Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Μαρτίου 2018

Προηγήθηκε 0-3, αλλά δεν κέρδισε (2014)

Σαν σήμερα στις 27/3/2014, ο ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 3-3 στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα Σμύρνης, σε παιχνίδι στο οποίο ο Δικέφαλος προηγήθηκε 0-3, για την 31η αγωνιστική της Super League της περιόδου 2013-2014...

Ο Γιώργος Γεωργιάδης παράταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1 έχοντας τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Σπυρόπουλο, Ινσαουράλδε, Κατσικά, Σκόνδρα, αμυντικά χαφ τους Νάτχο και Κάτσε, στη μεσαία γραμμή Στοχ, Μάρτενς, Λούκας και προωθημένος ο Χούσεν.

Ο Δικέφαλος παρατάχτηκε με πολλές απουσίες στο παιχνίδι (Αθανασιάδης, Τζαβέλλας, Βίτορ, Βούκιτς τιμωρημένοι, Κατσουράνης, Λίνο τραυματίες) και είχε στην αρχική του σύνθεση παίκτες που επανήλθαν μετά από καιρό (Μάρτενς, Κατσικάς, Σπυρόπουλος)...

Στο 15΄ο Στυλιάρας είδε πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Σπυρόπουλο και ο Λούκας άνοιξε το σκορ. Αυστηρή απόφαση, για να λέμε τα πράματα με το όνομά τους, που ο ΠΑΟΚ δεν είχε ανάγκη να παίρνει από τα κοράκια την μια Κυριακή και την επόμενη να μην του δίνουν άλλα ... πεντακάθαρα! 

Ο Δικέφαλος προερχόμενος από δύο συνεχόμενες σφαγιαστικές διαιτησίες πήρε μετά από έναν ολόκληρο γύρο (+ 1 ματς), πέναλτι, ενώ όλο αυτό το διάστημα δεν του δόθηκαν άλλα τα οποία ήταν...
Ο ΠΑΟΚ μετά το 0-1 και τον τρόπο με τον οποίο επετεύχθη, ανέβασε στροφές και έχασε πολύ καλές ευκαιρίες με τους Στοχ, Νάτχο και Χούσεν. 

Στο 28' έγινε το 0-2. Εξαιρετική ανάπτυξη από τα δεξιά, με τον Λούκας να κόβει την μπάλα μετά από 1-2 με τον Ινσαουράλντε και ο Κατσικάς να κάνει το 0-2.

Ο Απόλλωνας στο διάστημα 31' – 35' δημιούργησε προϋποθέσεις για να σκοράρει, όμως ο Γλύκος σταμάτησε τις προσπάθειες των γηπεδούχων. 

Στο 37' έγινε το 0-3, με τον Λούκας ο οποίος πήρε εξαιρετική πάσα από τον Νάτχο και με όμορφο τελείωμα έκανε το 0-3. 

Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 40' με πέναλτι του Πετρόπουλου, σε ένα παιχνίδι που ήταν ανοικτό, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και οι ευκαιρίες να χάνονται εκατέρωθεν.

Οι γηπεδούχοι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου μείωσαν σε 2-3 με κεφαλιά του Δεληζήση και το παιχνίδι πήρε ξαφνικά ανέλπιστη τροπή. 

Ο ΠΑΟΚ είχε στο πρώτο 45λεπτο εξαιρετική ανάπτυξη, όμως έμπαζε επικίνδυνα στην άμυνα, όπου οι παίκτες μας έχασαν πολλές μονομαχίες και δέχτηκαν δύο γκολ από τον Απόλλωνα... 

Έλειπε το καθαρό μυαλό από τους αμυντικούς της ομάδας που έκαναν αρκετά αβίαστα λάθη, βάζοντας τους γηπεδούχους στο παιχνίδι. 

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ είχε δύο καλές στιγμές με τους Λούκας και Στοχ που δεν μπόρεσαν να σκοράρουν από καλές θέσεις, ενώ στο 62' ο Μαντούρο πέρασε στο ματς στη θέση του Μάρτενς. Ο Μαντούρο δίπλα στον Νάτχο στον άξονα σε ένα 4-1-4-1 με τον Κάτσε μπροστά από την άμυνα σε ρόλο κόφτη.
Στο 73' ο Γεωργιάδης μπήκε στη θέση του Στοχ, ο οποίος στην επανάληψη έκανε πολλά λάθη και δεν βοήθησε την ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είχε καλή αμυντική λειτουργία στην επανάληψη όμως αφού έχασε καλές ευκαιρίες κυρίως με τους Χούσεν και Νάτχο.

Στο 85' δέχτηκε την ισοφάριση με κεφαλιά του Πετρόπουλου. Ήταν η πρώτη προσπάθεια των γηπεδούχων στην επανάληψη με την άμυνα να χάνει τον σκόρερ.

Οι δύο ομάδες στα λεπτά που απέμειναν είχαν από μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν τη νίκη. Πρώτα ο Απόλλωνας σε τετ α τετ του Κόρμπος το οποίο απέκρουσε σωτήρια ο Γλύκος και στο 94' ο Χούσεν.  Ο Χούσεν πλάσαρε άουτ ενώ δίπλα του ήταν αμαρκάριστος ο Λούκας!!!

Ο Ολλανδός ήταν ο μοιραίος του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση, καθώς πέταξε στα σκουπίδια καλές προσπάθειες των συμπαικτών του και στέρησε την ομάδα από ένα τρίποντο...
Οι συνθέσεις:

Απόλλων Σμύρνης: Γκόμες, Αργυρόπουλος (29' Φαρινόλα), Δεληζήσης, Σόντερμπεργκ, Παντελιάδης (72' Τσοκάνης), Κόρμπος, Αρμπρόουζ (57' Κανακούδης), Μίνγκας, Λουσέρο, Ντάλμπεργκ, Πετρόπουλος. 

