Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Μαρτίου 2018

Έσωσε την παρτίδα ο Τσιρίλο στο 85' (2012)

Σαν σήμερα στις 18/3/2012, ένας πολύ κακός ΠΑΟΚ ήρθε ισόπαλος 1-1 στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, σε παιχνίδι που έγινε στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής της Super League της περιόδου 2011-2012...

Η εικόνα του Δικεφάλου στο σημερινό παιχνίδι ήταν αποκαρδιωτική και προβλημάτισε όλους όσους παρακολούθησαν την αναμέτρηση. Απέναντι σε μια ομάδα που δύσκολα θα απέφευγε τον υποβιβασμό, ο ΠΑΟΚ είχε πολλά προβλήματα κυρίως στην ανάπτυξή του. Την παρτίδα έσωσε ο Τσιρίλο χαρίζοντας το βαθμό, λίγο πριν το τέλος του ματς...

Η δυσλειτουργία της μεσαίας γραμμής του ΠΑΟΚ -στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα- ήταν οφθαλμοφανέστατη. Οι παίκτες του Μπόλονι δεν είχαν ούτε την κατοχή της μπάλας ούτε το καθαρό μυαλό να χτυπήσουν στην αντεπίθεση τον Παναιτωλικό.
Λίγες οι φάσεις, με τις περισσότερες να ανήκουν στους γηπεδούχους. Σε μια από αυτές στο 28', ο Παναιτωλικός πήρε το προβάδισμα στο σκορ με τον Θεοδωρίδη σε μια στιγμή αδράνειας της άμυνάς μας. Όσοι περίμεναν άμεση αντίδραση του ΠΑΟΚ γελάστηκαν... Η ομάδα συνέχισε με το ίδιο νωχελικό της παιχνίδι να κουράζει τα μάτια μας... 

Στην επανάληψη χρειάστηκε να φτάσουμε στο 68' για να δούμε τον ΠΑΟΚ να απειλεί. Σε εκείνο το χρονικό σημείο, μετά από σέντρα του Γεωργιάδη ο Αθανασιάδης από κοντά πιεζόμενος έστειλε την μπάλα άουτ. 

Οι διορθωτικές κινήσεις του Μπόλονι, σε συνδυασμό με την κούραση των γηπεδούχων έδωσαν την ευκαιρία στους παίκτες του ΠΑΟΚ να φανούν κατά κάποιο τρόπο στο γήπεδο και να φέρουν το παιχνίδι προς την περιοχή του Παναιτωλικού. 

Τελικά στο 85' ήρθε το γκολ της ισοφάρισης, μετά από κόρνερ του Γκαρσία από τα δεξιά και κεφαλιά του Τσιρίλο στο πρώτο δοκάρι.
Σίγουρα η εμφάνιση των παικτών μας στο Αγρίνιο, ήταν πολύ κατώτερη του αναμενομενου. Υπήρχαν παίκτες που σε καμιά περίπτωση δε δικαιολόγησαν την παρουσία τους στην 11άδα...

Αξίζουν όμως πολλά μπράβο στους ηρωικούς εκδρομείς που βρέθηκαν στο γήπεδο επιστρέφοντας από την Πάτρα, όπου είχαν πάει για τον τελικό του χάντμπολ, που έγινε μια μέρα πριν. 

Μετά το αποτέλεσμα αυτό. ο ΠΑΟΚ παρέμεινε στην 4η θέση του πρωταθλήματος, πίσω από τον Ατρόμητο ...
Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός: Τσενάμο, Γκόλιας, Αναστασιάδης, Ρότσα, Θεοδωρίδης, Χαριστέας, Ντολεζάι, Μητρόπουλος (90' Μουμίν), Σιόντης (73' Παλαιλόγος), Άντι (71' Ονουάτσι), Καμαρά.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αποστολόπουλος (62' Παπάζογλου), Λίνο (77' Σταφυλίδης), Μαλεζάς, Τσιρίλο, Γκαρσία, Λάζαρ, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης (69' Νιμανί), Αθανασιάδης.
Στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του ματς, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Λάσλο Μπόλονι, τόνισε πως η συνήθεια της ομάδας του να ξεκινάει νωχελικά τα ματς, για μια ακόμα φορά της στοίχισε...

