεδο με 4-4-2, έχοντας μάλιστα και τους τέσσερις παίκτες της μεσαίας γραμμής επιθετικογενείς και κανέναν ανασταλτικό μέσο. Αυτό σε συνδυασμό με τους δύο επιθετικούς που επέλεξε ο Σάντος, βοήθησε στο να δημιουργηθούν ευκαιρίες με το καλημέρα και να κλείσουμε τον Θρασύβουλο στην περιοχή του. 

Αντίθετα όμως μ' αυτά που μας είχε συνηθίσει η ομάδα μας εκείνη την χρονιά, στο συγκεκριμένο παιχνίδι οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη χωρίς όμως να καταφέρνουμε να πετύχουμε κάποιο γκολ. 

Πέραν των μικροευκαιριών (σουτ Λίνο, κεφαλιά Χούτου) ο ΠΑΟΚ δημιούργησε τρεις κλασικές ευκαιρίες με τους Χούτο - Ίβιτς - Μουσλίμοβιτς να τις χάνουν. Ο μεν πρώτος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, αλλά προτίμησε με συνεχείς προσποιήσεις να μη σουτάρει και τελικά να χάσει τη μπάλα, ενώ οι άλλοι δύο κατάφεραν να νικηθούν από τον Πεσάνια σε πανομοιότυπα τετ α τετ.

Και ενώ ο ΠΑΟΚ έχανε τα απίστευτα, ο Θρασύβουλος χτύπησε στην αντεπίθεση με τον Μαρτορέλ να κάνει το 0-1 παρά την προσπάθεια του Γλύκου να αποτρέψει το γκολ (photo που ακολουθεί).
Το ημίχρονο έκλεισε με τον ΠΑΟΚ να χάνει ακόμη μία ευκαιρία με τον Κοντρέρας, μετά από εκτέλεση φάουλ να μην καταφέρνει να σκοράρει εξ επαφής.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κάνει το 1-1 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Ίβιτς να κάνει ένα αδύναμο σουτ, η μπάλα να κοντράρει στον Λιαπάκη και τελικώς να καταλήγει στα δίχτυα. 

Ο ΠΑΟΚ παρά το γρήγορο γκολ που πέτυχε και την κατοχή μπάλας, δεν κατάφερε να δημιουργήσει τις αναμενόμενες ευκαιρίες και φλυαρούσε κυρίως χωρίς να δημιουργεί κάτι ουσιαστικό.
Στο 57' ο Πεσάνια θα αποκρούσει την κεφαλιά του Ίβιτς, ενώ στο 65' η κεφαλιά του Μουσλίμοβιτς μετά από όμορφη ενέργεια του νεοεισελθόντα Μπακαγιόκο θα φύγει άουτ.

Τα λεπτά περνούσαν, ο ΠΑΟΚ έμοιαζε ανήμπορος να νικήσει τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων ο οποίος βρέθηκε σε εκπληκτική μέρα και η τελευταία μεγάλη ευκαιρία ήταν με τον Μπακαγιόκο στο 81' ο οποίος νικήθηκε με τη σειρά του από τον Πεσάνια.

Τελικά η λύτρωση για τον ΠΑΟΚ ήρθε από τον Μπακα-γκολ ο οποίος με τη συμπλήρωση των 90', εκμεταλλεύθηκε "αναμπουμπούλα" που δημιουργήθηκε μετά από εκτέλεση κόρνερ και με προβολή κατάφερε να δώσει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα μας και να ηρεμήσει τους περίπου 15.000 οπαδούς του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στην Τούμπα και έζησαν ένα απροσδόκητα ψυχοβγαλτικό παιχνίδι.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Γλύκος, Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Μπιζέρα, Λίνο, Βιεϊρίνια (80' Αθανασιάδης), Ίβιτς, Λάκης (90'+ Μπαλάφας), Σορλέν, Μουσλίμοβιτς, Χούτος (64' Μπακαγιόκο).

Θρασύβουλος (Ζόραν Γέφτοβιτς): Πεκάνια, Λιαπάκης, Μαρτορέλ, Χλωρός (62' Κόζλεϊ), Μίχος, Τσιώλης, Μαυρογενίδης, Τραΐκοβιτς (84' Μανωλάς), Αμπράμοβιτς (73' Μπαριέντος), Κατσίκης, Χετεμάι.