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσικάς, Ινσαουράλδε, Σπυρόπουλος, Κάτσε, Νάτχο (88' Σαλπιγγίδης), Λούκας, Μάρτενς (61' Μαντούρο), Στοχ (73' Γεωργιάδης) και Χούσεν.
Ο Γιώργος Γεωργιάδης στη συνέντευξη τύπου μετά το 3-3 της Ριζούπολης, τόνισε πως το σημερινό πρέπει να γίνει μάθημα στους παίκτες του γιατί έρχονται κρίσιμα παιχνίδια στη συνέχεια.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ:
"Τι να πεις μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι που καταφέραμε να πετύχουμε τρία γκολ και να χάσουμε τόσες κλασικές ευκαιρίες; Είχαμε σίγουρα πρόβλημα στα ύψη του Απόλλωνα, προσπαθήσαμε να το αντιμετωπίσουμε, αλλά τελικά ο Απόλλων κατάφερε με τρία στημένα να μας ισοφαρίσει. Για εμάς αυτό το παιχνίδι πρέπει να γίνει ένα μεγάλο μάθημα, γιατί έρχονται κρίσιμα ματς".

Για την εικόνα της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο: "Η αντίπαλη ομάδα ρίσκαρε πολύ, μας έδωσε πολλούς χώρους. Ίσως έπρεπε να το διαχειριστούμε καλύτερα, να κρατήσουμε περισσότερο τη μπάλα στα πόδια μας. 


Το ποδόσφαιρο έτσι είναι. Στα προηγούμενα τρία ματς εμείς κάναμε την ανατροπή. Ας κρατήσουμε τα αρκετά καλά που είχαμε σήμερα και ας προβληματιστούμε και για τα πολλά λάθη μας. Είμαστε μεγάλη ομάδα. Όταν προηγείσαι με 0-3 πρέπει να κρατήσεις το αποτέλεσμα".

Για το χάθηκε η ευκαιρία για ένα βαθμό παραπάνω στα play offs: "Τώρα ό,τι έγινε έγινε. Αυτό είναι το αποτέλεσμα, θα πρέπει να το αναλύσουμε και παράλληλα να συνεχίσουμε και να κοιτάξουμε μπροστά".
Ο Γιώργος Κατσικάς τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη που θα τον έφερνε πιο κοντά στη δεύτερη θέση και παρομοίασε το ματς με τον Απόλλωνα με αυτό του πρώτου γύρου ανάμεσα στις δύο ομάδες στην Τούμπα.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα:
«Σίγουρα θέλαμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι για να ανεβούμε και να κατακτήσουμε τη δεύτερη θέση, παρόλα αυτά δεν έγινε, θύμισε λίγο το παιχνίδι του πρώτου γύρου που χάσαμε πάρα-πάρα πολλές ευκαιρίες, αλλά η μόνη διαφορά είναι ότι σήμερα ναι μεν ήρθε ισοπαλία, αλλά ήρθε με το τελικό σκορ 3-3, λίγο η αυτοσυγκέντρωση στα στημένα, λίγο οι χαμένες ευκαιρίες μας στοίχισαν».

Για το τι είπαν στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα: «Ίσως θα πρέπει να βρισκόμαστε πάντα σ' αυτή τη θέση, τη δυσχερή, για να μπορέσουμε να ανατρέψουμε το σκορ, χάνοντας δηλαδή με 0-1 να το γυρνάμε το παιχνίδι, δεν ξέρω πραγματικά τι συμβαίνει, σας είπα και πριν ότι μάλλον η αυτοσυγκέντρωση μέχρι το τελευταίο λεπτό θα μας στοιχίσει».

Για την επιστροφή του στη δράση: «Είναι ας πούμε το πρώτο παιχνίδι μετά από περίπου δυο μήνες μπορώ να πω, θεωρητικά, όχι θεωρητικά σίγουρα στις προπονήσεις δουλεύω για να είμαι όσο πιο έτοιμος μπορώ και να αρπάξω την ευκαιρία όταν μου δοθεί να ξαναπαίξω».
Ο Μάρτενς μιλώντας μετά τη λήξη του αγώνα της Ριζούπολης, αναφέρθηκε τόσο στην επιστροφή του, όσο και στο τι ειπώθηκε στα αποδυτήρια κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου...

Αναλυτικά:

Για την επάνοδό του στην αγωνιστική δράση: «Σε γενικές γραμμές ένιωσα καλά, δεν είμαι όμως στην καλύτερή μου δυνατή κατάσταση και αυτό νομίζω ότι φάνηκε από την παρουσία μου στον αγωνιστικό χώρο. Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι πήγε καλά, καταφέραμε να προηγηθούμε γρήγορα με 0-3, δεν διατηρήσαμε τη συγκέντρωσή μας, φτάνοντας στο τελικό αποτέλεσμα».

Για το τι είπαν στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα: «Μιλήσαμε πως πρέπει να συγκεντρωθούμε σε πράγματα τα οποία αποτελούν τα βασικά στοιχεία τα οποία πρέπει να κάνουμε. Μιλήσαμε για τη συγκέντρωση, μιλήσαμε για την υποχρέωσή μας να ανταποκριθούμε σωστά στις συνθήκες του αγώνα για το υπόλοιπο για το δεύτερο 45λεπτο της αναμέτρησης, όμως δεν ξέρω που ακριβώς μπορώ να εστιάσω, στην κακή τύχη, στην έλλειψη συγκέντρωσης, έτσι όπως ήρθε το παιχνίδι, μία φάση, ένα γκολ μπορούσε να δώσει τη νίκη είτε στη μία ομάδα, είτε στην άλλη».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4