Αναλυτικότερα ο Ρουμάνος δήλωσε:
"Συνήθως δεν ξεκινάμε καλά τα ματς. Δίνουμε ευκαιρίες στους αντιπάλους. Και σήμερα κάναμε το ίδιο. Θυμάμαι ματς όπως με τον ΟΣΦΠ, την Τρίπολη, την Ουντινέζε...

Είναι πρόβλημα για μας, και πρέπει να βρω την απάντηση, το γιατί. Τα τρία από αυτά τα ματς ήταν και στην έδρα μας... Σίγουρα έχουμε συχνά καλή αντίδραση μετά, αλλά πολλές φορές είναι αργά... 

Σήμερα χάσαμε 25 λεπτά, και μετά από αυτή τη χρονική περίοδο, πήραμε σιγά σιγά την κυριαρχία. Κατά τη διάρκεια του ματς, για πρώτη φορά είδαμε πολλά εύκολα λάθη σε επίπεδο τεχνικής και από τους δύο αντιπάλους. Δεν ξέρω γιατί συνέβη αυτό, αφού το γήπεδο ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και πρέπει να πω συγχαρητήρια στους υπεύθυνους και την αντίπαλη ομάδα.

Σίγουρα ο επιθετικός τους, όντας διεθνής, έχει την ποιότητα να εκμεταλλεύεται φάσεις, αλλά το γκολ που δεχθήκαμε με εκνεύρισε πολύ. Στο 2ο μέρος είχαμε σημαντική κυριαρχία. Και πολύ καλή φυσική κατάσταση. 

Νομίζω ότι οι αντίπαλοι υπέφεραν στο β μέρος. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι το γεγονός πως σκοράραμε ήταν δίκαιο. Σίγουρα στο τέλος ακόμα και στην αντίπαλη περιοχή κάναμε σοβαρά λάθη που μας στέρησαν ακόμα ένα γκολ, οπότε είναι φυσιολογικό το αποτέλεσμα.

Δεν είμαστε χαρούμενοι, και εννοώ τους παίκτες, το τιμ, τη διοίκηση, δεν είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά ο ένας βαθμός εκτός έδρας είναι κάτι, και αν κάτι ήταν καλό σε αυτό το ματς, είναι το γεγονός πως δείξαμε χαρακτήρα και αντιδράσαμε, απέναντι σε μια καλή ομάδα που δεν καταλαβαίνω γιατί είναι σ αυτή τη βαθμολογική θέση. Αν συνεχίσουν να παίζουν έτσι, πιστεύω ότι έχουν δυνατότητες παραμονής στην κατηγορία".

-Τα περισσότερα λάθη γίνονται από έμπειρους παίκτες. Είναι θέμα κούρασης; Συγκέντρωσης;
"Νομίζω ότι συνήθως σ αυτές τις περιπτώσεις λέμε πως όλοι κάνουν λάθη. Μερικοί έπαιξαν περισσότερα ματς , άλλοι έτυχε να κάνουν λάθη σε άλλα ματς. Είναι δύσκολη περίοδος για εμάς. 

Αποκλειστήκαμε από την Ευρώπη, από το Κύπελλο, και στο πρωτάθλημα ξέρουμε ότι δε μπορούμε να είμαστε πρώτοι. Οπότε ίσως είναι και ζήτημα συγκέντρωσης ή κινήτρου. Αλλά ξέρουμε ότι πρέπει να παλέψουμε για να είμαστε στην Ευρώπη και του χρόνου. Και να δώσουμε και σε νέους παίκτες δυνατότητες να αποκτήσουν εμπειρίες".

-Θέλει να εξηγήσει τις σημερινές επιλογές; Τα ψηλά φορ; Την επιλογή του Φωτάκη ως δεξί μπακ;
"Αρχικά ο Αποστολόπουλος είχε δύσκολη μέρα. Από την άλλη, ο Λίνο είχε ένα πρόβλημα τραυματισμού στον ώμο. Και είναι αλήθεια ότι η ιδέα μου ήταν να πάρουμε ρίσκα. 

Οι πάσες του Φωτάκη από τη θέση του μπακ, μπορεί να είναι ίσως καλύτερες του νεαρού Αποστολόπουλου. Και στα τελευταία λεπτά πιθανότατα θα υπήρχαν πολύ περισσότερες σέντρες εντός περιοχής και έπρεπε να είναι κάποιοι να τις κερδίζουν. Αυτό τουλάχιστον είναι το πλάνο. 