Δηλώσεις:

Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο: “Ήθελα να έχω σκοράρει νωρίτερα, στην ακριβώς προηγούμενη φάση. Η δεύτερη φάση ήταν πιο δύσκολη, αλλά τότε τα κατάφερα και είμαι πολύ χαρούμενος που η ομάδα πήρε τη νίκη”. 


Κληθείς να σχολιάσει τον τρόπο με τον οποίο πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε, ο Ιβοριανός δήλωσε χαριτολογώντας:
“Ήθελα απλά να κερδίσω χρόνο. Ήξερα ότι μένει ένα λεπτό και ήθελα να το σπαταλήσω”, για να προσθέσει σοβαρότερα...
“Είδα πόσο χάρηκαν οι οπαδοί μας τη νίκη και ήθελα το μοιραστώ μαζί τους. Είχαμε δυο εβδομάδες να κερδίσουμε και χαίρομαι τη νίκη μας τόσο για την ομάδα, όσο και για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ”.

Φερνάντο Σάντος: "Ο Θρασύβουλος είχε καλή αμυντική λειτουργία με πολλούς παίκτες να αμύνονται κοντά περιοχή και να ψάχνει αντεπιθέσεις με τους γρήγορους παίκτες που διαθέτει. Το σημαντικότερο ήταν να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι και πλαγιοκοπήσουμε είτε από δεξιά είτε από αριστερά. 

Ενώ μπήκαμε καλά στο παιχνίδι και δημιουργήσαμε αρκετές καλές ευκαιρίες για να βάλουμε το πρώτο γκολ, δεχθήκαμε ένα και φάνηκε ότι η ομάδα έχασε τον προσανατολισμό της. Άρχισε ο καθένας να θέλει μια ατομική προσπάθεια παραπάνω. Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας. Ψάχναμε πάσες στον κεντρικό διάδρομο που υπήρχαν πολλοί ποδοσφαιριστές. 

Στο ημίχρονο, είπα στους παίκτες ότι πρέπει να ψάξουμε το γκολ ισοφάρισης αλλά με πιο καθαρό μυαλό. Θεωρώ ότι η ομάδα προσπάθησε πολύ. Άλλες φορές με καλές επιλογές, άλλες φορές όχι. Σε κάθε περίπτωση δημιουργήσαμε κάτι παραπάνω από πολλές ευκαιρίες, άσχετα αν το γκολ μπήκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Υπήρχε νευρικότητα από τους παίκτες καθώς όλοι θέλουν να σκοράρουν. Ξέρουμε ότι οι επιθετικοί ζουν για τα γκολ, είναι η δουλειά τους, πέφτει η ψυχολογία τους όταν δεν σκοράρουν. Οπότε εμείς έπρεπε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να διώξουν το άγχος και τη νευρικότητα για να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. 

Η αλήθεια είναι ότι και σήμερα είχαμε τουλάχιστον τρία τετ α τετ κι αυτό έχει να κάνει με την έλλειψη του καθαρού μυαλού. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Μπορεί να μπει το γκολ και να αλλάξουν όλα. Τα γκολ τα κρατάμε για το κατάλληλο χρονικό σημείο. 

Ήταν λανθασμένη επιλογή, είπαμε και στο ημίχρονο ότι είχαμε πολλές ευκαιρίες να σουτάρουμε έξω από την περιοχή και προσπαθούσαμε να κάνουμε ντρίπλες μεταξύ 3-4 παικτών".

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 2008-2009 τερμάτισε στη 2η θέση της βαθμολογίας -στην κανονική περίοδο- με 63 βαθμούς, έχοντας 18 νίκες, 9 ισοπαλίες και 3 ήττες, με τέρματα 39-16! 
 
Μπήκε πρώτος στα play offs με 3 βαθμούς, όμως στη μίνι αυτή διοργάνωση δεν τα κατάφερε και πέρασε τελικά μόνο τη Λάρισα, έχοντας στα 6 παιχνίδια 2 νίκες και 4 ήττες, μένοντας πίσω από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4