Δε σημαίνει ότι έγινε πράξη. Για παράδειγμα, δεν περίμενα από τον Παπάζογλου να πηγαίνει στο πλάι για να παλεύει, δεν έδωσα τέτοιες εντολές. Αλλά σαφώς κι εκείνος κάτι μαθαίνει σε αυτά τα ματς".
Ο Στέλιος Μαλεζάς σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα στο Αγρίνιο, τόνισε πως η ομάδα για ένα ακόμα παιχνίδι, πέταξε χωρίς λόγο ένα ολόκληρο ημίχρονο και θα πρέπει στη συνέχεια να είναι πιο συγκεντρωμένη για να μπει στα play offs με όσους πιο πολλούς βαθμούς γίνεται...

Να τι δήλωσε ο Κατερινιώτης αμυντικός:
"Για άλλη μια φορά πετάξαμε χωρίς λόγο ένα ολόκληρο ημίχρονο. Το γεγονός πρέπει επιτέλους να μας προβληματίσει όλους και να αλλάξουμε συνήθειες. Οφείλουμε να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι σε όσα παιχνίδια ακολουθούν μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. 

Μένουν αρκετά παιχνίδια κι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να συγκεντρώσουμε βαθμούς για να μπούμε στα play off από τη σωστή θέση στο βαθμολογικό πίνακα. Έχουμε επικίνδυνα παιχνίδια μπροστά μας και δεν έχουμε περιθώρια να χαλαρώσουμε. Χάσαμε αδικαιολόγητα βαθμούς το τελευταίο διάστημα και δεν έχουμε περιθώρια να χάσουμε κι άλλους. Αυτό πλέον το ξέρουμε όλοι και ανάλογα θα λειτουργήσουμε".

Για το πρόβλημα τραυματισμού που είχε τις τελευταίες μέρες, ανέφερε: "Πονούσα αλλά αποφάσισα να πάρω το ρίσκο και να αγωνιστώ. Όταν ξεκίνησε το παιχνίδι δεν σκεφτόμουν τίποτε άλλο εκτός από το πώς θα κερδίσει η ομάδα μου. Όταν παίζεις δεν σκέφτεσαι τίποτε άλλο. Ο πόνος φεύγει κι επανέρχεται όταν τελειώνει ο αγώνας".
Μετά το τέλος του αγώνα ο Μπρούνο Τσιρίλο αναφέρθηκε στο γκολ που πέτυχε στο Αγρίνιο καθώς επίσης και στην εμφάνιση της ομάδας στον αγώνα με τον Παναιτωλικό.
"Ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι θα σκοράρω σ΄ αυτό το παιχνίδι. Το αισθανόμουν. Έμεινα σ΄ αυτό το ταξίδι μόνος μου στο δωμάτιο και σκεφτόμουν συνέχεια ότι θα πετύχω γκολ. Τελικά έτσι κι έγινε. 

Το γκολ το αφιερώνω στον πατέρα μου που έφυγε πριν από ένα χρόνο από τη ζωή. Το αφιερώνω επίσης στην οικογένεια μου, στη σύζυγο μου και στην κόρη μου. Ξέρω ότι δεν ήμασταν καλοί σήμερα. 

Παίξαμε σε μια δύσκολη έδρα χωρίς αυτό να αποτελεί σοβαρή δικαιολογία. Προσπαθήσαμε για το καλύτερο αλλά καταφέραμε να πάρουμε μόνο το βαθμό της ισοπαλίας. 

Πιστεύω ότι στο δεύτερο ημίχρονο η μόνη ομάδα που υπήρχε στο γήπεδο ήταν ο ΠΑΟΚ. Προσπαθήσαμε πολύ για να πάρουμε τη νίκη αλλά κάποια πράγματα δεν δούλεψαν όπως θα έπρεπε και μείναμε με το βαθμό της ισοπαλίας. 

Συνεχίζουμε την προσπάθεια μέχρι το τέλος με σκοπό να συγκεντρώσουμε όσο περισσότερους βαθμούς μπορούμε στην κανονική περίοδο".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4